A kamatemelkedések miatt már hatmillió forintnál is nagyobb kedvezményt kell egy összegben visszafizetniük azoknak, akik nem tudják teljesíteni öt év alatt a babaváró támogatás feltételeit. Ha nem születik meg ennyi idő alatt egy gyermekük sem, akkor ráadásul a felvett tízmillió forintot személyi kölcsönnel felérő kamattal, 16,66 százalékkal kellene törleszteniük tovább.
30250466
Az elmúlt hónapokban folyamatosan emelkedett a babaváró hitel ügyleti kamatát meghatározó referenciamutató, emiatt az esetleges büntetés mértéke is egyre csak nőtt. Ebben az ügyben lépett most a kormány, és egy százalékponttal csökkentette a büntetőkamat mértékét.
20876431
A gyermekvállalási cél megszegéséhez egyre magasabb büntetőkamatok társulnak.
19519258
A bevezetése óta csaknem a leggyengébb eredményt produkálta a babaváró hitel a friss folyósítási adatok szerint. Most ráadásul rekord mértékben emelkedett a speciális büntetőkamatát meghatározó referenciamutató.
18088900
Bármilyen előírást szegtek meg az adósok, súlyos büntetést kell kifizetni: nagy összegű büntetőkamat terheli a tulajdonost, a hitel pedig piaci kamatozásúvá válik.
17887024
Három gyermeknél az alapkamat ötszörösével számolt büntetőkamatot kell kifizetni.
16144273
Tovább emelkedett a babaváró hitel ügyleti kamatát meghatározó referenciamutató - az előző hónaphoz képest 1,98 százalékról 2,04 százalékpontra - 2 százalék feletti mutatóra a támogatás bevezetése óta nem volt példa. Cikkünkben annak számoltunk utána, hogy a magasabb referenciakamat mekkora visszafizetendő összeget jelentene abban az esetben, ha az igénylő házaspárnak mégsem születne gyermeke.
16032130
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!