Nagyon megérné kiváltani a tavaly és tavalyelőtt felvett lakáshiteleket, mégsem lépnek az érintett ügyfelek. Az MNB szerint magasak a költségek, és fokozni kellene a piaci versenyt, aminek az sem használ, hogy a lakáshitelek kamatstopját rendszeresen meghosszabbítják.
38515747
Míg az ország vagyonosabbik és kisebb fele minden korábbinál több pénzt tett félre, sokan csak hitelből tudják csak fizetni a napi kiadásait is. 
37221526
A tavaly januári csúcsok óta hatalmas mértékben csökkent az összes olyan mutató, amely meghatározza Magyarországon a banki hitelek kamatát. Ha folytatódik ez a folyamat, akkor érdemes lesz elgondolkozni a drágán felvett kölcsönök hitelkiváltásán.
36615640
A januártól élő új kamatplafonnal kínált lakáshitelek törlesztőrészlete több tízezer forinttal kisebb, mint a kamatplafon előttieké. Az járt jól, aki kivárt, a kölcsönt három hónapja felvevők viszont verhetik a fejüket a falba. Egyre több adósnak lehet vonzó megoldás a hitelkiváltás. 
36511702
Egyre többen folyószámlahitellel és hitelkártyás kölcsönnel próbálják fedezni a kiadásaikat, az ilyen tartozások csúcsokat döntögetnek. Ezek a legdrágább hitelek, így akinek ilyen tartozása halmozódik fel, érdemes lehet kiváltani ennél jóval olcsóbb személyi kölcsönnel.
35486173
Megkönnyítené az első lakásukat vásárló fiatalok számára az otthonhoz jutást a Magyar Nemzeti Bank (MNB) azzal, hogy a jelenlegi minimum 20 százalékról 10 százalékra csökkentené náluk a kötelező minimális önerőt. A hitelkiváltással kapcsolatos költségeket is visszavágná a jegybank - derül ki a friss Makroprudenciális jelentésből. 
35259442
Bepótolták a kamatemelést a napokban azok a bankok is, amelyek még nem reagáltak az MNB legutóbbi lépéseire. A lakáshiteleknél egyre gyakoribb a 10 százalék feletti kamat, a személyi kölcsönöknél pedig a 20 százalék körüli. 
30195158
A hitelköltségek emelkedése és a magas infláció változást hozott abban is, hogy mire vesznek fel az emberek személyi hitelt. Egyre népszerűbb a lakásfelújítás, autót viszont kevesebben vesznek hitelből.
29712938
Kedvet kaptak az új lakáshiteleik kamatának hosszabb vagy végig fixálásához az ügyfelek, amit az is segít, hogy most ezek az olcsóbb kölcsönök. A kamatstopos jelzáloghitelesek viszont nem rohannak fixre váltani, inkább kiélvezik a most már 2023. július végéig tartó kedvezményt.
29493473
Várhatóan még tovább drágulnak az új lakáshitelek a következő hónapokban, a kamatstop miatti pajzs pedig semmilyen körülmények között sem tarthat örökké. Így aki le szeretné váltani lakáshitelét, még most is megteheti. A Bank360 bemutatja, milyen törlesztőrészletek mellett.
19458694
Több nagybank ismét emelte a lakáscélú és szabadfelhasználású jelzáloghitelek kamatait. A bankholdingos pénzintézetek egyre inkább összehangolódnak ezekben a konstrukciókban is, de nem csak ők emeltek az elmúlt napokban. A személyi kölcsönöknél meglepő módon még csökkenés is történt, aminek az online megoldásokat kedvelők örülhetnek.
18827875
A családok egy részének még várnia kell néhány napot, mások már megkapták az szja-visszatérítést, melynek az összege akár a 809 ezer forintot is elérheti személyenként. Összegyűjtöttünk számos lehetőséget, ahol jó helye lehet a visszakapott összegnek.
18737881
Mától már érkeznek a családi szja-visszatérítések a jogosultaknak. A több száz milliárd forint nagy része megtakarításokban fog landolni. Érdemes ezért szétnézni, hogy milyen biztosításba, állampapírba érdemes fektetni. A meglévő gyerekes kedvezményekhez is jól jöhet az extra pénz.
18612961
Folytatódott a kamatemelés a személyi kölcsönöknél. Az ünnepek előtt két nagybank emelt, amit 2022 elején két újabb követett. A folyamat lassabb ugyan, mint a lakáshiteleknél, de várhatóan januárban lesznek még hasonló lépések.
18132133
A hitelkiváltó kölcsönön kívül az összes fogyasztási hitelnél csökkenő keresletet mutattak a kalkulációk a Bank360.hu adatai szerint. A személyi kölcsönnél, az autóhitelnél és a gyorskölcsönnél ugyan lanyhult az érdeklődés, de ez megegyezik az előző évek utolsó hónapjaiban szokásos trenddel.
17841652
Az átlagosan számított hitelösszeg az eddigi legmagasabb összeget vette fel októberben a személyi kölcsönöknél a 2019. januárban indított mérés óta.
