Zöldséges polc egy boltban

Beszállt a Tesco és az Aldi is: itt lehet Szép-kártyára élelmiszert venni

Zöldséges polc egy boltban

Beszállt a Tesco és az Aldi is: itt lehet Szép-kártyára élelmiszert venni

Tóth Levente
2022-02-08 Frissítve: 2022-04-18
2022-02-08 Frissítve: 2022-04-18
18680587

A nagy áruházláncok többsége már lehetővé tette a SZÉP-kártyás fizetést élelmiszerek vásárlásakor. Hétfőtől a Tesco is beállt ebbe a sorba, egy hete pedig az Aldi jelentette be ugyanezt. Nézd meg, hol vehetsz szinte bármilyen élelmiszert a SZÉP-kártyádra!

 

Februártól öt hónapig nemcsak meleg ételt, hanem szinte bármilyen élelmiszert lehet venni SZÉP-kártyára. Erre azonban csak azokban az üzletekben van lehetőség, amelyek elfogadják a SZÉP-kártyákat. A kormány a lakáshitel kamatstoppal együtt még decemberben döntött arról, hogy időlegesen lehetővé teszi SZÉP-kártyára élelmiszert is vásárolni. 

 

A vendéglátás alszámláról eddig is lehetett olyan ételeket venni, amelyeket akár élelmiszerboltokban is kínáltak, de ezek jellemzően melegételnek, illetve készételnek minősülő termékek voltak, a szokványos élelmiszereket hivatalosan nem árulhattak erre a boltok. Vásárlás előtt érdemes szétnézni a vevőknek, hogy hol fogadják el tőlük a SZÉP-kártyát. Szerencsére a lista hosszú, a nagy áruházláncok jellemzően éltek ezzel a lehetőséggel.

 

Hasonlítsd össze az alábbi kalkulátorral az elérhető személyi kölcsönöket! Állítsd be, hogy mekkora hitelösszegre van szükséged, és találd meg a számodra ideális ajánlatot! A kalkuláció ingyenes.

Hétfőtől május 31-ig a Tesco áruházaiban is elfogadják fizetőeszközként az OTP, az MKB, valamint a K&H által kibocsátott SZÉP-kártyákat hideg élelmiszer vásárlása esetén. Erre valamennyi alszámlán (szálláshely, vendéglátás, szabadidő) lévő pénzből lehetősége lesz a vevőknek.

 

A Tesco pénztárakban a vásárló ugyanabban a tranzakcióban ki tudja fizetni a SZÉP-kártyás és az egyéb termékeket is. Ilyen esetben a SZÉP-kártyával kell először fizetnie. A rendszer ekkor automatikusan elvégzi a termékek kategorizálását és megállapítja, hogy mely termékek vételára egyenlíthető ki SZÉP-kártyával. Egy vásárláson belül azonban csak egyféle SZÉP-kártya alszámla (zseb) használható. A SZÉP-kártyás fizetést követően a fennmaradó összeget más fizetőeszközzel, készpénzzel, bankkártyával rendezheti a vevő.

 

Az önkiszolgáló kasszákban és a Scan&Shop szolgáltatás használatánál 2-3 hét múlva lesz lehetséges a SZÉP-kártyás fizetés.

A január utolsó napjaiban még kitérő választ adó Aldi sem akart kimaradni a lehetőségből, és február elsején bejelentette, hogy május 31-ig az ő diszkontjaiban is lehet élelmiszert vásárolna Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP-kártya) minden alszámlájáról. Ezzel további 153 magyarországi üzletében nyílt meg ez a lehetőség. SZÉP-kártyájukkal is fizethetnek a kasszáknál. A SZÉP-kártyák tulajdonosai bármelyik alszámlát igénybe vehetik, tehát akár a szabadidő, a szálláshely, illetve a vendéglátás alszámlán található összeget is felhasználhatják az ALDI üzleteiben.

 

A többi nagy lánc többsége már a SZÉP-kártyás élelmiszervásárlás jogszabályi lehetőségének február elsejei megnyílta előtt bejelentette, hogy elfogadja ezt a fizetési módot. Ez érthető is, hiszen jelentős versenyhátrányba kerülhet május végéig az az élelmiszerbolt, amelyiknél nem lehet felhasználni ilyen módon a SZÉP-kártyát. A SZÉP-kártya elfogadást már januárban bejelentette a SPAR, a Lidl, az Auchan, a Penny és a CBA is, itt írtunk részletesen a feltételeikről.

Május végéig várhatóan fel fog pörögni a SZÉP-kártyás élelmiszervásárlás, hiszen ez a lehetőség nagyjából olyan, mintha készpénzt adnának a munkáltatók a dolgozóknak, viszont a cafetéria keretében ezt kedvezményesen tehetik. Ebből fakadóan a SZÉP-kártyára törétnő cafetéria fizetések is növekedhetnek, ráadásul az eddig a különbözű alszámlákon parkoló összegek az élelmiszerboltok kasszáiba vándorolhatna, hiszen most a SZÉP-kártya bármilyen alszámláján (zsebében) lévő pénz fordítható erre a célra, ami szinte kötetlen lehetőség ahhoz képest, ha csak vendéglátásra, szálláshelyre vagy szabadidős tevékenységre költhetnénk ezt a pénzt.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!