Egyre több személyi kölcsönt vesznek fel a CIB Banknál is - segít a mobilos igénylés is

Árulkodott a bank az ügyfeleiről - ők vesznek fel a leggyorsabban személyi kölcsönt

Egyre több személyi kölcsönt vesznek fel a CIB Banknál is - segít a mobilos igénylés is

Árulkodott a bank az ügyfeleiről - ők vesznek fel a leggyorsabban személyi kölcsönt

Veres Patrik
2017-11-30 Frissítve: 2020-01-24
2017-11-30 Frissítve: 2020-01-24
574298


Úszunk a hitelben, ez nem újdonság. A lakossági slágertermék egyértelműen a személyi kölcsön, de azt nem igazán lehetett eddig tudni, hogy mennyit és milyen futamidőre vesznek fel az ügyfelek a pénzintézeteknél.
 

CIB Bank viszont elárulta most a Bank360-nak: 
 

  • ügyfelei átlagosan másfél millió forint személyi kölcsönt igényelnek
  • 4,5 éves futamidőre,
  • és tizedük már él a mobilalkalmazáson keresztül elérhető hitelfelvétel lehetőségével.


A CIB-nél szeptember végéig a tavalyi év azonos időszakához képest a folyósított személyi kölcsönök volumene 126 százalékkal nőtt, és a bank változatlanul erős keresletre számít az idei év hátralévő részében.
 

Mindenki hitelt akar?
 

Rendkívül intenzív érdeklődést tapasztal a hitelintézet a személyi kölcsönök iránt: idén havonta átlagosan nyolc százalékkal nőttek a kihelyezések a pénzintézetnél, és a február-május közötti időszak ezen belül is kiemelkedőnek bizonyult.
 

Tényleg mindenki személyi kölcsönt vesz fel? A Magyar Nemzeti Bank statisztikái alapján a személyi hitelek a lakossági hitelpiac egyik húzótermékévé váltak: 2017 első kilenc hónapjában 228,2 milliárd forint értékben kötöttek személyi kölcsön szerződéseket a magyar háztartások, ami 47 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz viszonyítva. Ez annak tükrében különösen figyelemre méltó eredmény, hogy a teljes lakossági hitelpiac – a folyószámlahiteleket nem számítva – hozzávetőlegesen 30 százalékkal bővült az első három negyedévben 2016 azonos időszakához képest.
 

A CIB Bank személyi kölcsön terméke iránti jelentős érdeklődés részben annak köszönhető, hogy a bank meglévő ügyfelei már mobilapplikáción keresztül is igényelhetik a hitelt, és akár 7 percen belül a számlájukon lehet a kért összeg. A villámgyorsan igényelhető személyi kölcsönökről a Bank360 a napokban írt összefoglaló cikket, nagyon hasznos fejlesztés ez mindazok számára, akiknek nagyon gyorsan kell a pénz.
 

A másik ok a versenyképes ár: a CIB Előrelépő Személyi Kölcsön akár 8,17 százalékos THM mellett is elérhető, amennyiben az igénylő minimum havi jövedelme eléri a 250 ezer forintot, ráadásul bankot sem kell váltanunk ezért. Ha megnézzük a Bank360 hitelkalkulátorát, láthatjuk, hogy ilyen kereset mellett tényleg a CIB ajánlata a legjobb, de érdemes lehet még az Erste Bank Most Extra személyi kölcsönén vagy a K&H Bank kiemelt személyi kölcsönén elgondolkozni, amelyek egyaránt 11,24 százalékos THM mellett vehetők fel anélkül, hogy a jövedelmet a hitelező bankhoz utalnánk. A kalkulációban 1 500 000 forintos hitelösszeget vettünk alapul, amelyet 5 éves futamidőre vennénk fel, nettó 250 000 forint feletti fizetéssel úgy, hogy nem utalnánk a fizetésünket a bankba.
 

Nincs megállás, jön a karácsonyi őrület
 

A CIB Bank várakozásai szerint a személyi hitelek iránti intenzív érdeklődés az előttünk álló időszakban is fennmarad, miközben a kamatok kedvező alakulása miatt nő azoknak az ügyfeleknek az aránya is, akik korábbi hiteleiket váltják ki a most elérhető személyi kölcsönökkel. A hitelkiváltás jótékony hatásairól mi is írtunk, érdemes megfontolniuk azoknak, akik nehezen tudják kifizetni az évekkel korábban felvett hitelük törlesztőrészleteit.

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!