Egyre több személyi kölcsönt vesznek fel a CIB Banknál is - segít a mobilos igénylés is

Árulkodott a bank az ügyfeleiről - ők vesznek fel a leggyorsabban személyi kölcsönt

Egyre több személyi kölcsönt vesznek fel a CIB Banknál is - segít a mobilos igénylés is

Árulkodott a bank az ügyfeleiről - ők vesznek fel a leggyorsabban személyi kölcsönt

Veres Patrik
2017-11-30 Frissítve: 2023-07-05
2017-11-30 Frissítve: 2023-07-05
574298


Úszunk a hitelben, ez nem újdonság. A lakossági slágertermék egyértelműen a személyi kölcsön, de azt nem igazán lehetett eddig tudni, hogy mennyit és milyen futamidőre vesznek fel az ügyfelek a pénzintézeteknél.
 

CIB Bank viszont elárulta most a Bank360-nak: 
 

  • ügyfelei átlagosan másfél millió forint személyi kölcsönt igényelnek
  • 4,5 éves futamidőre,
  • és tizedük már él a mobilalkalmazáson keresztül elérhető hitelfelvétel lehetőségével.


A CIB-nél szeptember végéig a tavalyi év azonos időszakához képest a folyósított személyi kölcsönök volumene 126 százalékkal nőtt, és a bank változatlanul erős keresletre számít az idei év hátralévő részében.
 

Mindenki hitelt akar?
 

Rendkívül intenzív érdeklődést tapasztal a hitelintézet a személyi kölcsönök iránt: idén havonta átlagosan nyolc százalékkal nőttek a kihelyezések a pénzintézetnél, és a február-május közötti időszak ezen belül is kiemelkedőnek bizonyult.
 

Tényleg mindenki személyi kölcsönt vesz fel? A Magyar Nemzeti Bank statisztikái alapján a személyi hitelek a lakossági hitelpiac egyik húzótermékévé váltak: 2017 első kilenc hónapjában 228,2 milliárd forint értékben kötöttek személyi kölcsön szerződéseket a magyar háztartások, ami 47 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz viszonyítva. Ez annak tükrében különösen figyelemre méltó eredmény, hogy a teljes lakossági hitelpiac – a folyószámlahiteleket nem számítva – hozzávetőlegesen 30 százalékkal bővült az első három negyedévben 2016 azonos időszakához képest.
 

A CIB Bank személyi kölcsön terméke iránti jelentős érdeklődés részben annak köszönhető, hogy a bank meglévő ügyfelei már mobilapplikáción keresztül is igényelhetik a hitelt, és akár 7 percen belül a számlájukon lehet a kért összeg. A villámgyorsan igényelhető személyi kölcsönökről a Bank360 a napokban írt összefoglaló cikket, nagyon hasznos fejlesztés ez mindazok számára, akiknek nagyon gyorsan kell a pénz.
 

A másik ok a versenyképes ár: a CIB Előrelépő Személyi Kölcsön akár 8,17 százalékos THM mellett is elérhető, amennyiben az igénylő minimum havi jövedelme eléri a 250 ezer forintot, ráadásul bankot sem kell váltanunk ezért. Ha megnézzük a Bank360 hitelkalkulátorát, láthatjuk, hogy ilyen kereset mellett tényleg a CIB ajánlata a legjobb, de érdemes lehet még az Erste Bank Most Extra személyi kölcsönén vagy a K&H Bank kiemelt személyi kölcsönén elgondolkozni, amelyek egyaránt 11,24 százalékos THM mellett vehetők fel anélkül, hogy a jövedelmet a hitelező bankhoz utalnánk. A kalkulációban 1 500 000 forintos hitelösszeget vettünk alapul, amelyet 5 éves futamidőre vennénk fel, nettó 250 000 forint feletti fizetéssel úgy, hogy nem utalnánk a fizetésünket a bankba.

 

Nincs megállás, jön a karácsonyi őrület
 

A CIB Bank várakozásai szerint a személyi hitelek iránti intenzív érdeklődés az előttünk álló időszakban is fennmarad, miközben a kamatok kedvező alakulása miatt nő azoknak az ügyfeleknek az aránya is, akik korábbi hiteleiket váltják ki a most elérhető személyi kölcsönökkel. A hitelkiváltás jótékony hatásairól mi is írtunk, érdemes megfontolniuk azoknak, akik nehezen tudják kifizetni az évekkel korábban felvett hitelük törlesztőrészleteit.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!