2 millió forint személyi kölcsön feltételei

Mennyi törlesztőt fizetünk most egy 2 milliós személyi kölcsönért?

2 millió forint személyi kölcsön feltételei

Mennyi törlesztőt fizetünk most egy 2 milliós személyi kölcsönért?

Domokos Erika
2024-02-19 Frissítve: 2024-04-07
2024-02-19 Frissítve: 2024-04-07
37465975

A személyi kölcsön nagy előnye, hogy arra költhetjük el, amire akarjuk. Lakásfelújításra, autóvásárlásra ugyanúgy felhasználhatjuk, mint például egy lakodalomra. A Bank360 személyi kölcsön kalkulátorával most egy 2 millió forintos hitel felvételénél hasonlítottuk össze az aktuális banki ajánlatokat. Egy szolidabb házasságkötésre ez akár elég lehet, ahogy egy kisebb revonálásra vagy olcsóbb használt autóra is.

 

Vasárnap zárult a Házasság hete, amelyen a házasság és család értékeire kívánták felhívni a figyelmet különböző szervezetek és egyházak. A Házasság hete nem magyar ötlet, Angliából származik, nálunk 2008 óta rendezik meg. A házasságkötések száma 2013 óta évről évre nőtt Magyarországon, 2021-ben 72 ezer pár mondta ki az igent, ami 32 éves rekord volt. Az elmúlt két évben azonban már jóval kevesebben házasodtak, a KSH adatai szerint 2023-ban 50 ezer pár kötötte össze így az életét, ami azt mutatja, hogy ráfér a népszerűsítés a Valentin-napra ráerősítő Házasság hetével, bár ezt az idén jószerivel elmosták a közéleti események.

 

A kormány pedig számtalan anyagi ösztönzőt vezetett be a házasságkötések számának növelésére. Milliókban mérhetők azoknak a kedvezményeknek az együttes összege, amihez csak akkor kaphatnak meg a párok, ha össze is házasodtak. Az első házasoknak két évig adókedvezmény jár, egy vagy több gyerek születése után pedig családi adókedvezményt érvényesíthetnek.

 

Csak házasok igényelhetik az államilag támogatott, 2024-től megemelt összegű babaváró hitelt. A 2023 végén megszűnt eredeti családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) és annak a speciális fajtája, a falusi CSOK igényléséhez ugyan nem írtak előházasságot, de plusz gyereket csak házasok vállalhattak a támogatásért, márepdig ennek az összege ilyen esetben sokkal nagyobb lehetett. A falusi CSOK az idén is megmaradt, de 2024-től indult CSOK Plusz hitelt már csak házaspárok vehetik igénybe.

 

Sok kedvezmény igénybevételének tehát az első lépése a házasságkötés, ami gyakran rögtön egy nagy kiadást jelent, mielőtt még bármilyen pénzeső elkezdene hullani az új házasokra. 

 

Előfinanszírozni kell az esküvőt

 

A házasságkötést persze lakodalom nélkül akár szinte ingyen is megtarthatjuk, szűk családi körben. Akik azonban az életük fontos napját a rokonaik és kedves ismerőseik társaságában akarják megünnepelni, azoknak már mélyen a zsebükbe kell nyúlni. Az esküvői szolgáltatások díja is jelentősen emelkedett az elmúlt években. Egyes felmérések szerint egy átlagos, 80 fős lakodalom 2022-ben kihozható volt 3-4 millió forintból, 2023-ban viszont 5-6 millióba, mások szerint még ennél is többe kerülhetett. Egy kérdőíves kutatás ugyanakkor azt mutatta, hogy 2023-ban az átlagos esküvői költség 4 millió forint volt, és a párok, ahol tudtak, spóroltak.

 

Már az esküvői előkészületekre költeni kell: ruhát, gyűrűt venni, és a szolgáltatóknak (az esküvőszervezőnek, rendezvényhelyszínre, fotósnak, zenekarnak stb.) előleget vagy foglalót fizetni. 

 

A finanszírozáshoz szükség esetén személyi kölcsönt is igénybe vehetünk. A szabad felhasználású személyi hitel nagy előnye, hogy arra költhetjük el, amire szeretnénk, gyorsan hozzá lehet jutni, és a futamidő végéig fix törlesztőrészletet fizetünk. Ma már a kölcsönöket online is igényelhetünk, és akár egy napon belül pénzhez juthatunk.

 

Mennyibe kerül a 2 milliós kölcsön felvétele?

 

A Bank360 személyi kölcsön kalkulátorával 2 millió forint hitelösszegre hasonlítottuk össze az elérhető kedvező ajánlatokat. Ebből futhatja az esküvő előkészületeire, esetleg egy visszafogott esküvői partira is. A végső számlák kifizetésében pedig segíthet a násznéptől ajándékként kapott, illetve a menyasszonytáncból befolyó bevétel, amiből akár még a nászútra is telhet.

Bank360

Kétmillió forintból már nemcsak egy lagzit lehet elindítani, hanem kisebb lakásfelújításra vagy egy olcsóbb, de még jó használt autóra is elég lehet. 

 

A kalkulátor ajánlatai szerint 2 millió forintos személyi kölcsönt 16,01 és 25,40 százalék közötti teljes hiteldíj mutatóval (THM, amely a hitelfelvétel költségét jelzi) tudunk igényelni, ha van legalább nettó 300 ezer forint jövedelmünk. (Ennél magasabb jövedelemmel is ilyen ajánlatok közül választhatunk.) Négy éves (48 hónapos) futamidővel számolva, havonta 55 és 64 ezer forint közötti törlesztést fizethetünk attól függően, hogy melyik pénzintézettel kötünk szerződést a hitel folyósítására. A 2 milliós kölcsönért 2,7-3,1 millió forint közötti összeget fizethetünk vissza a banknak.

 

A visszafizetést tekintve a kalkulátorban a Raiffeisen ajánlata a legkedvezőbb, 55 045 forintos havi törlesztéssel és 2 662 160 forint teljes költséggel. A legmagasabb részletű kölcsönnél 63 937 forintos törlesztővel és 3 068 976 forintos teljes visszafizetéssel számolhatunk. Ezt a hitel viszont már havi 133 ezer forintos nettó jövedelemmel igényelhető.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!