Nulla százalékos hitel indul vállalkozásoknak

Áprilistól indul a nulla százalékos uniós hitel a vállalkozásoknak

Nulla százalékos hitel indul vállalkozásoknak

Áprilistól indul a nulla százalékos uniós hitel a vállalkozásoknak

Bank360 tartalom
2024-02-20 Frissítve: 2024-02-19
2024-02-20
37483489

Uniós támogatást felhasználva 130 milliárd forint összegű hitelprogram indul a második negyedévtől. A 0 százalékos kamattal felvehető kölcsönt mikro-, kis- és középvállalkozások igényelhetik kijelölt fejlesztési célokra.

 

Az uniós támogatásokat felhasználó Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz "első piroritásának" 450 milliárd forintos keretéből a kormány a második negyedévtől kezdődően a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások számára 130 milliárd forint összegű hitelprogramot indít. A KKV Technológia Plusz Hitelprogram célja a KKV-k olyan beruházásainak a támogatása, amelyek esetében a vállalkozások rövid- és középtávon bevételt termelő, megtérülő technológiákba fektetnek be, azonban a tőke- és hitelpiaci feltételek jelenleg akadályozzák a finanszírozást.

 

A hitel Budapest kivételével az ország egész területén felhasználható lesz. Az igényelhető hitelösszeg nagysága 10 millió és 100 millió forint közötti, amelyet 0 százalékos kamattal lehet felvenni.

 

A speciális vállalati hitel felhasználható új eszközök beszerzésére, így gépek, informatikai eszközök vagy megújuló energiaforrást hasznosító, azaz a zöld energiát támogató technológiák megvásárlására, valamint a projekttel összefüggő immateriális javak beszerzésére. Emellett igénybe vehetők képzési és tanácsadási szolgáltatások is.

 

A KKV Technológia Plusz Hitelprogram részletes termékleírását márciusban hirdethetik ki, a hitelkérelmeket, pályázatokat várhatóan áprilistól lehet majd benyújtani az országszerte megtalálható MFB Pontokon. (Az MFB Pontok 642 pontból álló, országosan elérhető hálózatát az MBH Bank, az OTP Bank és a Gránit Bank kijelölt fiókjai és tagintézményei alkotják.)

 

A második negyedévben induló KKV Technológia Plusz Hitelprogramon túl a vállalkozások fejlesztését a harmadik és negyedik negyedévében induló, további kedvezményes hitelprogramok fogják segíteni, amelyről később ad tájékoztatást a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!