Míg a kiállított energetikai tanúsítványok között a CC, “korszerű” kategória a leggyakoribb, az ilyen vagy még kedvezőbb besorolású ingatlanból kevesebb mint 300 ezer lehet. A 2,8 millió családi házból 2,2 millióra tehető a szigeteletlen, gyenge és rossz energiahatékonyságú ingatlanoknak a száma.
35784043
Érdemes-e költeni egy energiazabáló régi házra, visszahozza-e a felújítás az árát a rezsi csökkentésében? Ezekre keressük a választ tanácsadó sorozatunkban, amelyben olvasóinktól érkezett kérdésekre válaszolunk.
34873216
November 1-től változnak a zöld hitelcélokra vonatkozó szabályok, és az energiatanúsítvány is csak öt évre szól majd. Érdemes felvenni a kamatkedvezményes zöldhitelt lakásfelújításra, akár egy tetőszigeteléssel is tetemes rezsicsökkentés érhető el. 
34671085
Szeptembertől korlátozottan újra megnyitják a lehetőségét annak, hogy új napelemekkel rá lehessen kapcsolódni az áramhálózatra. Január 1-től viszont az eddigieknél kedvezőtlenebb elszámolási rendszerben veszi át a szolgáltató a napelemesektől a fel nem használt áramot.
34446673
A 30-59 évesek havonta átlagosan 60 ezer forinttal többet költenek a mindennapi kiadásokra, mint egy évvel ezelőtt. A teljes felnőtt lakosság 76 százalékának jelentősen nőttek a háztartási kiadásai.
32895782
Új jogintézményt vezetnek be az ingatlanokra, az építményi jogot. Az építményi jogra zálogjogot lehet bejegyezni, így hitelbiztosíték is lehet. Ezzel például a naperőművek megvalósulását akarja támogatni a minisztérium.
32634260
Csigalassúságú az infláció csökkenése, de még ennek is keresztbe tehet, ha a kormány nem hosszabbítja meg az árstopot április végétől. Az élelmiszerek ugyanis enélkül is drágultak, miközben a szolgáltatók is sorozatban emelik az áraikat az infláció mértékével. Az alig mérséklődő infláció láttán még elég távolinak tűnik az a pillanat, amikor a jegybanknak lehetősége nyílik a kamtcsökkentésre.
32216741
A ponthatárok megismerése után új helyzetben kezdődik az egyetemisták és szüleik rohama az albérletekért. A megdrágult kiadó lakások között válogatva most már a rezsiről is jobban érdemes tájékozódni.
28528487
Újra szabta a kormány a kisvállalkozások számára a kedvezményes árú áram és gáz feltételeit. Minden érintettnek érdemes megnézni az új szabályokat, mert annak is van dolga és vesztenivalója, aki már kikerül ebből a körből.
27362999
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!