Véget ért a Magyar Nemzeti Bank által indított NHP Hajrá vállalati hitelprogram. Az elmúlt közel másfél évben többször is bővített, összesen 3000 milliárd forintos keretből 40 ezer vállalkozás jutott forráshoz - hangzott el az MNB péntek délutáni online sajtótájékoztatóját.
15010330
A június elején közzétett adatok alapján az összesen 3000 milliárd forint keretösszegű NHP Hajrá vállalati hitelprogramból már csak 400 milliárd forint maradt vissza, vagyis a végéhez közelít - hacsak a Magyar Nemzeti Bank nem bővíti ismét a keretet. A Bank360 arról kérdezte a hazai bankokat, hogy mekkora volument helyeztek ki az elmúlt egy évben az NHP Hajrából, illetve, hogy mely ágazatok részesültek legnagyobb arányban a kamattámogatott forrásból.
14771569
Iparági információk szerint annyira túlcsordult az igénylés alatt álló NHP Hajrá igénylések összege, hogy aki eddig nem adta le az igénylését, az már szinte biztosan nem fog részesülni a hiteltípusból – értesült a Bank360.
14655364
Az Erste Bank akár 300 ezer forintos üzemanyagkártyát is ad a vállalkozói hitelek mellé – ennek azonban feltétele a környezettudatosság is. A kedvezményes finanszírozási- és számlakonstrukciók mellett államilag támogatott hitelek és saját fejlesztések, az üzlet felpörgetését támogató szolgáltatások is a vállalkozók rendelkezésére állnak. A pénzintézet összeszedte a hat legfontosabb banki ajánlatot az elérhető lehetőségek közül.
14407672
Hitelre van szüksége a vállalkozásodnak? Megnéztük, hogy az államilag támogatott hitelek közül melyikkel jársz jobban, illetve, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak a különböző kölcsönöknek.
13858810
A Magyar Nemzeti Bank legutóbbi közlése szerint 1 900 milliárd forinton állt az NHP Hajrá kihasználtsága január végén. A Bank360 arról kérdezte a hazai pénzintézeteket, mely iparágakból érkezik komoly érdeklődés és milyen célra használják fel az igénylők a kölcsönt.
12822602
Sorozatunkban egyenként mutatjuk be az NHP Hajrá felhasználási területeit, azok jellemzőit és kritériumait. Az egyes hitelcélokhoz eltérő feltételrendszer, hitelösszeg és futamidő kapcsolódik, ebből következően pedig más kizáró okok kapcsolódhatnak hozzájuk. Jelen cikkünkben azt járjuk körbe, hogy miként lehet hitelkiváltásra használni az NHP Hajrát.
12400286
Az Erste Bank tapasztalatai szerint elsősorban a feldolgozóipari, agrár illetve kereskedelmi cégek veszik igénybe az NHP Hajrá keretében elérhető forrásokat. A pénzintézet a programban tavaly év végéig több mint 97 milliárd forint értékben csaknem ezer szerződést kötött.
11816132
A Bank360.hu részletesen bemutatja a Magyar Nemzeti Bank NHP Hajrá programját, amelynek keretében összesen 2500 milliárd forint forrást helyeznek ki vállalkozások számára. A program során akár 20 milliárd forint hitelhez is juthatnak a vállalkozások 20 éves futamidővel. A kamat mindössze 2,5 százalék.
11600972
A koronavírus-járvány egyik nagy vesztesei a kis- és középvállalkozások (kkv), őket az állam kedvezményes vállalati hitelekkel igyekszik átsegíteni a krízisen. Erre a célra a Széchenyi-hitelek és az NHP Hajrá is rendelkezésre áll. Az államilag támogatott konstrukcióknál a hitelfeltételeket tekintve nincs számottevő különbség, mégsem mindegy, hogy melyik banknál adja be a vállalkozás az igénylést, a számlavezetéshez kapcsolódó díjak között ugyanis számottevő különbségek lehetnek. Cikkünkben annak jártunk utána, hogy melyik hitelintézet milyen feltételekkel kínálja a kedvező hitel mellé számlacsomagjait.
