Ez a nem semmi: mától olyat láthatsz a bankolásban, ami eddig még nem volt

Veres Patrik Bank360 pénzügyi szakértő Veres Patrik
2017.07.20.
Frissítve: 2018-03-30 Létrehozva: 2017-07-20
256640


A jogszabályi változások lehetővé teszik, az MKB Bank pedig élt is ezzel a lehetőséggel: mától személyes megjelenés nélkül, már két órán belül nyithatunk számlát a banknál, ráadásul úgy, hogy a bankkártyát is azonnal kézhez kapjuk – persze virtuálisan – így még erre sem kell várnunk, a mobilunkkal fizethetünk.
 

A számlanyitáshoz mindössze egy videótelefonálásra, csetelésre alkalmas mobiltelefonra, vagy bármilyen más eszközre van szükség, az azonosítás elvégezhető ezen keresztül is, hála jegybanki határozatnak.
 

A bankkártyához a bank mobilfizetési applikációján, az MKB PAY-en keresztül juthatunk hozzá. A „plasztik” egy virtualizált Mastercard, amelyet gyakorlatilag ugyanannyian fogadnak el, mint a hagyományos, fizikai kártyát. A használathoz persze egy NFC-képes mobiltelefonra lesz szükségünk, de ez manapság már szinte minden androidos készülékben megtalálható.
 

Itt egy számlacsomag, amire régóta vártunk
 

Ráadásul az egészet megfejelte az MKB egy 0 forintos számlacsomaggal, amely leginkább a digitalis bennszülötteknek jöhet jól.
 

Az MKB Digit@ll számlacsomagban ingyenes:
 

 • a számlavezetés
   
 • bankkártya
   
 • NetBANKár szolgáltatás 1 felhasználónak
   
 • TeleBANKár
   
 • MobilBANKár
   
 • a szokásos készpénzfelvétel ATM-ből
   

Induló akció keretében most az első 5000 számlanyitónak 5000 forintot írnak jóvá. 
 

Tényleg ingyenes?


Akkor számít fel díjat a bank, ha készpénzt veszünk fel, méghozzá az alábbi módon számítják a költséget: havi jóváírás és a belföldi készpénzfelvételek arányában az alap havi díjat visszatéríti a bank. A számlacsomag költsége annyi lesz, ahány százalékot készpénzként felvettünk a jóváírásból. Jóváírásnak tekinti a bank a két legnagyobb összegű jóváírást bármely MKB-nál vezetett számlánkról.

Jóváírás az MKB Digit@ll számlacsomagnál
Forrás: MKB Bank

Az ajánlat nagyon kedvező azoknak, akik lassan tényleg meg akarnak szabadulni a készpénztől és a kártyáktól, azonban felhívjuk arra a figyelmet, hogy a többi kereskedelmi bank is készül előrukkolni a digitális számlanyitással és új csomagokkal, ezért talán megéri várni még egy kicsit a versenytársak ajánlataira. 

Egyelőre hitelt nem igényelhetünk személyes azonosítás nélkül, de ami késik, nem múlik. Ha mégis meggyorsítanád a hitelfelvétel menetét, használd ingyenes online kalkulátorunkat, ahol több mint 10 bank ajánlatai közül válogathatsz egy kattintással. 

Banki kalkulátorok

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!