Nyugdíjbiztosítás akciók

Extra hozam, garantált nyeremény: ezzel ösztönöznek az utolsó pillanatban öngondoskodásra a biztosítók

Nyugdíjbiztosítás akciók

Extra hozam, garantált nyeremény: ezzel ösztönöznek az utolsó pillanatban öngondoskodásra a biztosítók

Vrazsovits Rita
2022-12-17 Frissítve: 2022-12-18
2022-12-17 Frissítve: 2022-12-18
30702125

Év végén mindig előtérbe kerül az öngondoskodás, az állam pedig jutalmazza is azt. A nyugdíjbiztosítások esetében ez évente akár 130 ezer forint is lehet. Ezt a biztosítók zöme most kiegészíti még más kedvezményekkel is, ezeket gyűjtöttük össze. 

 

A különböző nyugdíj-előtakarékossági befizetésekkel évente akár 280 ezer forintra is szert tehetünk adójóváírás formájában. Ezen belül a nyugdíjbiztosítással az éves befizetések 20 százaléka, maximum évente 130 ezer forint szja igényelhető vissza. Ezt tovább is növelhetjük, ha mellette önkéntes nyugdíjpénztári tagok vagyunk vagy/és nyugdíj-előtakarékossági számlával (NYESZ) rendelkezünk, és ezekre a megtakarításokra is befizettünk az év során.

Tudj meg többet a nyugdíjbiztosításokról!

 

Okosóra, robotporszívó vagy extra hozam: van miből választani

Akinek a nyugdíjpénztárak adókedvezménye nem lenne elég csábító, annak a biztosítók akciókat is kínálnak.

 

Az Allianz Hungária Biztosító akciója 2022. december 31-ig tart, és akár 200 ezer forint értékben lehet Media Markt ajándékkártyát nyerni. Az új ügyfelek között, akik nyugdíjbiztosítást kötnek, ebből tíz darabot sorsolnak ki összesen. 

 

Az alábbi nyugdíjbiztosításokra érvényes az akció: 

 

 • Nyugdíj záradékos Allianz Életprogram, 
 • Nyugdíj záradékos Allianz Bónusz Életprogram vagy Nyugdíj záradékos egyszeri díjfizetésű Allianz Életprogram, 
 • Nyugdíj záradékos Allianz Életprogram - Euró, 
 • Nyugdíj záradékos Allianz Bónusz Életprogram - Euró.

 

Az Aegon Biztosító a Relax Plusz nyugdíjbiztosításához garantált ajándékokat ad. Az ajándéktárgy a havonta vállalt befizetéstől függ. Akik Aegon Relax Plusz nyugdíjbiztosítást kötnek legalább 11 évre, emellett legalább havi 20 ezer forintos befizetést vállalnak,

 

 • 20-25 ezer forintos vállalt havidíj esetén Xiaomi Redmi Watch 2 Lite okosórát,
 • 25-30 ezer forintos vállalt havidíj esetén Tesla Aerostar T300 porszívót,
 • minimum 30 ezer forintos vállalt havidíj esetén pedig Sencor SRV 1000SL robotporszívót kapnak.

 

Az akció 2022. október 20-tól 2023. január 23-ig tart. A nyeremény abban az esetben válik biztossá, a szerződés a létrejöttéről kiadott írásbeli tájékoztatás kézhezvételét követő 31. napon élő és díjjal rendezett, illetve a szerződés első három havidíja beérkezik a biztosítóhoz 2023. május 23. napjáig.

 

A K&H Biztosító akciója 2022. december 16-ig érvényes, eddig kell aláírni a biztosítási ajánlatot ahhoz, hogy a biztosítás mellé biztosan kapjunk egy Xiaomi Redmi Watch 2 Lite okosórát. Ez ugyanolyan, mint amire az Aegonnál is szert tehetünk. 

 

Az óráért az alábbi feltételeknek kell megfelelni:

 

 • a biztosított nem lehet biztosított más, korábban a K&H Biztosítóval kötött nyugdíjbiztosítási szerződésnek és 
 • vállalni kell éves, féléves, negyedéves vagy havi díjfizetési gyakorisággal 
  • több mint 35 év tartam esetén évente legalább 120 000 forint biztosítási díj megfizetését, vagy 
  • legalább 25, de legfeljebb 35 év tartam esetén évente legalább 180 000 forint biztosítási díj megfizetését, vagy 
  • kevesebb, mint 25 év tartam esetén évente legalább 240 000 forint biztosítási díj megfizetését. 

 

Emellett feltétel, hogy legalább 20 ezer forintot meg kell fizetni a biztosítási ajánlat aláírásától számított 90 napon belül. 

 

A Groupama Biztosítónál elérhető Next Nyugdíjbiztosításnál évente 5 százalékos garantált hozamra tehetünk szert. Ez nemcsak az új szerződőkre érvényes, hanem azokra is, akik korábban kötöttek ilyen biztosítást. Az 5 százalékos garantált hozam tehát az újonnan kötött, valamint a már meglévő Next nyugdíjbiztosítás hagyományos termékrészébe 2023. január 31-ig befizetett új díjra és oda érkező adójóváírásra is vonatkozik. 

 

Szintén a Groupama szolgáltatása, de az OTP Bankon keresztül érhető el az Easy befektetéssel kombinált élet- és nyugdíjbiztosítás. A 2022. december 31-ig hagyományos termékrészébe befizetett új díjra

 • újonnan kötött Easy élet- és nyugdíjbiztosítás, valamint
 • a már meglévő Easy élet- és nyugdíjbiztosítás esetén évi bruttó 5 százalék garantált hozam helyett évi 8 százalékot adnak. 

 

A hozam érvényes minden 2022. június 1-jétől 2022. december 31-ig hagyományos termékrészébe befizetett új díjra

 • újonnan kötött Easy élet- és nyugdíjbiztosítás, valamint
 • a már meglévő Easy élet- és nyugdíjbiztosítás esetén.

 

2023-ra pedig minimum évi bruttó 10 százalék hozamot garantálnak az év végi akció keretében befizetett összegekre. Az év végi akció 2022. október 17-től december 31-ig tart. 

 

Figyeljünk oda a befizetés időpontjára!

 

Bár a legtöbb akció december 31-ig szól, arra érdemes odafigyelni, hogy a biztosító nem a befizetés, hanem a könyvelés időpontját fogja figyelembe venni. E kettő között akár több munkanap is eltelhet attól függően, hogy melyik csatornát választjuk a befizetéshez, emellett a december végi ünnepnapok miatt is történhet csúszás. Éppen ezért nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a befizetést, így biztosak lehetünk abban, hogy részt tudunk venni a választott akcióban, és nem utolsó sorban 2023-ban a befizetett összeg után a 20 százalékos szja-visszatérítést is igénybe tudjuk venni. Utóbbinál ha a befizetés átcsúszik 2023. januárra, akkor a visszatérítéssel már csak 2024-ben tudunk majd számolni.

 

A pénztárak is akcióznak

A nyugdíjbiztosítási befizetésekre ösztönző biztosítók mellett az önkéntes pénztárak is akcióznak annak érdekében, hogy minél többen és minél jobban kihasználják az év végéig az adójóváírás lehetőségét. Náluk a befizetések 20 százalékáig terjedhet az adójóváírás, maximum 150 ezer forint összegig.

 

Az önkéntes nyugdíjpénztárak akcióiról, ajánlatokról itt írtunk részletesen

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!