11435933
Sorozatunkban egyenként mutatjuk be az NHP Hajrá felhasználási területeit, azok jellemzőit és kritériumait. Az egyes hitelcélokhoz eltérő feltételrendszer, hitelösszeg és futamidő kapcsolódik, ebből következően pedig más kizáró okok kapcsolódhatnak hozzájuk. Jelen cikkünkben azt járjuk körbe, hogy miként lehet forgóeszközök finanszírozására használni az NHP Hajrát.
11435474
Sorozatunkban egyenként mutatjuk be az NHP Hajrá felhasználási területeit, azok jellemzőit és kritériumait. Az egyes hitelcélokhoz eltérő feltételrendszer, hitelösszeg és futamidő kapcsolódik, ebből következően pedig más kizáró okok kapcsolódhatnak hozzájuk. Jelen cikkünkben azt járjuk körbe, hogy miként lehet beruházásra használni az NHP Hajrát.
11418473
Érdemes sietni azoknak a vállalkozásoknak, akik NHP Hajrát szeretnének igényelni, a rendelkezésre álló 1500 milliárd forintos keretösszeg közel kétharmada ugyanis már elfogyott a Magyar Nemzeti Bank közleménye alapján. Összefoglaltuk a legfontosabb információkat a kedvezményes vállalati hitellel kapcsolatban.
10853783
Az NHP Hajrá támogatott hitelkonstrukció elsődleges célja a mikro-, kis- és középvállalkozások segítése a járvány miatt kialakult gazdasági válságban és azt követően. Bár az igénylési feltételek és a kamatok nagyon kedvezőek, mégis van néhány buktató, amelyek miatt eleshetünk a kedvezményes kölcsöntől. 
10636595
A Bank360.hu Széchenyi Hitel és NHP Hajrá Kalkulátora alapján megvizsgáltuk, melyik termék iránt érdeklődnek leginkább a hazai vállalkozások, de az is kiderül, hogy honnan jön a legtöbb érdeklődés.
10595591
Sorozatunkban egyenként mutatjuk be a felhasználási területeket, azok jellemzőit és kritériumait. Az egyes hitelcélokhoz eltérő feltételrendszer, hitelösszeg és futamidő kapcsolódik, ebből következően pedig más kizáró okok kapcsolódhatnak hozzájuk. Elsőként azt járjuk körbe, hogy miként lehet cégvásárlásra, azaz részesedés megszerzésére használni az NHP Hajrát.
10262399
531 milliárd forintot folyósítottak eddig az NHP Hajrá hitelprogram 1500 milliárd forintos keretéből, és további közel 186 milliárd forint vár folyósításra vagy hitelbírálatra a Bank360.hu pénzintézetektől származó információi szerint. A pénzügyi szakportál a folyósítási adatok mellett arra is rákérdezett a hitelintézeteknél, hogy melyik a legnépszerűbb hitelcél, átlagosan mekkora összeget folyósítottak, illetve hogy melyik ágazatba jutott eddig a legtöbb pénz.
10179491
285 milliárd forintot folyósítottak eddig az NHP Hajrá hitelprogram keretein belül a kis- és középvállalati szektor rendelkezésére álló 1500 milliárd forintos keretből – derül ki a termék hivatalos weboldalán közzétett adatokból. A Bank360.hu szakértői a bankokat kérdezték a kedvezményes vállalati hitellel kapcsolatos tapasztalatokról: a pénzügyi szakportál elemzői arra voltak kíváncsiak, hogy melyik a legnépszerűbb hitelcél, pénzintézetenként mekkora összeget folyósítottak, illetve hogy melyik ágazatba jutott eddig a legtöbb pénz.
