2024. január 1-től alaposan megváltoznak a hitelek feltételei. A lakáshitelek olcsóbbak lesznek, a fiatalok kisebb önrésszel is felvehetnek jelzálogkölcsönt. Szigorodik a babaváró, de megnő az összege, és elindul az akár 50 millió forintos kedvezményes hitelt is adó CSOK Plusz.
36463684
Megkönnyítené az első lakásukat vásárló fiatalok számára az otthonhoz jutást a Magyar Nemzeti Bank (MNB) azzal, hogy a jelenlegi minimum 20 százalékról 10 százalékra csökkentené náluk a kötelező minimális önerőt. A hitelkiváltással kapcsolatos költségeket is visszavágná a jegybank - derül ki a friss Makroprudenciális jelentésből. 
35259442
Elszaladtak a lakásárak, egy fiatalnak már tíz évig kell spórolnia csak ahhoz, hogy összerakja a lakáshitelhez szükséges önerőt. Már a saját szakértői is az MNB adósságfék-szabályainak lazítását javasolják annak érdekében, hogy a fiatalok könnyebben megvehessék az első lakásukat. 
33864299
Módosulnak 2022. januártól a jövedelemarányos törlesztési mutató szabályai, ami érinti a babaváró hitel önerőként való felhasználását is, emellett gördülékenyebbé válik a hitelbírálat folyamata is.
17284114
Bár a járvány a lakossági hitelezésben is éreztette a hatását, hiszen majd 60%-kal csökkent a fogyasztási hitelek iránti érdeklődés, addig ez a szám a babaváró hiteleknél csupán 20% volt. A babaváró hitel tavaly júliusi indulása óta már százezer házaspár élt a kedvezményes hitel lehetőségével, a folyósított hitel összege meghaladja a 700 milliárd forintot. Cikkünkben megnézzük, miben rejlik a termék sikere.
10084715
Önerőre nagyobb összegű hitel igényléséhez – általában lakáshitelek esetében – van szükség. Ez az az összeg, amit az adósnak saját maga kell, hogy előteremtsen azért, hogy a bankok hitelt nyújtsanak neki lakásvásárláshoz. Azt, hogy mit fogadhatnak el önerőnek részben az MNB, részben a bankok saját szabályzatán múlik.
6103755
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!