Nyaraló fürdővárosban

Fürdővárosban vennél nyaralót vagy lakást? Mutatjuk az árakat!

Nyaraló fürdővárosban

Fürdővárosban vennél nyaralót vagy lakást? Mutatjuk az árakat!

Domokos Erika
2024-06-06 Frissítve: 2024-06-09
2024-06-06 Frissítve: 2024-06-09
39240412

A leglátogatottabb vidéki városaink közé tartoznak a termál- és gyógyfürdőket üzemeltetők. Az Ingatlannet kínálatában megnéztük, hogy ha valaki nem csak egy-két hétig, hanem évente többször is élvezni kívánja fürdőink szolgáltatásait, vagy épp itt kezdene lakáskiadásba, mennyiért vehet nyaralónak is használható ingatlant Hévízen, Sárváron, Bükfürdőn, Hajdúszoboszlón vagy Gyulán.

 

A magyarországi turizmus húzótermékei a termál- és gyógyfürdők: vidéken a legtöbb vendégéjszakát hagyományosan olyan településeken töltik a kül- és belföldi turisták, melyeken fürdő üzemel. Az Ingatlanneten megnéztük, hogy milyen irányárakon hirdetnek nyaralónak is használható ingatlanokat néhány népszerű fürdővárosban, ha saját vagy lakáskiadási célra most vásárolnál.

 

A korábbi években a külföldi befektetők által is felkapott Hévízen több mint kétszáz eladó lakás, ház és földterület hirdetése érhető el az Ingatlanneten. A lakások harmada új építésű vagy újszerű ingatlan, ez is magyarázhatja, hogy az átlagos négyzetméterár már közelíti az egymillió forintot. A családi házaknál az átlagár 680 ezer forint körül jár.

 

eladó nyaraló hévíz

 

A hirdetésekben kínálnak 25 négyzetméteres téglalakást a hévízi Tófürdőtől mindössze 50 méterre 34,5 millió forintért, és attól két kilométerre távolabb olcsóbbat is, egy tetőtéri lakást, 18,9 millióért.

 

A legolcsóbb családi házakat valamivel kevesebb, mint 45 millió forintért hirdetik. Mindegyik 50 négyzetméter körüli szigetelt, könnyűszerkezetes és ikerház: az egyik egy 2022-ben épült kertes ház Hévízen, a másik a szomszédos Alsópáhokon, a tótól 1,6 kilométerre található, üdülőként nyilvántartott, felújított ingatlan.

 

A több száz millió forintos ingatlanokból sincs hiány Hévízen. A legdrágább egy 14 szobás, panzióként üzemeltetett villa, 497,7 millió forintért, de euróban fizető gazdát keresnek egy öt szobás „luxus családi háznak” is, bútorozottan, 730 000 euróért (281 millió forint).

 

Mennyiért vásárolhatunk Sárváron és Bükfürdőn?

 

Hévíznél olcsóbban vásárolhatunk a Vas megyei fürdővárosokban, Sárváron és Bükfürdőn. Sárváron áprilisban több új lakás meghirdetésével megugrott az átlagos négyzetméterár, a megelőző egy évben a fajlagos ár 570 ezer forint körül alakult. A családi házak átlaga is meghaladja a félmillió forintot.

 

eladó nyaraló sárvár

 

Sárvár belvárosában, a Batthyány úton az átlagnál alacsonyabb négyzetméteráron lehet megvásárolni egy 70 négyzetméteres, 3 szobás, felújított téglalakást. Az irányár 34,8 millió forint.

 

A gyógyövezetben, a csónakázó tó melletti lakóparkban 2022-ben épült sorházi lakáshoz már jóval drágábban lehet hozzájutni. A napelemekkel felszerelt, 78 négyzetméteres ingatlan bútorzattal és kerttel együtt 82,9 millió forintos irányáron eladó. 

 

Az osztrák határhoz közeli Bükön és a hozzá tartozó Bükfürdőn mintegy ötven ingatlant kínálnak az Ingatlanneten. Bükön az elmúlt egy évben hirdetett családi házak átlagos négyzetméterára mintegy 390 ezer forint volt, a lakásoké 670 ezer forint.

