bankszámlanyitás szelfivel és videóchaten

Online bankszámlanyitás: pillanatok alatt megvan és még pénzt is kereshetünk vele

bankszámlanyitás szelfivel és videóchaten

Online bankszámlanyitás: pillanatok alatt megvan és még pénzt is kereshetünk vele

Vrazsovits Rita
2024-02-01 Frissítve: 2024-02-22
2024-02-01 Frissítve: 2024-02-22
37055710

A számlanyitás ma már az egyik legegyszerűbb banki művelet. Online is megoldható anélkül, hogy el kellene mennünk otthonról, és akár egy szelfi is elég lehet a szerződés megkötéséhez. A számlanyitással ráadásul rögtön pénzt is kereshetünk, ha jól választunk bankot.

 

Egy új bankszámla megnyitásához ma már ki sem kell mozdulnunk otthonról. A nagyobb bankok közül mindenhol van lehetőség az online számlanyitásra, a technikai feltételekben és az időszakos kedvezményekben azonban jelentős különbségek vannak. Ha okosan választunk, akkor a számlanyitással rögtön több tízezer forintot kereshetünk is, ezért érdemes előbb megnézni, melyik bank mit ajánl a számlanyitóknak. 

 

Hogyan működik az online számlanyitás?

 

Az online számlanyitásnak két fő típusát különböztetik meg a bankok. A legmodernebb és egyben leggyorsabb megoldás a szelfis számlanyitás, amikor anélkül lehet megnyitni a bankszámlát, hogy bárkivel beszélnünk kellene közben. Ebből fakadóan a hét bármelyik napján, akár hétvégén vagy késő este is van rá lehetőség. 

 

A szelfis számlanyitás lényege, hogy az ügyfélazonosítás a saját okostelefonunkkal, magunkról készített fénykép vagy videó elkészítésével történik, nem pedig a banki ügyintézővel folytatott videóhívás során. Erre még nincs lehetőség minden banknál, illetve az egyes bankokon belül is előfordulhat, hogy nem minden számlacsomagra érvényes ez a lehetőség.

 

A másik lehetőség az online videóhívás, mely során az ügyfélazonosítást a számlavezető bank alkalmazottja végzi. Ez valamelyest szűkítheti a számlanyitás időpontjára vonatkozó lehetőségeket, de ez bankonként változhat. 

 

Az online számlanyitási lehetőségek mellett természetesen továbbra is van arra lehetőség, hogy a bankfiókban, személyesen nyissunk meg egy bankszámlát. Ez a folyamat akkor lesz a leggyorsabb, ha előtte időpontot foglalunk, amit online is megtehetünk.

 

Mit kínálnak a bankok? 

 

A Gránit Bank 40 000 forintos kedvezményt kínál a szelfivel számlát nyitó ügyfeleknek, 2024. március 5-ig. Az akcióban azok vehetnek részt, akik az akció kezdő időpontjában és az azt megelőző 180 napban nem rendelkeztek gránitos számlával. Feltétel továbbá, hogy hozzájáruljon az ügyfél a marketing célú megkeresésekhez, illetve hogy 60 napon belül aktiválja az eBankot, és teljesítsen a szerződéskötést követő 60 napon belül legalább három kártyás vásárlást, legalább 1000 forint értékben. Az akcióban az alábbi bankszámlákkal lehet részt venni:

 

  • Gránit Sztár bankszámla 
  • Gránit Kamat Plusz bankszámla  
  • Gránit Bajnok bankszámla  
  • Gránit Bajnok Plusz bankszámla  
  • Gránit Diákszámla  
  • Gránit Digitális bankszámla  
  • Gránit Digitális Plusz bankszámla  
  • Gránit Family Junior bankszámla  
  • Gránit Kapcsolat Plusz számlacsomag  
  • Gránit Osztálypénz bankszámla.

 

A szelfis számlanyitáshoz NFC-s okostelefonra és új típusú személyi igazolványra van szükség. Ha ezek közül valamelyik hiányzik, akkor a videóbankon keresztül is megnyitható a számla, de a jóváírási kedvezményt nem lehet igénybe venni. 

 

Nemcsak saját gránitos számlanyitásunkkal kereshetünk pluszpénzt, hanem azzal is, ha gránitos ügyfélként ismerőseinknek ajánljuk a Gránit Bankot, és ez alapján ők számlát nyitnak. Ilyen esetben februártól 10 ezer forint ütheti a markunkat, maximum 10 ajánlásig. Ha mi valakinek az ajánló kódjával hozzuk létre az új számlánkat a banknál, akkor a 40 ezer forinton felül kapunk még tízezret mi is.

