Gyors személyi kölcsön

Gyors személyi kölcsön – interneten, akár egy óra alatt!

Gyors személyi kölcsön

Gyors személyi kölcsön – interneten, akár egy óra alatt!

Veres Patrik
2017-11-30 Frissítve: 2022-01-18
2017-11-30 Frissítve: 2022-01-18
574280

Rég elmúltak azok az idők, amikor napokat, sőt heteket kellett várni arra, hogy megkapjunk egy személyi kölcsönt, amikor a legrövidebb idő alatt lett volna a legnagyobb szükségünk rá.

 

Azonnaliság – ezt akarjuk mindannyian, amikor a pénzügyekről van szó. Annak örülnénk, ha az utalásunk valós időben érkezne meg a másik félhez, azt szeretnénk, hogy délután öt után is lehessen pénzügyi műveleteket végezni vagy azt szeretnénk, hogy ne kelljen még napokat várni a kölcsönünk kiutalására.

 

Természetesen az is akadály, ha a hitelfelvevő a kölcsön igénylésekor gyakran nem is igazán tudja, mit kell tennie. Aki alaposan utána akar járni a kölcsönfelvétel részleteinek a bankfiókokat járja ügyintézőket faggatva, vagy otthon túrja órákig a netet. A hitelkérelem után pedig jön, hogy pozitívan bírálják-e el a hiteligényünket, ami után várhatjuk a kiutalást.

 

Ebben a cikkben adunk néhány tippet, hogy ne kelljen megöregedned a hitelfelvétel mellett, és megmutatjuk, hogyan kapcsolhatod turbó üzemmódba a szabad felhasználású hitel igénylést.

 

Nem húznád az időt, inkább gyors segítség kellene? A Provident Online kölcsönét már heti törlesztéssel is igényelheted, de akkor is van megoldás a Providentnél, ha inkább a hagyományosabb megoldás híve vagy.

 

Gyors személyi hitel 2019-ben

 

Már évek óta elérhető a teljesen otthonról történő számlanyitás, videóchat segítségével. Itt írtunk bővebben a számlanyitás leegyszerűsítéséről és arról, hogyan jutottunk el idáig.

 

Az innováció persze a hitelezésben is megkezdődött. Valósággá vált, amit régen csak elképzelni tudtunk, azaz, hogy néhány perc alatt a számlánkon van az igényelt kölcsön. Ehhez ma már mindössze egy internetelérésre alkalmas számítógépre vagy okostelefonra van szükség.

 

Online személyi kölcsön igénylés

 

Több bank is lehetővé tette ugyanis az interneten keresztül történő, gyors személyi kölcsön igénylést. Ez azonban csak részben jelenti azt, hogy fel sem kell állnunk a gép elől ahhoz, hogy hitelhez jussunk. Ma az online hiteligénylés csak ugyanis részben digitális. A hiteligénylés egy szakaszában mindenképpen vagy futár jön a papíralapú dokumentumokkal, vagy nekünk kell bemennünk a bankba aláírni.

 

Mobil személyi kölcsön igénylés

 

Van azonban néhány pénzintézet, amelyek újabb szintre emelték a gyors személyi kölcsön digitális igénylését. Ha éppen út közben lenne szükségünk egy gyorskölcsönre, már a mobiltelefonunkon is végigmehetünk az igénylés folyamatán. Ráadásul attól sem kell tartanunk, hogy hosszú órákra elhúzódik a folyamat - az eddigi innovációkkal egy óra alatt végezhetünk mindennel együtt.

 

Akkor is találhatunk jó ajánlatokat, ha nem feltétlenül szeretnénk digitálisan intézni mindent és van egy kis extra időnk. A legalacsonyabb kamatot a Sberbank Fair személyi kölcsön esetében, hiszen árgaranciát vállalnak a hitelkamatra, így akár 8 százalék alatti THM-mel is vehetünk fel kölcsönt. A Budapest Bank Online Prémium Számla mellé igényelhetünk akár 3 000 000 forintot is. A THM 7,90 százalék, a törlesztőrészlet pedig 72 hónapig havi 52 114 forint, amennyiben jövedelmünk nettó 250 000 forint felett van és a bankhoz utaltatjuk. 

 

Hogyan néz ki az igénylés folyamata?

 

Jelenleg az OTP Bank, a CIB Bank és a Cofidis kínál online személyi kölcsönt az ügyfeleknek, amennyiben megfelelünk az igénylési feltételeknek. Az OTP és a CIB Bank már meglévő, netbankot és mobilappot használó ügyfeleknek, a Cofidis új ügyfeleknek is lehetővé teszi az igénylést. A folyamat általánosítva a következőképpen zajlik, de a sorrend bankonként változó lehet:

 

 1. Első lépésként előzetes hitelbírálat történik. Ezt kérhetjük online vagy telefonon. Ilyenkor tájékozódhatunk előre a hitelképességünkről és arról, hogy milyen hitelfelvételi lehetőségeink vannak. Az OTP és a CIB esetében ez a folyamat automatikusan megtörténik. A meglévő ügyfeleknél az ellenőrzéshez szükséges bankszámla kivonatot és KHR-adatokat a rendszer folyamatosan le tudja kérni, ebből kikalkulálva a lehetőségeket.

