A magyar fogyasztók nehezebb helyzetben vannak, mint az előző években bármikor. Jelentős részük kilátástalannak látja a jövőt, hiszen jelenlegi jövedelme nem képes fedezni a mindennapi kiadásait. A magyarok leginkább a mindennapos költéseiken, az étkezéseken és ezen felül idén még a karácsonyi kiadásaikon is igyekeznek spórolni.
36154639
Ünnepi kiadásokra 118 000 forinttal terveznek idén a magyarok, akik pedig ajándékoznak, 47 000 forintos keretben gondolkodnak. A többség az aktuális havi jövedelméből fedezi a költségeket és van, aki évvégi pulykapénzre is számít a munkáltatójától.
35689927
Spórolunk a karácsonyi ajándékokon az idén. Hiába drágább minden, egy friss kutatásban a megkérdezettek 53%-a mondta azt, hogy kevesebbet költ ajándékra, mint szeretne. Van azonban olyan eszköz, amelynél nem tudunk ellenállni a legújabb szériáknak.
30582026
Ha idén még az ünnepek előtt kölcsön felvételén gondolkodunk, különösen nagy figyelmet kell szentelnünk arra, hogy milyen kondíciókkal veszünk fel személyi kölcsönt. Első körben azt is meg kell fontolni, hogy felvegyünk-e hitelt és mekkora összegben. Elsőre csábító, hogy a decemberi akciókat meglovagolva hitelből újítsuk fel a háztartási eszközparkot, ám ezt nagyon alaposan meg kell fontolni. Már azért is, mert a mostani kamatok a járványhelyzet miatt meghirdetett THM-plafon miatt az idén még alacsonyak, jövőre azonban magasabb lesznek.
11556119
A lakosság nagy része évek óta a decemberi fizetéséből fedezi az egyre magasabb karácsonyi kiadásokat. A mostani helyzetben sokaknak eszébe juthat a hitel, mint áthidaló megoldás. Lehet megalapozott döntés hitelből karácsonyozni? Ennek jártunk utána.
11534456
Kigyulladt karácsonyfa, függöny és asztalterítő, tűzön hagyott karácsonyi vacsora - az ünnepi hangulat fokozódásával együtt a háztartási balesetek kockázata is megnő. Pénzügyi szakértővel vizsgáltuk meg, milyen biztosítási lehetőségek érhetők el a piacon, ha nem akarjuk, hogy ingünk-gatyánk rámenjen a javítási költségekre egy baleset után.
11522750
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!