 

A Bükfürdőn, a gyógy- és élményfürdőhöz közel, a Birdland golfpálya melletti villaparkban egy 46 négyzetméteres, jó állapotú, tetőtéri lakást árulnak 42 millió forintért. A Birdland villaparkban egy nagyobb, 64 négyzetméteres, földszinti lakáshoz is hozzá lehet jutni 43,9 millió forintért.

 

Apartmanházat is hirdetnek a fürdő bejáratától 200 méterre, a 3 szintes, 180 négyzetméteres, 5 szobás, 5 fürdőszobás ingatlanért 76 millió forintot kérnek. 

 

Apartmant és horgász nyaralót is vehetünk Hajdúszoboszlón

 

Az Alföld fürdővárosaként ismert Hajdúszoboszlón az átlagos négyzetméterár a családi házaknál mintegy 520 ezer, a panellakásoknál 570 ezer, míg a téglaépítésű lakásoknál 825 ezer forint volt áprilisban az ingatlannetes hirdetésekben. (A családi házaknál látszik áremelkedés, az átlagos négyzetméterár 9 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban.)

 

eladó ingatlan hajdúszoboszló

 

A hajdúszoboszlói gyógyfürdő szomszédságában egy „már bejáratott vendégkörrel rendelkező”, 29 négyzetméteres apartmant hirdetnek 24,5 millió forintért. A 2007-ben épült társasház földszinti ingatlanához parkolóhely is vásárolható, további 2 millióért.

 

Az aquapark Bródy Sándor utcai bejáratánál épülő, 2024-es átadással tervezett apartmanokért már több mint egymillió forintot kell fizetni négyzetméterenként. Egy első emeleti, 32 négyzetméteres lakásért 35,4 milliót kérnek.

 

Aki szálláshely-üzemeltetéssel foglalkozna, vagy éppen többgenerációs házat keres, annak egy „fürdőhöz közeli csendes utcában” kínálnak eladásra egy két épületből álló, 9 szobás, felújított ingatlant, 159 millió forintért. A szálláshelynek több éve visszajáró vendégköre van.

 

Hajdúszoboszlón a Keleti-főcsatorna és halastavai is kikapcsolódást kínálnak a horgászni vágyóknak. Itt kis alapterületű nyaralókat árulnak, például a főcsatorna Nádudvari szakaszán egy saját stéggel rendelkező, felújított 20 négyzetméterest, a berendezésekkel együtt 22 millió forintért, és egy szintén jó állapotú, 3 szinten 80 négyzetméterest, 26,9 millió forintért.

 

A Vár szomszédságában és a Fekete-Körös mellett is hirdetnek nyaralót Gyulán

A Békés vármegyei, Várfürdőjéről híres Gyulán közel kétszáz ingatlant kínálnak eladásra. Az idén kissé emelkedtek az árak, a paneleket a téglalakásokat közelítő áron hirdetik, áprilisban 420 ezer, illetve 450 ezer forint négyzetméteráron. A családi házaké közelítette a 380 ezret. 

 

Ingatlannet

 

Gyulán, a Városerdő üdülőterületen (amely a Fekete-Körös partján fekszik) egy 450 négyzetméteres telken álló 45 négyzetméteres hétvégi házat lehet megvásárolni, 13 millió forintért. A telek gyümölcsfákkal beültetett.

 

Szintén a Városerdőn egy 85 négyzetméteres, téliesített és felújított nyaralót is eladnak 34,9 millió forintért.

 

Gyula Máriafalva városrészén, erdő mellett egy „rusztikus” családi házat árulnak – ami akár vendégházként is működtethető - 215 millió forintért. A 415 négyzetméteres, 5 szobás ház egy több mint ezer négyzetméteres, parkosított telken áll, medencéje is van.

 

A gyulai vár szomszédságában, a Vár utcában, a Várkert mellett 4 apartman lakásnak otthont adó, 400 négyzetméteres ingatlannak is új tulajdonost keresnek, az irányár 109 millió forint.

 

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!