Széchenyi Kártya Program

Széchenyi Kártya, SZÉP-Kártya és Széchenyi 2022: mi a különbség?

Széchenyi Kártya Program

Széchenyi Kártya, SZÉP-Kártya és Széchenyi 2022: mi a különbség?

Vrazsovits Rita
2020-07-03 Frissítve: 2022-12-29
2020-07-03 Frissítve: 2022-12-29
6165231

A jelenleg elérhető támogatási formák közül több is Széchenyi István nevét viseli: igényelhetünk többek között Széchenyi hitelt, SZÉP Kártyát, sőt, akár pályázhatunk is a legnagyobb magyarról elnevezett programban. A névrokonságon kívül azonban nem sok közös pontja van ezeknek a támogatásoknak, ezért a Bank360.hu most tisztázza, hogy melyiket mikor és milyen formában lehet igénybe venni. 

 

Széchenyi Pihenő Kártya, vagyis a SZÉP Kártya

A SZÉP-kártya program 2011 óta elérhető, ma is népszerű elektronikus utalvány, amit a munkáltatók adhatnak munkavállalóiknak béren kívüli juttatásként. A cafeteriaként érkező összeget a SZÉP-kártyával rendelkező magánszemélyek számos célra fordíthatják, a nyaralástól az étkezésig. A kártya igénylése díjmentes, 2020. december 31-ig pedig szociális hozzájárulási adót sem kell fizetni a jövedelemkiegészítés után.

 

A SZÉP-kártyához három különböző alszámla tartozik, amelyekre eltérő összegeket utalhat a munkáltató. 

 1. Szálláshely alszámla: belföldi nyaralásra felhasználható keret, 2022-ben a legmagasabb adható összeg 225 ezer forint.
 2. Vendéglátás alszámla: éttermekben levásárolható keret, 2022-ben a legmagasabb erre fordítható összeg 150 ezer forint.
 3. Rekreáció alszámla: egészségügyi szolgáltatásokra, kulturális és sport programokra fordítható keretösszeg, 2022-ben a maximálisan utalható összeg erre az alszámlára 75 ezer forint.

 

SZÉP-kártya igénylésére jelenleg három banknál van lehetőség:

 • OTP Bank,
 • K&H Bank,
 • MKB Bank.
   

Széchenyi-kártya: ide érkezik a Széchenyi hitel

A Széchenyi Kártya Programot a KAVOSZ Vállalkozásfejlesztési Zrt. hozta létre, mely a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) összefogásában jött létre 2002-ben. A KAVOSZ elsődleges célja a kkv szektor, azon belül is a mikrovállalatok hitelezése. Jelenleg több állami támogatással elérhető formája is van a programnak, a koronavírus járvány gazdasági hatásai pedig további konstrukciók elindítását indokolták.

 

Jelenleg a következő Széchenyi hitelek igénylésére van lehetőség:

 • Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel,
 • Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz,
 • Széchenyi Likviditási Hitel,
 • Széchenyi Beruházási Hitel Plusz,
 • Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel,
 • Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel,
 • Agrár Széchenyi Kártya,
 • Agrár Széchenyi Kártya Plusz.
   

Széchenyi 2020 Program

A Széchenyi 2020 Program az Európai Unió és a magyar állam közös programja, mely során vállalkozások juthatnak pályázati forráshoz. 2020-ig Magyarország összesen 12 milliárd forint fejlesztési forrást használhat fel az Európai Unió támogatásával, különböző területekre szétosztva.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!