Több mint 42 ezer tartós befektetési számlát nyitottak tavaly a magyarok, hogy ne kelljen keményen adózni a hozama után. A másik adókedvezményes lehetőséget, a nyugdíj-előtakarékossági számlát már az államkincstár is kínálja, de mivel ilyet főleg a brókercégeknél kötnek, kérdés, hogy csak állampapíros befektetésre mennyi ügyfeleket lehet vele szerezni.
37523707
Már csak napjai maradtak a befizetésre annak, aki minél nagyobb adóvisszatérítést szeretne kapni jövőre az idei befektetései alapján, vagy meg szeretné úszni a kamatadót. Több százezer forint lehet a tét, és az utalás vagy befizetés határideje szolgáltatónként változhat. 
36439855
Alanyi jogon minden magyar állampolgárnak lesz ingyenes kincstári értékpapírszámlája az államapapír-vásárlásokhoz. Ez a lehetőség már most is létezik, ilyet bárki nyithat, de ezután az állam automatikusan megteszi mindenkinek, már csak élni kell a lehetőséggel. 
35784079
Menekülnek az adó elől a befektetők, sorra nyitják a tartós befektetési számlákat. Az infláció elleni védekezés érdekében az értékpapírszámlák száma kevesebb mint három év alatt 350 ezerrel nőtt. A lakosság kedvencei az állampapírok és a befektetési alapok. 
35598604
Rekord nyereséggel zárták az első félévet a brókercégek. Az idei év nyugisabb a tavalyinál, de az ügyfélszámlák száma gyarapodik, még a NYESZ-t is el tudják adni a befektetési vállalkozások az infláció és az adóemelés ellen védekezőknek. 
34410239
2023. július elsejétől a kamatjövedelmekre is kivetették a szochót. A befektetők számára a kevés menekülési út egyike egy TBSZ, amivel szocho és kamatadómentessé tehető az a hozam, amit a pénzük évek alatt termel.
30699410
A befektetési alapok és az OTP-részvény voltak a kisbefektetők tavalyi kedvencei. Az állam csak ősszel hozott vissza valamennyit az állampapírpiacról elpártolt pénzekből. Sokan új értékpapírok után néztek, de az adózásra kevesen figyelnek. 
31517879
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!