A kedvező, akár középárfolyamos váltás is elérhető ma már külföldön bankkártya használatával. Egy négy fős család így egy átlagos nyaraláson több tízezer forintot spórolhat ahhoz képest, mintha készpénzt használt volna. Fontos, hogy amikor fizetni kell, mindig az adott ország pénznemét válasszuk a terminálon, különben magas váltási költségeink lesznek.
40095265
Ünnepi kiadásokra 118 000 forinttal terveznek idén a magyarok, akik pedig ajándékoznak, 47 000 forintos keretben gondolkodnak. A többség az aktuális havi jövedelméből fedezi a költségeket és van, aki évvégi pulykapénzre is számít a munkáltatójától.
35689927
Hiába vált lehetővé júliustól az ingyenes bolti készpénzfelvétel, a cash-back, mégsem érhető el szinte sehol. A bankok már engedik, a boltok viszont húzzák a szájukat, nem érdekeltek a bevezetésében. Külföldön népszerű a szolgáltatás, de ott meg is éri a boltokban és a bankoknak. 
34022843
Hatalmasat ugrott februárban a havi átlagbér összege. A félmillió forint fölötti bruttó kereset azonban csalóka, azt jelentős részt egyszeri tételek okozták. Ezek nélkül számolva a havi bérnövekedés már csak néhány ezer forint az előző hónaphoz képest. Eközben az országon belül hatalmasak a különbségek a leggazdagabb és legszegényebb régiók bérei között.
20988994
A járvány okozta gazdasági nehézségek miatt a magyar párok jelentős része spórolni próbált a közös programokra vagy ajándékokra költött kiadásokon. Ezzel együtt sokan érzik úgy, hogy megsínylené a kapcsolatukat, ha nem költenének ajándékra, ezért akár hitelfelvételre is hajlandóak.
18827848
A januári inflációs csúcs után a februártól sem várhatunk sok jót: az élelmiszerárstop ellenére tovább drágult egy átlagos nagybevásárlás, az Árkosár felmérés történetében először átlépte a 26 ezer forintot.
18790747
A járvány már az első hullám során tönkrevágta a hitelkártya-piacot, köszönhetően a rendeletben meghatározott THM-plafonnak. Szinte alig maradt bank, ami kínált idén ilyen terméket. A Bank360.hu ugyanakkor úgy tapasztalja: az üzletpolitikai döntések miatt azok is nagyon pórul járhatnak, akik a meglévő szerződésükön akarnának módosítani.
11200511
Jövőre is PIN-kód nélkül fizethetünk érintéssel a boltokban 15 ezer forintig. A jegybank megegyezett a bankokkal és kártyatársaságokkal.
10972259
Bár a világ legegyszerűbb dolgának tűnik, a bankkártyák védelmére is érdemes odafigyelni, főleg most, a nagy karácsony előtti rohanásban. Adunk néhány tippet, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés.
607037
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!