17254681
Az előző hónapokban valamennyi fogyasztási hitel iránt nőtt az érdeklődés Bank360 kalkulátorának adatai szerint, augusztusban azonban visszaesés volt jellemző.
16106569
A nyár elején kamatemelési ciklusba kezdett a jegybank, így többek között a változó kamatozású lakáshitelt fizetők is egyre magasabb törlesztőrészletet fizethetnek. Így ami eddig hasznot hajtott, mostantól már veszteséget okozhat, de a növekvő kamatköltségek elébe menve még most is lehet rögzített kamatozású hitelre váltani.
15737626
Most nyáron egy olyan folyamat kezdődött el, ami utoljára egy évtizede: sorozatos kamatemelésbe kezdett a magyar jegybank, az MNB. Kinek kell aggódnia, ki örülhet ennek? A Bank360 bemutatja a banki kondíciók mögöttes mozgatórugóit.
15466021
Az előtörlesztés bár megóv a futamidő meghosszabbítása miatti többletköltségtől, magas kamatok mellett kevesebbet segít.
15345823
A Bank360 kalkulátorainak adatai alapján összefoglaltuk, milyen fogyasztási hiteleket kerestek a felhasználók 2021. májusban.
14655115
A járványhelyzet elmúltával érdemes áttekinteni pénzügyeinket, illetve, hogy miben lehet esetleg a költségeinken faragni. Ha esetleg személyi kölcsönt törlesztünk, rögtön felmerülhet például a hitelkiváltás lehetősége. A hazai lakossági kamatok ugyanis jelentősen csökkentek az elmúlt években, ezt pedig a hitelköltségeink csökkentésére fordíthatjuk.
14546308
Egyedüli növekedést a gyorskölcsönök tudtak elérni, de nem teljesítettek rosszul a személyi kölcsönök sem, és bár az érdeklődés a januári csúcs óta folyamatosan csökken, így is jócskán felülmúlja a járvány előtti értékeket.
14255608
Az újranyitás lehetősége hetek óta napirenden van, sok tekintetben azonban még mindig nem térhettünk vissza a vírus előtti életünkhöz, aminek pénzügyi vonzata is van. Akinek nem befolyásolta a járvány a munkáját és a bevételeit, az akár spórolhatott is az elmúlt évben, sokak számára viszont a pandémia egyet jelentett a pénzügyi problémákkal való küzdelemmel. Megnéztük, mit tehetünk magánszemélyként, hogy a lehető legkisebb veszteséggel kerüljünk ki a járványhelyzetből - illetve milyen lehetőségeink vannak, ha szeretnénk elkerülni a jövőben a hasonló helyzeteket.
13812124
A Bank360 kalkulátorainak adatai alapján mutatjuk, milyen fogyasztási hiteleket kerestek a felhasználók 2021 márciusában.
13717963
A Bank360 februárban is megvizsgálta a kisebb összegű, fedezetlen hitelekre vonatkozó összehasonlításokat. Tavaly februárhoz képest jócskán megnőtt az ügyfelek hiteléhsége.
13049884
Személyi kölcsön, gyorskölcsön, autóhitel és hitelkiváltás terén is egyre aktívabbak a pénzügyileg tudatos igénylők. A Bank360 januári statisztikái alapján az is kiderül, hogy mekkora jövedelemmel keresik az ügyfelek a céljaikhoz ideális hitelt.
12520970
Sorozatunkban egyenként mutatjuk be az NHP Hajrá felhasználási területeit, azok jellemzőit és kritériumait. Az egyes hitelcélokhoz eltérő feltételrendszer, hitelösszeg és futamidő kapcsolódik, ebből következően pedig más kizáró okok kapcsolódhatnak hozzájuk. Jelen cikkünkben azt járjuk körbe, hogy miként lehet hitelkiváltásra használni az NHP Hajrát.
12400286
Ahogyan arról a Bank360.hu is beszámolt, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) néhány héttel ezelőtt elbírálta az első Minősített Fogyasztóbarát személyi kölcsönt, a következő hetekben pedig további bankok szerezhetik meg a minősítést - így akár már bő egy hónap múlva igényelhető lesz az új termék. Összefoglaltuk, milyen változásokra számíthatnak az igénylők 2021-től, ha fogyasztóbarát személyi kölcsönt szeretnének igényelni.
11213459
A havi jövedelmünk sok esetben csökkenhet: például ha nyugdíjba vagy GYED-re megyünk, vagy munkanélküliek leszünk. Mit lehet tenni, ha a fennálló hitelünk kamatkedvezménye megszűnik a csökkent jövedelmünk miatt és ezáltal növekszik a havi törlesztőnk?
10759940
Mit érdemes tenni a fennálló hiteleket nyugdíjba vonulás előtt? Milyen lehetőségeink vannak a hitelkiváltásra jelzálog bevonásával és anélkül? A Bank360 utánajárt a lehetőségeknek.
10609529
Senkit sem utasíthat el a bank egy hiteligénylés során csak azért, mert a hitelmoratórium miatt pillanatnyilag nem törleszti a hitelét. Erről a Magyar Nemzeti Bank adott ki vezetői körlevelet korábban, a kérdés csak az, hogy mi lesz 2021. januárjától, amikor már csak a pénzügyileg kevésbé ellenállóbb társadalmi csoportok élhetnek a lehetőséggel.