9876587
Az Erste Bank eddig több mint 20 milliárd forint hitelt folyósított az NHP Hajrá programban, míg a szerződéses összeg a 30 milliárdot közelíti. Egyelőre a forgóeszköz-finanszírozásra van a legnagyobb igény a vállalkozások részéről, a járványhelyzet javulásával azonban mind több cégnél terveznek új beruházást.
9601082
A vállalkozásoknak korábban nem sok lehetősége volt a vállalati hitelek összehasonlítására. Ennek most vége, a Bank360.hu NHP Hajrá és Széchenyi hitel kalkulátorokkal néhány kattintás után díjmentesen megtudhatják, milyen feltételekkel igényelhetik a kedvezményes kamatozású kölcsönöket.
9494606
A Széchenyi hitelek és az NHP Hajrá egyaránt a kis- és középvállalkozásokat célozza meg - jelenleg mindkettő a koronavírus járvány negatív gazdasági hatásait igyekszik enyhíteni, illetve mindkettőre igaz, hogy a piaci vállalati hiteleknél kedvezőbb kamatozással vehető fel. Mi akkor a különbség a két program között? Kik vehetik igénybe ezeket a kölcsönöket és milyen feltételekkel? Ezekre a kérdésekre ad választ a Bank360.hu cikke.
9456074
Módosul az NHP Hajrá hitelprogram, további könnyítéseket jelentett be Patai Mihály, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke.
9411464
Számos oka lehet annak, ha egy cégnek hitelre van szüksége. Mielőtt elhamarkodott lépéseket tennénk, vagy akár hagynánk elmenni a lehetőséget, érdemes végiggondolni, mit is szeretnénk és milyen elvárásaink lehetnek.
9399236
A vártnál sokkal jobban kezelték a koronavírus okozta válsághelyzetet a hazai kisvállalkozók, a számlaforgalmi adatok és a hitelfelvételi kedv alakulása alapján a szektor gyors visszarendeződésre lehet számítani – derül ki az Erste Bank adataiból.
9262388
A koronavírus miatti leállás hibernálta a gazdaságot, ami azt jelenti, hogy számos szektor akár több ezer szereplője alapjaiban át kell alakítsa idei terveit. Nemcsak az okoz problémát, hogy több hónapra leálltak cégek, hanem az is, hogy a krízis miatt vélhetően a fogyasztás sem áll azonnal helyre - hiszen a fogyasztók jó része a leállás sújtotta szektorokban dolgozik. Ez azt jelenti, hogy az áthidaló megoldások a járvány által közvetlenül érintett szektorokon kívül más területen működő társaságok számára is kiemelten fontosak lesznek.
9015851
Az Erste Bank megkötötte első KKV hitelszerződését az NHP Hajrá programban. A pénzintézet 700 millió forintot biztosít egy agrárvállalkozásnak új beruházása megvalósításához, valamint támogatás előfinanszírozásra.
8976170
Kutatók szerint az ember eredendően csak akkor reagál egy helyzetre, ha közvetlenül, húsbavágóan érintik a kézzel fogható események és következmények. A koronavírus okozta gazdasági és pénzügyi sokk az elsők között érte el a hazai vállalkozásokat. A Bank360.hu megnézte, milyen finanszírozási lehetőségek közül választhat egy vállalkozó, hogy túlélje a nehéz időszakot.
8640401
A koronavírus járvány terjedése miatt a Monetáris Tanács több intézkedést is tett. A gazdasági növekedés fenntartása érdekében a jegybank a Növekedési Hitelprogram megújításáról is döntött. Az új típusú vállalati hitel az NHP Hajrá! nevet kapta, és elsődleges célja a mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV) segítése a járvány miatt kialakult gazdasági válságban és utána. Az NHP Hajrá! keretösszege 1500 milliárd forint.
8638448
Jelentős munkanélküliségre számít a jegybank, a vállalatok 40 százaléka hitelből fizetné a béreket negyedéven belül. 
8411957
Akár 20 milliárd forintot is kaphatnak a kkv-k kedvezményes, maximum 2,5 százalékos kamat mellett.
8334839
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!