személyi kölcsönök csökkentő kamatai törlesztőrészletei

Kamatcsökkentés után mennyi a törlesztője egy ötmilliós személyi kölcsönnek?

személyi kölcsönök csökkentő kamatai törlesztőrészletei

Kamatcsökkentés után mennyi a törlesztője egy ötmilliós személyi kölcsönnek?

Domokos Erika
2024-04-08 Frissítve: 2024-04-20
2024-04-08 Frissítve: 2024-04-20
38286652

Megindult a kamatcsökkentés a szabad felhasználású személyi kölcsönöknél is. Egy ötmilliós hitelt már 13 százalék alatti THM-mel is igényelhetünk, legalább nettó 450 ezer forintos jövedelemmel pedig találunk 12 százalék alattit is. Mutatjuk a legkedvezőbb ajánlatokat.

 

Az elmúlt hónapokban nem csak a lakáshitelek iránt fokozódott a kereslet, hanem a személyi kölcsönök iránt is. Az MNB friss adatai szerint februárban 21,5 ezer ügyfél vett fel ilyen hitelt mintegy 54 milliárd forint értékben. A havi szerződéses összeg közelíti a történelmi rekordot. A kamatok ősz óta nagyon lassan, az idén tavasszal viszont már valamivel gyorsabban mérséklődnek, olcsóbbá téve – nem csak az önkéntes kamatplafonnal megtámogatott lakáshitelek, hanem - a személyi kölcsönök igénylését is.

 

Március végén, április elején az MBH Bank, a Cetelem, a Cofidis és a Raiffeisen Bank is kedvezőbbé tette a különböző jövedelmekkel igényelhető személyi kölcsöneinek kamatait. Van, ahol 2 százalékponttal mérséklődött a kamat (a változásokról részletesen a Bank360 kamatfigyelő cikkében írtunk). 

Találni már akkora kamattal, illetve THM-mel (ez a teljes hiteldíjmutató, ami a kölcsönfelvétel költségét jelzi) is hitelajánlatot, amellyel másfél-két évvel ezelőtt találkozhattunk utoljára. A bankok ajánlatai között azonban jelentős különbségek lehetnek, ezért érdemes ezeket hitelkalkulátor segítségével összehasonlítani.

 

Mennyi törlesztőt fizetünk az 5 milliós kölcsönre?

Ha tavasszal szükségünk lenne egy szabadon felhasználható, 5 millió forintos kölcsönre, például a lakás kifestéséhez és bútorok beszerzéséhez, vagy egy korábbi hitelünket váltanánk ki egy kedvezőbbel, akkor találunk 13 százalék körüli THM-mel, magasabb jövedelemmel akár 12 százalék alatti THM-mel is hitelt. Ha igazolni tudunk legalább nettó 450 ezer forintos jövedelmet (egyedül vagy adóstárssal), akkor most egy 7 éves (84 hónapos) futamidejű, 5 millió forintos személyi kölcsönt 11,92 és 18,16 százalék százalék közötti THM-mel igényelhetünk a Bank360.hu személyi kölcsön kalkulátorának ajánlatai szerint. 

 

A Raiffeisen 11,92 százalék THM-es kölcsönével havonta 85 586 forintot törleszthetünk, amivel a futamidő alatt összesen 7 239 224 forintot fizethetünk vissza a banknak. Ha a CIB vagy a Cofidis kölcsönét választjuk, akkor valamivel több mint 88 ezer forintos havi törlesztőt fizetünk, a teljes visszafizetés pedig meghaladja majd a 7,4 millió forintot.

Bank360

Ha az igazolt jövedelmünk nem éri el a 450 ezer forintot, akkor nem tudjuk igénybe venni a Raiffeisen kedvező hitelét, mint ahogy a Cofidis és a Cetelem is magasabb THM-mel hitelez alacsonyabb jövedelem mellett. Ebben az esetben a Raiffeisen 5 milliós kölcsönére fizetendő havi törlesztés több mint ötezer forinttal megugrik, a Celetelmé közel tízezer, a Cofidisé pedig húszezer forinttal lesz drágább.

Bank360

Akár 400, akár 300 ezer forintos nettó jövedelemmel igényeljük, a CIB 88 ezer forint havi törlesztésű kölcsöne a legkedvezőbb a visszafizetendő összeget tekintve. Az MBH Banké viszont kedvezőtlenebb lesz kisebb keresettel: 12,90 százalék helyett 18,10 százalékos THM-mel hitelez, így a havi törlesztés mintegy 13 ezer forinttal nagyobb lesz, több mint 101 ezer forint.

Négyszázezres jövedelem alatt az UniCredit és az OTP is magasabb THM-mel ad ötmilliós kölcsönt. Így az UniCredit hitelére fizetendő törlesztés kétezer, az OTP-s törlesztés pedig nyolcezer forinttal lesz magasabb 300 ezres jövedelemmel felvéve.

Bank360

 

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!