Személyi kölcsön kalkulátor

Egyre kisebb kamattal adják a személyi kölcsönöket, de melyiket érdemes választani?

Személyi kölcsön kalkulátor

Egyre kisebb kamattal adják a személyi kölcsönöket, de melyiket érdemes választani?

Bank360 tartalom
2024-04-22 Frissítve: 2024-04-25
2024-04-22 Frissítve: 2024-04-25
38478940

A hónapok óta csökkenő alapkamat a hitelkamatokra is hatással van, az utóbbi hetekben különösen a személyi kölcsönök kamatai csökkentek. A néhány évvel ezelőtti 10 százalékos álomhatárt még nem érték el, de ennek közelében már találhatunk kedvező hitelajánlatokat. 

 

Az utóbbi hetek kamatcsökkentései elsősorban a szabad felhasználású személyi kölcsönök árazását érintették, április elején több nagybank is csökkentette ezek ügyleti kamatait. A személyi hitelek kamatának törvényi maximuma júliusig 35,5 százalék, de a piacot nem ez határozza meg, ennél sokkal kedvezőbb  kölcsönöket lehet találni. Hitelfelvétel előtt érdemes összehasonlítani a bankok ajánlatait, mert jelentősek a különbségek, és gyakoriak az akciók is. Most már olyan kamattal is találni személyi kölcsönt, amennyiért nemrég még jelzáloghitelt adtak csak.

 

Melyik bank kínálja legolcsóbban a személyi kölcsönt?

 

A személyi kölcsönök árazását több tényező is befolyásolhatja. Leggyakrabban az igazolt nettó jövedelem, az igényelt hitelösszeg és a futamidő határozzák meg az ügyleti kamatot, de a számlanyitásért és a jövedelem bankba utalásáért kínált kedvezmények is számottevően csökkenthetik a teljes hiteldíj mutatót (THM), amelyben már minden költség benne van. 

 

Példakalkulációnkban 5 millió forint személyi kölcsönt szeretnénk felvenni, 72 hónapos futamidőre. Az összevetéshez havi nettó 450 ezer forintos jövedelmet választottunk, vállalva, hogy ezt havonta a hitelt nyújtó banknál megnyitott számlára utaltatjuk. (Érdemes megnézni a bankok számlaajánlatait is, mert ezek kedvezményeivel, aktuális akcióival is nyerhetünk.)

 

A kalkulációs feltételekkel a Raiffeisen Banknál 12,00 százalékos teljes hiteldíj mutatóval (THM) tudunk szabad felhasználású személyi kölcsönt felvenni. Így a havi törlesztőrészlet 95 145 forint lesz, a futamidő során pedig a teljes visszafizetendő összeg 6 900 425 forint.

 

A Bank360.hu hitelkalkulátorának számításai szerint az UniCredit Banknál ugyanezekkel a paraméterekkel 12,59 százalékos THM-mel vehetünk fel 5 millió forint személyi kölcsönt. A havi törlesztőrészlet így 97 525 forintra, a futamidő végéig visszafizetendő összeg pedig 7 021 800 forintra jön ki. Az UniCredit Banknál is elérhető az online hiteligénylés lehetősége, emellett április végéig jóváírási akció is él bizonyos személyi kölcsönöknél.

 

A kalkuláció alapján a harmadik helyre a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsöne került, 12,63 százalékos THM-mel. A havi törlesztőrészlet 97 631 forint, a hat év alatt visszafizetendő teljes összeg pedig 7 029 432 forint. Itt is elérhető az online igénylés, emellett hitelbírálati és folyósítási díjat sem kell fizetni. Ezeket a tételeket egyébként a THM tartalmazza, tehát a bankok ajánlataiban szereplő, gyakran önmagukban nehezen összevethető költségek és kedvezmények együttes értékét legjobban ez mutatja meg számunkra.

 

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!