10431170
A koronavírus-járvány második hulláma már hetek óta tart az esetszámok alapján. Ahogy tavasszal, úgy most is nagy hatása lesz a munkánkra, a családi költségvetésre. Akik nem rendelkeznek megtakarítással, jobb, ha felkészülnek: összegyűjtöttük a lépéseket, amelyekkel apránként építhetjük az anyagi védelmünket.
10256552
Ha nem értünk egyet a meglévő változó kamatozású adósságunk havi törlesztőjének emelkedésével, hitelkiváltás, fixesítés vagy végtörlesztés segíthet.
10179335
Május 1-jétől érhető el a felsőfokú tanulmányokat folytatók számára létrehozott Diákhitel új konstrukciója. Mivel a jelenlegi hitelek között rendkívül kedvező feltételekkel rendelkezik ez a módozat, javasolt megvizsgálni, hogyan lehet felvenni, és milyen pénzügyi megoldásokra érdemes költeni.
9601103
A most elérhető 5,9 százalékos személyi kölcsönök arra sarkallhatják az ügyfeleleket, hogy kiváltsák korábbi, adott esetben rosszabb kondíciókkal megkötött kölcsöneiket. Hiszen egy néhány évvel korábban felvett személyi kölcsön kamatához képest a jelenlegi 5,9 százalék szinte biztos alacsonyabb. Nézzük meg, mikor érdemes foglalkoznunk az adósságrendezéssel!
8411969
A koronavírus terjedése az élet minden területén változtatásokat követel meg tőlünk, amelyek a pénzügyeinkre is hatással vannak. Vajon kijöhetünk-e anyagilag pozitívan a járványból, és ha igen, akkor hogyan - ezekre a kérdésekre kerestük a választ ebben a cikkben.
7388620
A Raiffeisen Bank személyi kölcsönét szabadon felhasználhatod, bármilyen kitűzött célt szeretnél is vele megvalósítani. A változatos kamatkedvezmények kihasználásával kedvező feltételekkel vehetsz fel kölcsönt, akár 7 millió forintig. A Bank360 összegyűjtötte a Raiffeisen Bank személyi kölcsön ajánlataival kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.
2827854
„Idén nem hagyom, hogy kifolyjon a pénz a kezeim közül” – hangzik el a klasszikus újévi fogadalom. Pár egyszerű trükkel mi is pénzügyi szakértővé válhatunk.
2827860
Stresszes vagy a havi törlesztőrészlet miatt? Szeretnéd kedvezőbb feltételekkel visszafizetni a korábban felvett kölcsönt vagy kölcsönöket? Akkor jó helyen jársz, mert neked találták ki a hitelkiváltó, más néven adósságrendező hitelt.
1945187
Elsőnek talán kalandos a felvetés, de ha észben tartjuk a következőket, hosszú távon jól járunk!
1729541
Nagyon régen találkozhattak ilyesmivel a lakáshitelesek: újra emelkedésbe kezdtek a törlesztőrészletek több banknál is, hiszen a nemzetközi hangulat hatására a referenciahozamok is emelkednek, ez viszont a hitelkamatokra is kihat. Az év elejéhez képest akár több ezer forinttal is nőhet a hitelesek törlesztője. A változó kamatozású lakáshitelesek járhatnak a legrosszabbul, de a drágulás a fix kamatozású hiteleken is érezhető.
1540979
Az elsőre bonyolult, nagy falatnak tűnő feladatokat a lehető legnagyobb könnyedséggel seperjük a szőnyeg alá. Sokunknál éppen ebbe a kategóriába tartoznak a pénzügyek is, amelyek több év után átláthatatlan káosszá alakulhatnak, ha nem figyelünk oda. Mire és mennyit költünk? Hol folyik el a pénz? Mire kellene félretenni és mennyit? Mostani bejegyzésünk arról szól, hogyan kezdjünk tiszta lappal az anyagiak terén, és adunk néhány hasznos tanácsot arra vonatkozóan is, hogy milyen stratégiával érdemes belevágni a takarékoskodásba.
1089392
Kevesen tudják, mennyit is spórolhatnak lakáshitelük havi törlesztőjén egy jól megválasztott adósságrendező hitellel. Pedig több ezer forinttal csökkenthetjük így a hónapról hónapra jelentkező terheket, mégis kevesen élnek ezzel a lehetőséggel. Hét pontba szedjük most útmutatónkat, hogy egyértelmű legyen, mit kell tenniük azoknak, akik drága kölcsönt fizetnek vissza.
545600
Rengeteg oka van annak, amiért megéri a vásárlásainkat hitelkártyával intézni, pláne most, hogy az elmúlt időszakban a bankok is impozáns akciókkal csábítják az ügyfeleket. Azonban ne felejtsük el, hogy ezek a plasztikok sincsenek ingyen. Mutatjuk, mire kell feltétlenül odafigyelned.
252617
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!