Vezetői körlevélben utasította a bankokat az MNB, hogy amikor árat emelnek, világosan magyarázzák el az ügyfeleknek, miért döntöttek így, és lehetőleg színes betűkkel vagy háttérrel kiemelve jelöljék a kondíciós listákban.
38440723
Mostanra mindenkinek meg kellett kapnia a díjkimutatást az előző évi bankszámlaköltségeiről. Érdemes megkeresni az erről szóló levelet és elvégezni egy kalkulációt, mert ha jobb ajánlatot találunk, könnyen tudunk bankot váltani. 
37222624
A bankváltás fontos döntés, hiszen nem mindegy, melyik pénzintézetre bízzuk rá a pénzügyeinket. Sokan azért nem váltanak, mert félnek az ügyintézés, pedig az egyszerűsített bankváltást már elintézi helyette az új pénzintézete.
5974890
A számlanyitás ma már az egyik legegyszerűbb banki művelet. Online is megoldható anélkül, hogy el kellene mennünk otthonról, és akár egy szelfi is elég lehet a szerződés megkötéséhez. A számlanyitással ráadásul rögtön pénzt is kereshetünk, ha jól választunk bankot.
37055710
Január végéig kell kiküldeniük a bankoknak az értesítést a bankszámla-költségeinkről. Ha sokalljuk, amit a levélben látunk, ne féljünk másik számlacsomagot választani, mert ma már egyszerűen megtehetjük ezt, akár az új bankunk is elintézi helyettünk a tennivalókat.
31326620
Hiába vagyunk túl az inflációs sokkon, a bankolásban még csak most fogjuk megérezni a hatását. Az előző éves inflációt ugyanis az idén építhetik be a pénzintézetek az áraikba, ami jelentős drágulást hozhat áprilistól a bankszámla piacon. Januárban a tavalyi költségkimutatást is kézhez kapja minden számlatulajdonos, ami jó lehetőség a pénzügyek átnézésére, akár a bankváltásra is.
36690370
Lakáshitel felvétele előtt azt is érdemes kiszámolni, hogy mekkora különbségek vannak a törlesztőrészletben akkor, ha vállaljuk a havi jövedelmünk átutalását a kölcsönt nyújtó bankba.
21689299
Mostanra az összes bankszámla-tulajdonos olvashatja a tavalyi év díjkimutatását. Ebből kiderül pontosan, hogy mennyibe került egy év alatt a bankszámla. Ha a végösszeg nagysága meglepően magas, talán itt az ideje keresni egy olcsóbb számlát. Megmutatjuk, hogyan érdemes nekifogni a keresésnek.
13184338
A házastársunknál csak a bankunkhoz vagyunk hűségesebbek - tartja a mondás és való igaz: szinte egy életen át elkísér minket az a pénzintézet, ahol ez első folyószámlánkat megnyitottuk. Annak ellenére viselkedünk így, hogy egy kis kutatással kiderül: bőven találhatunk jobb ajánlatot a jelenlegi szolgáltatásaink helyett, ha vesszük a fáradtságot és utánanézünk a kínálatnak. Ráadásul akkor sem kerülünk idegőrlő huzavonába, ha megszakítanánk a kapcsolatot a bankunkkal. Az egyszerűsített bankváltás lehetősége már évek óta velünk van, mégis nagyon kevesen vannak, akik valóban kihasználják és lecserélik a pénzintézetük szolgáltatásait egy jobb és olcsóbb konstrukcióra. Az egyszerűsített bankváltás részleteiről Sinkovics Renátát, a Gránit Bank lakossági termékfejlesztési főosztályvezetőjét kérdeztük.
1177607
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!