  A Cofidisnél szerződéscsomagot kapunk, amit majd később kell bemutatnunk a videós azonosítás során. 

  Ne keverjük össze az előzetes hitelbírálatot az egyszerű kalkulációval. A hitelbírálat ugyanis egyes bankoknál több napot is igénybe vehet, viszont kapunk egy ígérvényt, hogy a kiszámolt hitelt nagyjából 6 hónapig fel tudjuk venni, míg a kalkuláció egy átlagos ügyfélprofil alapján történik.
   
 2. A második lépés során kiválasztjuk a számunkra ideális konstrukciót. Kiválasztjuk a hitelösszeget és a futamidőt, majd ezek alapján a rendszer kiszámolja a számunkra felajánlható kölcsön részleteit a kamattal és a THM-mel együtt.
   
 3. Ezt követi a tájékoztatók és a hitelfelvételhez szükséges nyilatkozatok megismerése és a bank általános szerződési feltételeinek elfogadása.
   
 4. A hiteligénylés igazán a személyazonosításra alkalmas adatok megadásával kezdődik: a meglévő ügyfelek úgy azonosíthatják magukat, hogy belépnek a netbankos rendszerbe vagy mobilapplikációba. Új ügyfelek a Cofidisnél videóchaten keresztül, az ügyintézőnek bemutatott igazolvánnyal tudják ugyanezt megtenni, illetve ki kell tölteniük egy online ívet is ezekkel az adatokkal. Ennél a résznél kell a lakcímkártyát is bemutatni, illetve szükséges nyilatkozni a pénzmosás megelőzéséről szóló jogszabályok szerint.
   
 5. A gyors személyi kölcsön igényléséhez  szükséges dokumentumok, mint például jövedelemigazolás, bankszámlakivonat és meglévő hitelekről szóló adatok feltöltése következik, akár dokumentumfeltöltés formájában, vagy egy online felület kitöltésével. Ne feledjük el, hogy a Cofidisnek postán is el kell küldenünk a dokumentumokat.
   
 6. Ezek után perceken belül megtörténik a végső hitelbírálat az igénylés során rögzített adatok és a bank rendszerében található információk alapján.
   
 7. Ha alaposan átnéztük a szerződést és elfogadjuk az ajánlatot, mobilaláírással, SMS-ben kapott kódszámmal írhatunk alá.

  A Cofidis esetében itt fizikai síkra terelődik az igénylés, a szerződéscsomagot aláírva mutatjuk be a videón keresztül a velünk beszélgető ügyintézőnek.
   
 8. A folyósítás van már csak hátra: a két teljesen digitális megoldásnál ez perceken belül megtörténik: ez szó szerint gyors személyi kölcsön! Más pénzintézeteknél általában 2 napot kell várnunk, amíg átfutnak az adatok.

 

Hiteligénylés akár percek alatt

 

De mégis mennyi időt vesz igénybe egy online hiteligénylés? Az ötlettől a folyósításig több nap is eltelhet. A reprezentatív példa alapján viszont az OTP Bank megoldásával már 40 perc alatt végezhetünk a hiteligényléssel, míg a CIB-nél a mobilappon keresztül zavarbejtő módon 7 perc alatt pénzhez juthatunk, amelynek összege akár 7 000 000 Ft is lehet. Utólag még a hagyományos módokon tudunk csoportos beszedést beállítani a hitel törlesztéséhez. Ugyanígy később lehetséges még biztosítási szolgáltatást igényelni, amennyiben úgy érezzük, hogy nem lesz zökkenőmentes a hitel visszafizetése.

 

A legjobb személyi kölcsönöket keresed, akár nagyobb összeghez is? A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen és gyorsan találhatod meg a neked való szabad felhasználású hitelt!

 

Kikötések, szerződési feltételek  

 

Ahogy a lépéseken is látható, van néhány kritérium, aminek meg kell felelnünk a gyors személyi kölcsön igényléséhez. Ahogy azt már írtuk, a teljesen digitális OTP-s és CIB-es megoldáshoz a pénzintézetek ügyfelei férhetnek hozzá. Ez azt jelenti, hogy a bankhoz érkező állandó jövedelemmel, és internetbanki szerződéssel kell rendelkezniük.

 

Az online hiteligénylésnek is hasonlóak a feltételei, mint amikor egy bankfiókban  szükségesek a hagyományos folyamathoz is nélkülözhetetlen dokumentumok. Így például egy 30 napnál nem régebbi jövedelemigazolást biztosan kérnek majd. Minél nagyobb a havi jövedelmünk, annál nagyobb lehet a felvehető hitelösszeg és annál kedvezőbb kamatozású kölcsönt vehetünk fel. 

 

Ezen kívül érvényes, magyar hatóság által kiállított igazolványokra is szükségünk van a személyazonosításhoz és bizonyos esetekben a már fennálló tartozásunk összege is felkerül az igénylőlapra. Érdemes alaposan utánaolvasni a feltételeknek a termék hirdetményében az igénylés előtt, hiszen a reklámokból és hirdetésekből származó tájékoztatás nem teljes körű.

