OTP Egészségpénztár

Cafeteria tipp: ezért kérd egy részét egészségpénztárba!

OTP Egészségpénztár

Cafeteria tipp: ezért kérd egy részét egészségpénztárba!

OTP Egészségpénztár Tartalom
2022-11-30 Frissítve: 2024-02-05
2022-11-30 Frissítve: 2024-02-05
30507578

A cafeteria rendszerben a munkáltató keretösszeget és cafeteria-elemeket állapít meg. A munkavállalók pedig szabadon feloszthatják a keretösszeget a különböző cafeteria-elemek között. Miért éri meg egészségpénztári számlára kérni a cafeteriát? Mert a munkáltató egészségpénztári befizetése után akár évi 150 ezer forint adó-visszatérítést is kaphatsz!

 

Akár évi 150 ezer forinttal növelhető a cafeteria összege

 

Szeretnéd a munkáltatód által kifizetett cafeteria összeget akár évi 150 ezer forinttal növelni, kockázatos befektetések nélkül? Akkor válaszd az Egészségpénztári tagságot és juttatást! Lássuk, mit kell ehhez tenni!

 

A munkáltatói befizetések után 20 százalék adó-visszatérítés kapható, amelynek maximális éves összege 150 ezer forint. Sokan nem tudják, de a munkáltatói befizetéseken túl lehetőség van egyéni befizetésre is, amelyre szintén vonatkozik a 20 százalék adó-visszatérítés. A kedvezmény feltétele, hogy a tárgyévben legyen befizetett személyi jövedelemadód (SZJA), és ne legyen 1000 forintot meghaladó adótartozásod.

 

Ismerd meg e példán keresztül, hogyan kaphatsz adó-visszatérítést az egészségpénztári befizetések után:

  • A munkáltató által nyújtott cafeteria összege 1 évre 500 ezer forint.
  • Munkavállalóként azt a lehetőséget választod, hogy ezt az összeget egészségpénztári befizetésként kéred, így az egészségpénztári számládra fog érkezni.
  • Egészségpénztári tagként úgy döntesz, hogy e munkáltatói befizetés mellett te magad is befizetsz az egészségpénztári számládra, összesen 250 ezer forintot.
  • Így a tárgyévi összes egészségpénztári befizetés esetedben 750 ezer forint.
  • A következő év elején a teljes befizetés 20%-át megkaphatod adó-visszatérítés formájában az egészségpénztári számládra. Mivel a példában a teljes befizetés 750 ezer forint volt, így ennek a 20%-ára, azaz 150 ezer forintra vagy jogosult adó-visszatérítésként.
  • Fontos, hogy az adó-visszatérítés maximális mértéke 150 ezer Ft/év! Tehát ha 750 ezer forintnál több befizetés érkezik az egészségpénztári számládra, akkor is ennyit kaphatsz vissza.

 

Az egészségpénztári szolgáltatás ugyan jár működési költséggel, kártya és számlanyitási díjjal, de ennek ellenére jelentős pluszforráshoz és előnyökhöz juthatsz. Az OTP Egészségpénztár esetében az alábbi költségekkel kell számolni:

 

  • egyszeri belépési díj: 2000 forint,
  • kártyadíj: 2900 Ft, amely 3 évre vonatkozik,
  • működési költség: a befizetések 6,5%-a, azaz a befizetett összeg 93,5 százaléka vásárolható le.

 

A népszerű cafeteria-elemek közé tartozó SZÉP kártya ugyan kisebb adóvonzattal rendelkezik, azonban az ide érkező kifizetések után nem jár adó-visszatérítés. A kockázatmentes vagyongyarapításon túl további előnyök is szólnak az egészségpénztári tagság mellett.

 

Egészségmegőrzés és öngondoskodás egészségpénztárral

 

Az egészségpénztár nem csupán anyagi, de egészségügyi helyzetünk javítását is segítheti. A számlára befizetett összeg egészségügyi szolgáltatásokra és termékekre azonnal elkölthető. A befizetést követő 180 nap után pedig családi támogatásokra is felhasználható. Hogy pontosan mire költhető az egészségpénztári számlán található összeg? Mutatunk néhány példát!

 

  • Egészségügyi ellátás: orvosi szolgáltatások, fogászat, gyógytorna, gyógymasszázs, fizioterápiás kezelések, szűrővizsgálatok.
  • Egészségügyi termékek: gyógyszerek, szemüveg, gyógyászati termékek, gyógyászati segédeszközök.
  • Gyermekvállalás: születési támogatás, babaápolási termékek, gyermekgondozási-, beiskolázási- és gyermeknevelési támogatás.
  • Gluténmentes élelmiszerek.
  • Megélhetés: lakáshitel törlesztés támogatása, táppénz kiegészítése, álláskeresési támogatás, temetés költségeinek támogatása.
  • Egészségbiztosítás.

 

Nyereményjátékok!

 

Az OTP Egészségpénztárba való belépés nem csupán a fent felsorolt előnyök miatt lehet csábító, hanem a nyereményjátékok miatt is, melyekkel értékes ajándékok nyerhetők. A következő nyereményjátékot 2022. december 5-24. között tartja az egészségpénztár, melyen Te is részt vehetsz, ha a pénztár tagjává válsz.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!