Újévi fogadalom

A legjobb újévi fogadalom

Újévi fogadalom

A legjobb újévi fogadalom

MBH Gondoskodás Nyugdíjpénztár
2023-01-03 Frissítve: 2023-01-03
2023-01-03
30822395

Heti egy kávé árából hosszútávon már rengeteg célt megvalósíthatsz, ha jól csinálod! Mutatjuk, mire érdemes figyelni.

 

Év elején megszoktuk, hogy egy kicsit megállunk és végig vesszük az elmúlt év történéseit, döntéseit és választásait. Máskor megpróbálunk a jövőbe tekinteni. Átgondoljuk, hogy mit szeretnénk abbahagyni, újrakezdeni vagy végre már belevágni. Ilyenkor gyakran megesik, hogy elkalandozunk az időben távolabbra is, akár több évre vagy évtizedre és elképzeljük az életünket, önmagunkat. Milyenek leszünk, hogyan fogunk élni? Hogyan érjük el céljainkat?

 

Jellemzően már érettebb felnőtt fejjel kezdünk el nem csak ábrándozni, hanem felismerni azt is, hogy a jelenben már tennünk kell azért, hogy az elképzelt nyugodt jövő tényleg megvalósuljon. Legyen szó megfelelő fizikai, mentális egészségről, pénzügyi biztonságról, a vágyott életkörülményekről, a tervezés, felkészülés segíthet a megvalósításban.

Aki tudatos, lép és már a jelenben elkezd gondoskodni későbbi önmagáról.

Tudatos életmód váltással, ha kell, apró vagy nagyobb lépésekkel, hosszútávú döntésekkel is lehet haladni. Lehet, hogy ezek a jelenben nem hoznak látványos változást vagy előrelépést, de a jövőbe tekintve annál inkább.

 

Így vágj bele a pénzügyileg biztonságos időskor megteremtésébe:

  1. Gondold át mekkora összeget tudsz rendszeresen (havonta/negyedévente/évente) félre tenni célod eléréséhez.
  2. Keress hosszútávú befektetési formát. Célszerű kifejezetten nyugdíjmegtakarítási konstrukciókat nézni.
  3. Válassz állami adókedvezményekkel támogatott befektetési lehetőséget. Ilyen például az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítás, nyugdíjelőtakarékossági számla és több más befektetési konstrukció is.
  4. Ha az egyszerű és rugalmas önkéntes nyugdíjpénztár mellett döntesz, nézd meg a költségeket, díjakat. Ebben a TKM mutató nyújt segítséget. Minél alacsonyabb a TKM érték 20-30 év alatt, annál több marad neked.
  5. Lépj be a Nyugdíjpénztárba és indítsd el megtakarításod. Válaszd ki a kockázatvállalásodhoz leginkább passzoló befektetési portfóliót, vagy keress olyan innovatív Pénztárat, ahol két különböző portfólió között is megoszthatod vagyonod.
  6. Kövesd nyomon online a megtakarításod. Az egyéni (és akár a munkáltatódtól is érkező) befizetések után egyaránt 20% adó-visszatérítésre válsz jogosulttá befizetett személyi jövedelemadódból, évente legfeljebb 150.000 forintig.

 

Plusz lehetőségekkel is élhetsz a nyugdíjpénztári tagságod segítségével, már a felhalmozás időszakában is. Ilyen például a tagi kölcsön, ami egy 3 év tagdíj-fizető pénztári tagság után alacsony kamattal igényelhető szabadfelhasználású összeg, a számlaegyenleg 30%-ig.

 

A legjobb már ma belevágni és tenni önmagadért, hogy az idő Neked (és hosszútávú befektetésednek) dolgozzon és ne ellened.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!