 

A bank természetesen elvégzi a szükséges háttérellenőrzést és megvizsgálja, hogy szerepelünk-e a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) negatív adóslistáján. Amennyiben igen, akkor abban az esetben sajnos nincs lehetőségünk gyors személyi kölcsönt sem felvenni.

 

Biztonsági szempontok: ezért lehetséges online igényelni

 

Amennyiben körültekintőek vagyunk, felmerülhet bennünk a kérdés: mennyire biztonságos ez az egész? Felvehet valaki hitelt a nevemben? Mi történik, ha ellopják az online adataimat?

 

 A kérdések teljesen jogosak, de szerencsére a pénzintézeteknek nagyon szigorú szabályoknak kell megfelelniük, ezen felül a jó hírnév miatt is érdekük, hogy a lehető legmodernebb és legbiztonságosabb eszközökkel vegyék fel a harcot a visszaélésekkel. 

 

Védelmi intézkedések

 

A beazonosításhoz és jelszókezeléshez több szintű azonosítást használnak, tehát a jelszavunk megadásán kívül egy másik eszközre, jellemzően a mobiltelefonunkra is szükség van. Ezen kívül olyan modern eszközöket is használnak, mint a biometrikus azonosítás, például ujjlenyomat. A kommunikáció titkosított csatornákon zajlik, így harmadik fél nem tud hozzáférni az ezen átfolyó adatokhoz.

 

Nagyon fontos azonban, hogy ne csak a bank, hanem a mi eszközeink is védve legyenek: rendszeresen olvashatunk a hírekben adathalász kísérletekről, amelyek során  egy bank nevében bűnözők adatokat csalnak ki az óvatlan ügyfelektől. Ezek jellemzően jelszavak és bankszámlaszámok, amelyekkel már könnyebben tudnak hozzáférni a bankszámlán tárolt pénzünkhöz. Ne dőljünk be ezeknek a megtévesztéseknek és legyünk mindig óvatosak, amikor valaki az adataink kiadására szólít fel minket.

 

Védjük meg a mobiltelefonunkon és számítógépünkön tárolt adatokat is. Használjunk jelszókezelő alkalmazásokat, telepítsünk tűzfalat, vírusírtót és kémprogramokat kutató szoftvereket az eszközeinkre a teljeskörű védelemhez.
Részletesen erről a Magyar Nemzeti Bank E-banking biztonságról szóló iránymutatásában olvashatunk.
Ha ódzkodsz a nettől: a hagyományos személyi kölcsön is működik

 

Akit nem győzött meg a netes ügyintézés biztonsága, vagy nem akar mindent a világhálón intézni, nyugodtan maradhat a hagyományos hitelfelvételi folyamatnál. Ma már ez is gyorsabban megy, hiszen mindössze egy jövedelemigazolásra és a személyazonosításra van szükség a hitelbírálat során.

 

Számoljunk az igényléstől számított átlag 2-3 nappal: ennyi idő amíg pénzhez jutunk. A hagyományos igénylési folyamat része, hogy a bankfiókban intézzük az ügyeket papír alapon. Internet és mobiltelefon nélkül is megoldhatjuk tehát a hitelfelvételt és nem kell attól tartanunk, hogy ez a lehetőség közeljövőben megszűnik.

 

Minden felgyorsul – élvezzük ki az előnyeit!

 

A fejlődés tehát elérte végre a bankszektort is. Igazán nem árulunk el nagy titkot azzal, ha elmondjuk, hogy előbb-utóbb minden bank lehetővé teszi majd a netes hiteligénylést és a lehető legtöbb szolgáltatásánál be fogja vezetni az azonnaliságot.

 

Számunkra rengeteg előnnyel járhat ez az átalakulás: időt spórolhatunk, nem kell várakoznunk a bankfiókban, vagy attól tartanunk, hogy nem tudjuk nyitvatartási időn belül elintézni a dolgainkat, mert bent kellett maradnunk a munkahelyünkön, ráadásul a digitális megoldások olcsóbbak. Az, hogy a neten összehasonlíthatjuk az ajánlatokat egy online személyi kölcsön kalkulátorral, már nem szokatlan újdonság. Ugyanilyen hasznos lehet a szinte azonnali hiteligénylés, amikor valamilyen nem várt esemény történik, amire gyors reakció kell. Ilyen például egy hirtelen bekövetkező betegség, ami ledönt a lábunkról, vagy egy elromlott alkatrész cseréje a kocsinkban, amit munkaeszközként használunk.

 

2020-ban végre Magyarországon is elindulnak  az azonnali banki utalások. Az EU-s PSD2  szabályozás  a jövőben még nagyobb szabadságot biztosít majd, ami alapjaiban alakíthatja át a banki szolgáltatók világát. Érdemes tehát használnunk ezeket a szolgáltatásokat, élni a gyors személyi kölcsön lehetőségével, hiszen megkönnyítik az életünket.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!