Budapesti eladó téglalakások

Mekkora jó állapotú téglalakást vehetünk 40 millióból Budapesten?

Budapesti eladó téglalakások

Mekkora jó állapotú téglalakást vehetünk 40 millióból Budapesten?

Domokos Erika
2024-03-24 Frissítve: 2024-03-25
2024-03-24 Frissítve: 2024-03-25
38062123

Kispesten akár egy 67 négyzetméterest, a II. kerületben vagy az Újlipótvárosban viszont csak 32-34 négyzetméteres ingatlant tudunk vásárolni 40-42 millió forintért, ha jó állapotú, szinte azonnal költözhető téglaépítésű lakást szeretnénk. Az Ingatlannet hirdetési kínálatában megnéztük, hogy ennyi pénzből a fővárosban mekkora lakást tudunk vásárolni.

 

A tavalyi keresletcsökkenés után 2024 első hónapjaiban felélénkült a lakáspiac. A javuló gazdasági kilátások, a csökkenő hitelkamatok és a családtámogatások kihasználása miatt egyre többen dönthetnek a lakásvásárlás mellett, illetve pótolhatják a korábbi kedvezőtlenebb feltételek miatt elhalasztott vásárlásaikat. 

 

Megnéztük az Ingatlannet hirdetési kínálatában, hogy ha valaki most vásárolna Budapesten 40-42 millió forintért saját használatra vagy lakáskiadási szándékkal téglaépítésű lakást, akkor hol, mekkora ingatlanra lenne elég a pénze. 

 

Csak a jó állapotú, szinte azonnal költözhető budapesti eladó lakások közül válogattunk. A kerületenként példaként kiemelt lakásokról fotókat is nézhet, ha az alábbi linkekre kattint.

 

Budapesten, a VIII. kerületi Kun utcában, az Erkel ház lakóparkban egy 7. emeleti, 2 szobás lakást kínálnak 42 millió forintért. Az 54 négyzetméteres lakás vonzerejét növeli a 6 négyzetméteres erkély, ami a hirdető szerint egy csendes, belső udvarra néz. A lakáshoz teremgarázs beálló is vásárolható, ötmillióért. A 777 ezer forintos négyzetméterár a jelenlegi, VIII. kerületi hirdetési átlaghoz képest 16 százalékkal alacsonyabb. 

 

Kispesten (XIX. kerületben) viszont 41,9 millióért már 67 négyzetméteres, világos, teraszos lakást hirdetnek „egy csendes utcában”. Egy ötlakásos társasház földszintjén, cirkó fűtéssel. A négyzetméterár kedvezőnek mondható, 625 ezer forint, ami a kerületi kínálati átlagnál harmadával alacsonyabb. (Az Ingatlannet statisztikája alapján a kerületi téglaépítésű lakások hirdetési átlagára az év végi csökkenés után visszatért a 2023 novemberi szintre, amely a legmagasabb volt tavaly.)

 

Ingatlannet

 

Van, ahol egymillió felett a használt négyzetméterár

 

VI. kerületi Vörösmarty utcánál ennyi pénzért (41,2 millió forint) egy 33 négyzetméteres, 3. emeleti, magas belmagasságú lakást vásárolhatunk, egy több mint száz éves társasházban. Tömegközlekedési lehetőségekkel, alacsony rezsivel. Az 1,25 milliós négyzetméterár borsosnak mondható, a kerületi átlagnál is 16 százalékkal magasabb.

 

Nyugodtabb környezetben, Budán, a II. kerületi Szépilona városrészben 41,5 millió forintért egy 32 négyzetméteres, szoba-konyhás-fürdőszobás lakást kaphatunk egy közel 60 éves, kétszintes ház földszintjén. Az ingatlan a Kelemen László utcai villamosmegállótól néhány perc sétára található. A lakás minden helyisége ablakos, amely egy csendes, ősfás kertre néz. Az ablakok korszerűek, a fűtés gázkonvektoros. A ház előtt ingyenes a parkolás.

 

Az Újlipótváros (XIII. kerület) szívében, a Kárpát utcában is csak 34 négyzetméteres, kétszobás lakásra elég 40 millió forint. A társasházi, 1. emeleti lakás nyugati fekvésű, és egy belső, zárt udvarra néz. A fűtés gázkonvektoros. A közlekedési és kereskedelmi infrastruktúra kiváló, de parkolni itt csak fizetős parkolóban lehet. 

 

A sokak által keresett Zugló (XIV. kerület) csendes részén, a Bánki Donát utcában egy 39 négyzetméteres, magasföldszinti lakást kínálnak 40,9 millióért. Az ingatlan világos, felújított, a fűtés konvektoros. Az egymillió feletti négyzetméterár viszont a kerület átlagánál is jó tíz százalékkal magasabb.

 

Egymillió forint alatt a belvárosban és a külső kerületekben

 

Angyalföldön (XIII. kerület), a Városligethez közel, a Reitter Ferenc utcában is ki lehet fogni 50 négyzetméteres, két szobás, cirkófűtéses, fiatalos lakást 41,9 millióért. A 838 ezer forintos négyzetméterár a XIII. kerületi hirdetési átlaghoz képest 30 százalékkal alacsonyabb.

 

A XV. kerületben (Rákospalotán), az Illyés Gyula utcában (a Szentmihályi út és Rákosi út sarkán) egy 35 lakásos társasházban árulnak 41 millió forintért egy 58 négyzetméteres, 2 szobás lakást. A 2. emeleti, erkélyes lakás egy madárcsicsergős”, zárt, belső parkra néz. A hirdető az alacsony rezsit és a kedvező árat emeli ki a hirdetésében. Az ingatlan 707 ezer forintos négyzetméterára a kerületi átlaghoz képest 10 százalékkal alacsonyabb.

 

X. kerület legzöldebb részén, az Óhegy-park közvetlen közelében egy 57 négyzetméteres, kétszobás, első emeleti lakás kínálnak 41,9 millióért. A több mint 50 éves, csúsztatott zsalu típusú társasházban lévő lakás felújított, a nyílászárókat és vezetékeket is kicserélték. A 735 ezer forint/négyzetméter irányár a kerületi átlagnál csak 6 százalékkal kedvezőbb.

 

Újszerű, alacsony rezsijű lakás vehet az, aki a XVIII. kerületben, Pestszentlőrinc Liptáktelep városrészébe, csendes környékre költözik. Egy 54 négyzetméteres, 3 szobás lakást kínálnak i41,9 millió forintos irányáron egy három emeletes társasház legfelső szintjén. A 776 ezer forintos négyzetméterár a kerületi kínálati átlagnál 5 százalékkal kedvezőbb.

 

Aki viszont az Erzsébetvárosba (VII. kerület) költözne, az a Dob utcában, a Csengery utca sarkán álló társasházban vásárolhat kedvező áron egy 53 négyzetméteres, egyszobás lakást. Az irányár 41,9 millió forint. A hirdető szerint a földszinti, utcai lakás csendes, a nyílászárókat kicserélték, a fűtésről új gázkazán gondoskodik. A 790 ezer forintos négyzetméterár a kerületi átlagos hirdetési árnál 21 százalékkal alacsonyabb.

 

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!