Az MKB Bank veszi át a Sberbankos ügyfeleket

Az MKB Bank veszi át a Sberbank Magyarország hitelportfólióját

Az MKB Bank veszi át a Sberbankos ügyfeleket

Az MKB Bank veszi át a Sberbank Magyarország hitelportfólióját

Bank360 tartalom
2022-05-26 Frissítve: 2023-03-14
2022-05-26 Frissítve: 2023-03-14
23442814

Megállapodást írt alá az MKB Bank Nyrt. a Sberbank Magyarország Zrt. mintegy 330 milliárd forint kitettségű hitelportfóliójának megvásárlásáról – áll az MKB Bank közleményében. A tranzakciónak köszönhetően mintegy 35 000 lakossági és 3 000 vállalati ügyféllel bővül az MKB Bank ügyfélköre.

 

Az MKB Bank nyerte a pályázatot, amelyet a végelszámolás alatt álló Sberbank Magyarország hitelállományának átvételére írt ki a Pénzügyi Stabilitási és Nonprofit Kft. Erről a Budapesti Értéktőzsde honlapján adott ki tájékoztatást a bankcsoport.

 

„Jelentős méretű és kiváló minőségű, stabil portfólió kerül az MKB Bankhoz, amivel komoly bővülést tudunk elérni a stratégiánk szempontjából meghatározó szegmensekben. Tőkeerőnknek és integrációs képességünknek, valamint kiterjedt fiókhálózatunknak és minden igényt lefedő termék- és szolgáltatáscsomagunknak köszönhetően az érintett ügyfeleket a legmagasabb színvonalú kiszolgálásban fogjuk részesíteni” – mondta az ügylet kapcsán dr. Barna Zsolt, a Magyar Bankholding és az MKB Bank elnök-vezérigazgatója.

 

Az MKB Bankhoz az átvétellel mintegy 35 000 lakossági, valamint 3 000 kis-, közép- és nagyvállalati ügyfél kerül át. A megállapodást a mintegy 330 milliárd forint kitettségű állomány megvásárlásáról az MKB Bank és a Sberbank Magyarország, a Sberbank Europe AG végelszámolás alá került leányvállalata végelszámolója írták alá.

Mi a teendője az ügyfeleknek?

Az MKB Bank közleménye szerint a Sberbank korábbi magyarországi ügyfeleinek egyelőre nincs ügyintézéssel kapcsolatos teendőjük, az MKB Bank a tranzakció zárását követően, előreláthatólag két hónap múlva, felkeresi őket a hiteltörlesztéssel kapcsolatban.

 

A meglévő hiteleket továbbra is fizetni kell, attól pedig nem kell tartani, hogy az átvétel miatt változnak a törlesztett kölcsön feltételei. Vagyis nem változhat a hitelkamat, a kamatperiódus vagy az egyéb költségek csak azért, mert a hitel törlesztése egy másik hitelintézetnél folytatódik. 

 

A technikai feltételekben azonban történhet változás: ez egyrészt azt jelenti, hogy a megszokott helyett egy másik számlaszámra utalva kell folytatni a törlesztést, illetve az is előfordulhat, hogy a váltás miatt számlát kell nyitni az MKB Banknál. 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!