Széchenyi Kártya Program

Széchenyi Kártya, SZÉP-Kártya és Széchenyi 2021: mi a különbség?

Vrazsovits Rita Vrazsovits Rita
2020.07.03.
Frissítve: 2021-01-19 Létrehozva: 2020-07-03
6165231

A jelenleg elérhető támogatási formák közül több is Széchenyi István nevét viseli: igényelhetünk többek között Széchenyi hitelt, SZÉP Kártyát, sőt, akár pályázhatunk is a legnagyobb magyarról elnevezett programban. A névrokonságon kívül azonban nem sok közös pontja van ezeknek a támogatásoknak, ezért a Bank360.hu most tisztázza, hogy melyiket mikor és milyen formában lehet igénybe venni. 

 

Széchenyi Pihenő Kártya, vagyis a SZÉP Kártya

A SZÉP-kártya program 2011 óta elérhető, ma is népszerű elektronikus utalvány, amit a munkáltatók adhatnak munkavállalóiknak béren kívüli juttatásként. A cafeteriaként érkező összeget a SZÉP-kártyával rendelkező magánszemélyek számos célra fordíthatják, a nyaralástól az étkezésig. A kártya igénylése díjmentes, 2020. december 31-ig pedig szociális hozzájárulási adót sem kell fizetni a jövedelemkiegészítés után.

 

A SZÉP-kártyához három különböző alszámla tartozik, amelyekre eltérő összegeket utalhat a munkáltató. 

 1. Szálláshely alszámla: belföldi nyaralásra felhasználható keret, 2021-ben a legmagasabb adható összeg 400 ezer forint.
 2. Vendéglátás alszámla: éttermekben levásárolható keret, 2021-ben a legmagasabb erre fordítható összeg 265 ezer forint.
 3. Rekreáció alszámla: egészségügyi szolgáltatásokra, kulturális és sport programokra fordítható keretösszeg, 2021-ben a maximálisan utalható összeg erre az alszámlára 135 ezer forint.

 

SZÉP-kártya igénylésére jelenleg három banknál van lehetőség:

 • OTP Bank,
 • K&H Bank,
 • MKB Bank.
   

Széchenyi-kártya: ide érkezik a Széchenyi hitel

A Széchenyi Kártya Programot a KAVOSZ Vállalkozásfejlesztési Zrt. hozta létre, mely a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) összefogásában jött létre 2002-ben. A KAVOSZ elsődleges célja a kkv szektor, azon belül is a mikrovállalatok hitelezése. Jelenleg több állami támogatással elérhető formája is van a programnak, a koronavírus járvány gazdasági hatásai pedig további konstrukciók elindítását indokolták.

 

Jelenleg a következő Széchenyi hitelek igénylésére van lehetőség:

 • Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel,
 • Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz,
 • Széchenyi Likviditási Hitel,
 • Széchenyi Beruházási Hitel Plusz,
 • Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel,
 • Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel,
 • Agrár Széchenyi Kártya,
 • Agrár Széchenyi Kártya Plusz.
   

Széchenyi 2020 Program

A Széchenyi 2020 Program az Európai Unió és a magyar állam közös programja, mely során vállalkozások juthatnak pályázati forráshoz. 2020-ig Magyarország összesen 12 milliárd forint fejlesztési forrást használhat fel az Európai Unió támogatásával, különböző területekre szétosztva.

Banki kalkulátorok

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!