MBH Önkéntes Nyugdíjpénztár

Főszerepben a pénzügyi biztonság

MBH Önkéntes Nyugdíjpénztár

Főszerepben a pénzügyi biztonság

MBH Gondoskodás Nyugdíjpénztár
2023-10-02 Frissítve: 2023-10-02
2023-10-02
34902550

Mennyit költöttél az elmúlt évben különféle előfizetésekre? Zene, újság, filmnézés? És mennyit költöttél arra, hogy a saját életed filmjében főszereplőként hosszú távon (is) a vágyott jólét vegyen körül? Ha a válaszod, hogy legalább ugyanannyit vagy többet, jó úton haladsz. Sokan viszont úgy vélik, hogy mivel a nyugdíj messze van, nem kell róla túl korán gondolkodni, gondoskodni. Ez hiba. A valóság ugyanis az, hogy e tekintetben egy kis odafigyelés és tervezés hatalmas előnyökkel járhat. Akár csak havi párezer forinttal előfizethetsz a jövődre. Mutatjuk hogyan.

 

Mivel a nyugdíjat sokáig távoli célnak tekintjük, könnyű beleesni a majd később megoldom csapdájába. Azonban a korai és rendszeres nyugdíj megtakarítás számos előnnyel jár, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni. Könnyen növelheted a pénzügyi stabilitásod és a biztonság érzetedet, ha már fiatalon, vagy legkésőbb negyvenes-ötvenes éveidben elkezded gyűjteni a megtakarításaidat. Belevágni sokkal egyszerűbb mint gondolnád, hiteles e-aláírással teljesen online is lehetséges és a nyugdíjpénztári megtakarítás komoly adóelőnnyel jár.

 

Adóelőny? Igen, jól olvastad! A Nyugdíjpénztári megtakarítás adóelőnye évente 150 000 forint többletet jelent, ha ki tudod használni a befizetések után járó 20% szja kedvezményt. A
Nyugdíjpénztári megtakarítással ezért úgy csökkentheted az adó-terhedet, mint egy profi és így több pénz marad a „zsebedben” (egyéni számládon), hogy ha eljön az ideje a neked fontos dolgokra költhessed.

 

Befektetés a jövődbe egyszerűen, profi vagyonkezelés mellett az önkéntes nyugdíjpénztár egyik nagy előnye. Több különböző portfolió közül választhatsz, sőt az MBH Gondoskodás Nyugdíjpénztárban akár két különböző kockázati szintű befektetési kosár között is megoszthatod megtakarításodat, amit az évek során tetszőlegesen módosíthatsz is.

 

A nyugdíjra való előre  gondolkodás ráadásul nem csak a saját jövődet szolgálja, hanem a hozzád közel állókét is. A megfelelő megtakarítási stratégia révén példát mutathatsz a családtagjaidnak és barátaidnak, ösztönözve őket arra, hogy szintén időben cselekedjenek. Ezenkívül a nyugdíj megtakarítások lehetővé teszik, hogy a nyugdíjas éveidet aktívan, a számodra fontos emberek és célok támogatásával, minőségileg töltsd, hiszen a megfelelő alapokat megteremtve mindazt megteheted, amire enélkül talán kevésbé lenne időd és lehetőséged. Gondoskodj róla, hogy a jövőben magabiztosan nézhess szembe a nyugdíjas évekkel! Amikor majd mosolyogva felveszed az évek során gyűjtött vagyonod, végre azt csinálhatod, amit szeretsz: új hobbi, utazás, vagy más rég tervezett cél – a lehetőségek tárháza nyitva áll, ha nem kell a havi megélhetés miatt aggódnod. 

 

De nem csak a távoli jövőben, hanem akár pár év múlva is saját bölcsességedet dicséred majd, ha nyugdíj számlád old meg egy-egy váratlan pénzügyi szituációt. Nem lehet tudni, mit hoz a holnap. A nyugdíj megtakarítás segít rugalmasan alkalmazkodni a változó körülményekhez, és a tagi kölcsön vagy hozam felvétel révén nyugdíjpénztári számlád segíthet a bajban 3-10 év tagság után, akár bőven nyugdíj előtt is. A nyugdíj megtakarítás stabil hátteret teremthet, hogy rugalmasabban és könnyebben alkalmazkodhass a rád váró jövőbeni kihívásokhoz, és hozzájárulhat hosszú távú pénzügyi céljaidhoz és álmaid megvalósításához.

 

Ne engedd, hogy a nyugdíj messzi jövőképnek tűnjön! Kezdd időben, kezdd, vagy ha már belevágtál fokozd! Keresd az MBH Gondoskodás Nyugdíjpénztár belépési és befizetési akcióit! Lépj időben, lépj magadért!

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!