 

Az OTP Banknál több csatornán keresztül is lehet bankszámlát nyitni. Működik a szelfis és a videózonosítással történő számlanyitás is. Előbbihez NFC-s kapcsolattal rendelkező okostelefonra, illetve chippel ellátott, új típusú személyi igazolványra vagy biometrikus útlevélre van szükség. A szelfis számlanyitás csak a Junior és a Bázis számla megnyitásánál működik és csak akkor, ha a számla tulajdonosa már elmúlt 18 éves. A szelfis igénylés körülbelül 5 percet vesz igénybe, a számla használatát pedig akkor lehet elkezdeni, ha a bank visszaigazolja SMS-ben és e-mailben a szerződés megkötését. 

 

Ha nem a fentiek közül szeretnénk számlacsomagot választani, akkor az online videóhívást érdemes választani, ennek a folyamatát az OTP weboldalán lehet elkezdeni. 

 

Az Erste Bank az online számlanyitás mellé 2024. március 31-ig 30 000 forintos díjkedvezményt is kínál. Itt is elérhető több mód is az online számlanyitásra, a szelfis megoldás azonban csak a George, a Privilégium “X”, illetve a Diákszámla megnyitásánál érhető el, ha más számlacsomagot választanánk, akkor a videóazonosítás opció marad. Szintén a videós azonosítást érdemes azoknak választani, akiknek nincs NFC-s telefonja vagy új típusú személyi igazolványa.

 

A K&H Bank szintén kínál jóváírási akciót az új ügyfeleknek, 2024. február 29-ig. 40 000 forintra lehet szert tenni a számlanyitáshoz kapcsolódó kedvezménnyel, és ugyanekkora összeget ír jóvá a bank akkor is, ha a megtakarításunkat a K&H-nál tartjuk. A számlanyitásra a szelfis megoldással van lehetőség, ha ehhez esetleg hiányozna valamelyik technikai feltétel, akkor személyesen lehet megnyitni a számlát.

 

A jóváírás feltétele, hogy:

  • érkezzen havonta legalább 150 000 forint a számlára,
  • legalább öt vásárlás történjen a számláról,
  • legyen legalább két darab aláírást igénylő tranzakció a mobilbankban vagy beszélgessen az ügyfél Kate-tel, a bank digitális asszisztensével. 

 

A megtakarításhoz kapcsolódó kedvezmény legalább 500 000 forint bankban tartásával érvényesíthető.

 

A CIB Banknál is elérhető a szelfis számlanyitás lehetősége, a folyamat a bank ígérete szerint körülbelül 20 percet vesz így igénybe. A számlanyitás előtt le kell tölteni a mobilapplikációt, és egy szelfi készítésével, illetve az okmányok lefényképezésével lehet elindítani a folyamatot. Emellett a videóchates megoldás is elérhető, amit a bank weboldalán keresztül lehet elkezdeni. 

 

A Raiffeisen Bank az online megoldások közül a videós azonosítást kínálja. Ehhez kamerával rendelkező asztali számítógépre, tabletre vagy mobiltelefonra van szükség. Fontos, hogy a videóhívásra csak munkanapokon 8-20 között lehet sort keríteni, de legkésőbb a regisztrációt követő nap 20:00-ig meg kell történnie, ellenkező esetben újra kell kezdeni a folyamatot. 

 

Szintén a videóchates megoldást kínálja az ügyfeleknek az MBH Bank, ahol az online számlanyitást hétfőtől szombatig 8:00 – 20:00 óra között lehet lebonyolítani. A bank weboldalán szereplő tájékoztatás szerint a munkanapokon indított számlanyitás az azonosítás ellenőrzését követően azonnal, de legkésőbb a következő munkanap 12 óráig megtörténik. A hétvégén, illetve munkaszüneti napokon igényelt bankszámlákat pedig minden esetben a következő munkanapon nyitját meg. 

 

Az UniCredit Banknál videóazonosítással nyithatunk online bankszámlát, hétköznap, munkanapokon 9:00 - 17:45 között. Az online videoazonosítást el lehet indítani okostelefonon és táblagépen, illetve laptopon és asztali számítógépen is. A sikeres online számlanyitásért 2024. március 31-ig 35 000 forint jóváírást kaphatnak az ügyfelek, ha teljesítenek néhány feltételt. Ezek közé tartozik, hogy a választott számlacsomag a Mobil Aktív Plusz és Ikon Plusz lehet, és a vállalt jóváírásnak az előbbinél legalább 300 ezer, az utóbbinál pedig legalább 400 ezer forintnak kell lennie. 

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!