Tavaly már 18 ezer magyarnak csalták ki a bankszámlaadatait, a bankkártyás csalásokból pedig tízszer ennyi van, és ezek értéke is egyre nagyobb. A kiberbűnözőknek bedőlő ügyfelek vesztesége néhány év alatt megsokszorozódott.
38062135
Bárki áldozatul eshet a telefonos és internetes csalóknak, de ha betartunk néhány szabályt, nem tudják kifosztani a bankszámlánkat. A Bank360 szakértője az RTL Reggeliben mondta el, mit kell tennünk.
37483486
Naponta záporoznak ránk azok az üzenetek, telefonok, amelyekkel az internetes csalók ki akarják söpörni a bankszámlánkat. A módszereik egyre kifinomultabbak, de néhány alapvető szabály betartása megvéd bennünket a pénzünk elvesztésétől. Nézd meg a hat legfontosabbat!
37275214
Három év alatt a 19-szeresére nőtt a bankkártyás károk értéke. A banki átutalásos csalások összege és száma az utolsó negyedévben több volt, mint tavaly egész évben. Jobban teszi minden banki ügyfél, ha nagyon vigyáz a bankszámla- és bankkártyaadataira.
36361657
Támadnak a kiberbűnözők a Black Fridayon. Ezeket a szabályokat mindenképpen tartsa be, ha nem akarja gyászos hangulatban tölteni az akció utáni napokat és a karácsonyt. Némi odafigyeléssel megvédheti a bankszámláját a kiberbűnözők akcióitól. 
35806318
Ugrásszerűen megnőtt az internetes csalások száma és értéke, a felhasználók pedig nehezen tartják a lépést az elkövetési módok fejlődésével. A magyar felének az alapvetői kiberbiztonsági ismeretei sincsenek meg.
35259448
Az MNB központi, ügyfélszolgálati, illetve az emlékpénzeket forgalmazó lakossági pénztári telefonszámainak időleges másolásával telefonálnak ismét csalók magánszemélyeknek. Egy-egy bank állítólagos problémájára hivatkozva ígérnek jegybanki segítséget, valójában azonban a beszélgetés során az ügyfelek bizalmas banki adatait, pénzét akarják megszerezni - figyelmeztet a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
34785337
Rekord számú bankszámlát nyitottak a magyarok az idén, a magas infláció miatt visszaszorul a készpénzhasználat, és egyre többen fizetnek mobillal. Sajnos a csalók sem restek, sok ügyfelet átejtettek az idei második negyedévben is. 
34703137
Sokkal jobban félünk a különböző internetes csalásoktól, mint a betörésektől. A tíz legnagyobb félelmünk közül hat köthető ilyen visszaélésekhez, jellemzően valamilyen banki csaláshoz. Az aggodalomra van is ok, mert meredeken emelkedik az ilyen visszaélések száma.
33734687
Rövid idő alatt többszörösére nőtt az interneten rászedett magyar bankügyfelek száma. A csalók módszerei változatosak és egyre kifinomultabbak, érdemes velük tartani a lépést, hogy ne mi legyünk a következő áldozatuk.
32841401
Már nemcsak a vásárlás, hanem az eladás is veszélyes lehet az interneten. A legújabb banki csalásban azokat igyekeznek kifosztani, akik fölöslegessé vált dolgaikat akarják eladni az online piactereken. 
29821115
Nem bukhat el annyi pénz a piramisjátékokban, hogy ne legyen vevő az újabbakra. Az MNB most ismét egy olyan magas hozamot ígérő lehetőségre figyelmeztet, amiben felismerhetők a piramisjátékok közismert jegyei.
28942679
Újra arra figyelmeztetett az OTP Bank vezére, hogy senki ne dőljön be azoknak az internetes csalásoknak, amikben a nevével és fotójával próbálnak bepalizni gyanútlan ügyfeleket.
28570814
Pörög az elektronikus bankolás és a kártyahasználat, de sokan nem igazítják a pénzügyi szokásaikhoz a számlacsomagjaikat, holott ezzel spórolni tudnának maguknak.
25797028
Nem múló adathalász támadásokra figyelmezteti az ügyfeleket a Budapest Bankot magába olvasztó MKB. A csalók az egyesülést kihasználva igyekeznek adatokat szerezni a gyanútlan számlatulajdonosoktól.
20990104
Sehol nem találod a bankkártyád? Elvesztetted, esetleg ellopták? Mutatjuk, melyik banknál hogyan tudod leggyorsabban letiltani.
20138752
Szinte már mindennapossá vált az interneten, hogy a bankok nevével visszaélve próbálják meg csalók az adatainkat vagy/és a pénzünket megszerezni. Cikkünkben összefoglaltuk a leggyakoribb módszereket, valamint azt is, hogyan védekezhetünk ellenük, és mit kell tenni, ha már bekövetkezett a baj.
19810762
Az elmúlt hetekben jelentősen megnőtt a jogosulatlan adatszerzési és csalási kísérletek száma a digitális térben - írja közleményében a Magyar Bankszövetség. Mivel az elkövetési módok folyamatosan változnak, fontos, hogy minél hatékonyabban tudjunk védekezni a visszaélések ellen. 
19126072
Ha karácsony, akkor a szokottnál is jobban felpörög az online kereskedelem. Aki csak teheti, igyekszik otthonról, az interneten beszerezni a karácsonyi ajándékokat elkerülve a plázás tömegeket. Érdemes ilyenkor fokozottan résen lenni, hiszen egyre többször hallani, hogy különböző pénzintézetek, webshopok nevével visszaélve próbálnak meg hozzájutni csalók óvatlan felhasználók személyes adataihoz, így az ünnepi időszak nem csak az e-kereskedelem, de az adathalászok számára is igazi szezonnak számít. A Sberbank most abban segít, hogy felismerjük az adathalász támadásokat, vagy ha megtörtént a baj, minimalizálni tudjuk a károkat.
2594550
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!