Bevásárlás SZÉP kártyával

Így fogadják el februártól a SZÉP-kártyát élelmiszerre az üzletláncok

Bevásárlás SZÉP kártyával

Így fogadják el februártól a SZÉP-kártyát élelmiszerre az üzletláncok

Bank360 tartalom
2022-01-29 Frissítve: 2022-04-29
2022-01-29 Frissítve: 2022-04-29
18486277

Februártól öt hónapig nemcsak meleg ételt, hanem szinte bármilyen élelmiszert is lehet venni SZÉP-kártyára. A nagy hálózatok már gyúrnak a lehetőségre, de érdemes lesz szétnézni, hogy melyiknél hogyan oldják meg a SZÉP-kártya használatot.

 

A kormány a lakáshitel kamatstoppal együtt még decemberben döntött arról, hogy időlegesen lehetővé teszi SZÉP-kártyára élelmiszert is vásárolni. A vendéglátás alszámláról eddig is lehetett olyan ételeket venni, amelyeket akár élelmiszerboltokban is kínáltak, de ezek jellemzően melegételnek, illetve készételnek minősülő termékek voltak, a szokványos élelmiszereket hivatalosan nem árulhattak erre a boltok.

Ennek lehetőségét teremtette meg a kormány a vendéglátás alszámlára fizetett munkáltatói cafetéria támogatás terhére, mivel azonban jelenleg a SZÉP-kártya különböző alszámlái jelenleg egy másik kormánydöntés értelmében teljesen átjárhatóak, azaz bármelyiken lévő pénzt bármilyen célra fel lehet használni, így élelmiszert is minden SZÉP-kártyával vásárolhatunk az elfogadóhelyeken februártól június végéig.

 

A kérdés csak az, hogy hol is tudunk majd a kártyánkkal élelmiszert venni. Ebben alighanem előnyben lesznek azok a nagy hálózatok, amelyek már eddig is le voltak szerződve elfogadóhelyként, mert olyan ételt árultak, amire korábban is elfogadhatták a SZÉP-kártyát. A sokmilliárdos új üzletre szinte minden hálózat rárepült, ami érthető, hiszen ebben az öt hónapban akár a kártyaelfogadás és annak feltételei is eldönthetik, hogy hol végezzük el a nagybevásárlást.

 

A Blikk.hu összeállításából kiderül, hogy a nagy láncok hogyan készülnek a nagy SZÉP-kártya üzletre. 

 

SPAR

Jelen pillanatban 208 áruházukban már most is használhatóak az OTP SZÉP-kártyái helyben készült, meleg ételek megvásárlása esetén, de céljuk az, hogy a teljes hálózatra kiterjesszék ezt a fizetőeszközt február 1-ig. A terveik szerint minden élelmiszert meg lehet majd vásárolni SZÉP-kártyával, kivéve az alkoholtartalmú italokat (ezek jogszabályi kivételek). Ha pedig olyan termék is kerül a futószalagra, amely nem élelmiszer, akkor annak az árát más fizetőeszközzel kell majd rendezni.

 

Hasonlítsd össze az alábbi kalkulátorral az elérhető személyi hiteleket! Állítsd be, hogy mekkora hitelösszegre van szükséged, és találd meg a számodra ideális ajánlatot! A kalkuláció ingyenes.

Lidl

A Blikk.hu összeállítása szerint Lidl mind a 190 áruházában fizethetünk majd SZÉP-kártyánkkal a jogszabály által megjelölt élelmiszerekért február 1-étől május 31-éig.

 

Tesco

A SZÉP-kártya elfogadására alkalmas terminálok telepítése és tesztelése a Tesco áruházakban január végén kezdődik, és várhatóan február 7-től az OTP, a K&H, az MKB és az Edenred SZÉP-kártyákat fogadják majd el. Ugyanabban a tranzakcióban ki tudjuk majd fizetni a SZÉP-kártyás és az egyéb termékeket is. Ilyen esetben a SZÉP-kártyával kell először fizetnünk, ekkor a rendszer automatikusan elvégzi a termékek kategorizálását és megállapítja, hogy mely termékek egyenlíthetők ki SZÉP-kártyával. Egy tranzakción belül csak egyféle SZÉP-kártya alszámla használható. (A SZÉP számlák egyenlegét így tudod megnézni.)

 

Aldi

Lehet, hogy az Aldi is beszáll a SZÉP-kártya bizniszbe, a társaság egyelőre vizsgáljuk annak lehetőségét, hogy a jogszabályi keretek között SZÉP-kártyát is elfogadhasson élelmiszervásárlásra, de a döntésről, és az esetleges kártyahasználatról csak később ad tájékoztatást.

 

CBA

A CBA-ban és a Príma-hálózatok boltjaiban február 1-jétől a meleg ételek mellett már a többi élelmiszert is megvehetjük SZÉP-kártyával.

 

Auchan

Az ország összes Auchan áruházában felhasználható lesz a SZÉP-kártya, amelynek mindhárom típusát (OTP, K&H, MKB SZÉP-kártya) elfogadja az áruházlánc, de kizárólag élelmiszer vásárlásakor. A hagyományos kasszák esetében a blokkon fizetéskor, az önkiszolgáló kasszáknál pedig egy külön soron lesz látható, hogy mekkora összeget tesznek ki kosarunkból az élelmiszerek, amelyeket kifizethetünk a SZÉP-kártyával.

 

Penny

A Penny diszkontlánc is lehetővé teszi üzleteiben a Széchenyi Pihenő Kártyával történő fizetést élelmiszerek vásárlása esetén. Február 1-től minden egységében elfogadják fizetőeszközként a SZÉP-kártyát. 

 

Az öt hónapos SZÉP-kártya biznisz vesztesei a kisebb, nem hálózatos boltok lehetnek, hiszen eddig ők jellemzően nem voltak elfogadóhelyek, és kérdéses, hogy ennyi időre érdemes-e beszállniuk ebbe az üzletbe, bár a csatlakozásukat most megkönnyítették, leegyszerűsítették.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!