Ünnepi kiadásokra 118 000 forinttal terveznek idén a magyarok, akik pedig ajándékoznak, 47 000 forintos keretben gondolkodnak. A többség az aktuális havi jövedelméből fedezi a költségeket és van, aki évvégi pulykapénzre is számít a munkáltatójától.
35689927
Hiába vált lehetővé júliustól az ingyenes bolti készpénzfelvétel, a cash-back, mégsem érhető el szinte sehol. A bankok már engedik, a boltok viszont húzzák a szájukat, nem érdekeltek a bevezetésében. Külföldön népszerű a szolgáltatás, de ott meg is éri a boltokban és a bankoknak. 
34022843
Hatalmasat ugrott februárban a havi átlagbér összege. A félmillió forint fölötti bruttó kereset azonban csalóka, azt jelentős részt egyszeri tételek okozták. Ezek nélkül számolva a havi bérnövekedés már csak néhány ezer forint az előző hónaphoz képest. Eközben az országon belül hatalmasak a különbségek a leggazdagabb és legszegényebb régiók bérei között.
20988994
A járvány okozta gazdasági nehézségek miatt a magyar párok jelentős része spórolni próbált a közös programokra vagy ajándékokra költött kiadásokon. Ezzel együtt sokan érzik úgy, hogy megsínylené a kapcsolatukat, ha nem költenének ajándékra, ezért akár hitelfelvételre is hajlandóak.
18827848
A januári inflációs csúcs után a februártól sem várhatunk sok jót: az élelmiszerárstop ellenére tovább drágult egy átlagos nagybevásárlás, az Árkosár felmérés történetében először átlépte a 26 ezer forintot.
18790747
A járvány már az első hullám során tönkrevágta a hitelkártya-piacot, köszönhetően a rendeletben meghatározott THM-plafonnak. Szinte alig maradt bank, ami kínált idén ilyen terméket. A Bank360.hu ugyanakkor úgy tapasztalja: az üzletpolitikai döntések miatt azok is nagyon pórul járhatnak, akik a meglévő szerződésükön akarnának módosítani.
11200511
Jövőre is PIN-kód nélkül fizethetünk érintéssel a boltokban 15 ezer forintig. A jegybank megegyezett a bankokkal és kártyatársaságokkal.
10972259
Bár a világ legegyszerűbb dolgának tűnik, a bankkártyák védelmére is érdemes odafigyelni, főleg most, a nagy karácsony előtti rohanásban. Adunk néhány tippet, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés.
607037
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!