MBH Nyugdíjpénztár

Gondoskodás és befektetés hosszú távra

MBH Nyugdíjpénztár

Gondoskodás és befektetés hosszú távra

MBH Gondoskodás Nyugdíjpénztár
2024-10-14 Frissítve: 2024-10-15
2024-10-14 Frissítve: 2024-10-15
41388535

Életünk során számos kisebb-nagyobb döntést hozunk, amelyek hatással vannak a jövőnkre is. Az egyik ilyen döntés az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítás indítása lehet. Sokan keresnek kifogásokat és nem foglalkoznak érdemben a nyugdíj-megtakarítással, de az igazság az, hogy ez a pénz egyszer még fontos minőségi különbséget jelenthet számodra. Havonta párezer forintot félretéve a jövőben is lehetőséged nyílhat, hogy úgy élj, ahogy szeretnél: hódolj kedvtelésidnek, anyagi kiszámíthatóság vegyen körül és nyugodtan aludj.

 

Nézzünk először is 5 konkrét indokot, miért érdemes elindítani és évről-évre fokozni az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítást:

 

Kiszámíthatatlanból, kiszámíthatót

Az életünk kiszámíthatatlan, és sosem tudhatjuk pontosan, hogy mi vár ránk a jövőben. Az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítás segíthet megbirkózni az olyan váratlan költségekkel, amelyek mindannyiunk élete során felmerülnek. Egy baleset, betegség vagy más váratlan esemény könnyen megbillentheti a mindennapokat, és ilyenkor a pénzügyi biztonság kiemelten fontossá válik. Az önkéntes nyugdíjpénztári számlád ebben a helyzetben támogatásként szolgálhat, a megtakarításaid értékét jelentősen fokozhatja és szükség esetén akár nyugdíj előtt is segítséget jelenthet a tagi kölcsön, vagy kamatadómentes hozam-felvétel lehetősége. 

 

A jövőd biztonságát építed

Amikor felismered, hogy a munkával töltött éveid során elért jövedelmed nem fenntartható örökké, átlátod, hogy ezzel a leendő életszínvonalad is sérülhet. Az MBH Gondoskodás önkéntes Nyugdíjpénztár lehetőséget ad arra, hogy egyszerűen, rugalmasan és  évente akár 150.000 forint állami 20% SZJA-kedvezmény mellett befizetéseiddel előre tervezhess ezekre a későbbi szükségleteidre. A megtakarítás hozzájárul ahhoz is, hogy a nyugdíjas éveidben ne csak máról holnapra éld az életedet, hanem anyagi biztonságban tölthesd azt.

 

Túlmutat rajtad

Az önkéntes nyugdíjpénztári takarékosság és annak folyamatos növelése nemcsak rólad szól, hanem azokról is akiket szeretsz, mert a hozzád közel állóknak is sokat jelenthet. Foglalkoztat, hogy meg tudod-e adni majd gyerekeidnek, unokádnak a vágyott ajándékot, megérdemelt segítséget? El tudsz-e menni kedveseddel egy szép kirándulásra? Mi vár a családodra, ha idő előtt távozol? Előnyös megoldást jelenthet a Nyugdíjpénztári tagság, amely által lehetőséged nyílik rá, hogy arra költs, amire igazán szeretnél. A legrosszabb esetben pedig adómentesen megörökölhetik szeretteid a pénztári számládon felhalmozott vagyonod, ami anyagilag segítheti őket életük során. Az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítások fokozása hosszú távú befektetést jelent, amely nemcsak neked, hanem a családodnak is biztonságot és anyagi stabilitást, gondoskodást nyújthat.

 

Befektetés hozamokkal, kamatadó-mentesen

Az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítások kamatadó-mentesek. Ez azt jelenti, hogy a befektetéseidet és a hozamát nem terheli adó, ami lehetővé teszi, hogy a pénztári számlád összege nagyobb mértékben gyarapodjon az idő múlásával. Nem is kell szakértőnek lenned, a pénztári vagyonkezelők professzionális módon segítik, hogy a legjobb eredményt érjék el az egyes portfóliók. Annyi csak a dolgod, hogy élethelyzetedhez és kockázatvállalási hajlandóságodhoz igazodva kiválasztod a több elérhető portfólió közül a legszimpatikusabba(ka)t. Nem félreértés: az MBH Gondoskodás Nyugdíjpénztárnál  akár két tetszőleges kockázati szintű portfóliót is kiválaszthatsz, sőt ha meggondolod magad teljen papírmentesen, online válthatsz is az egyes elérhető lehetőségek között. Az így termelődő hozamoknak is köszönhetően a megtakarított vagyonod  értéke az idő múlásával jelentősen megnőhet, hozzájárulva az általad vágyott anyagi biztonsághoz.

 

Érdemes tudnod, hogy például az MBH Gondoskodás Nyugdíjpénztár összes portfóliója kétszámjegyű, 15,9% és 24,17% közötti, kiemelkedő hozamot ért el a 2023. éves nettó hozamráták alapján. A nyugdíjcélhoz igazodó hosszútávú (10, 15 év) átlagos nettó hozamráták szerint is nyugodt szívvel kijelenthető, hogy a Nyugdíjpénztár Tagok megtakarítása a legnépszerűbb választásnak számító befektetési kosárban szépen gyarapodott reálértékben a kiugró tavalyi infláció mellett is.

 

A hosszú távú megtakarításra befizetett vagyonodat tovább gyarapítják az adókedvezmények és hozamok, ezek által jelentős összeg halmozódhat fel a nyugdíjas éveidre, amely segíthet fenntartani a kívánt életszínvonalad. 

 

Rajtad múlik

Az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítások elindítása és a lehetőségekhez mért folyamatos fokozása nem csak egyszerűen egy jó ötlet, hanem a saját jövődért az egyik legfontosabb lépés. Támogathat benne munkáltatód is, viszont az anyagi biztonság és stabilitás megteremtése a te felelősséged. Időről-időre akadályozhatja a mindennapi nehézségek sora, de gondolj a hosszú távú céljaidra és arra, hogy milyen életet szeretnél élni. Életünk nem csak a jelen pillanatban zajlik, hanem igenis tervezhető. Az önkéntes nyugdíjpénztár kiváló lehetőséget ad arra, hogy tenni tudj jövődért, szeretteidért és apró lépésekkel hosszú távon elköteleződve biztosítsd a szükséges anyagi stabilitást.

 

Egyszerűbb, mint gondolnád! Így vágj bele a pénzügyileg biztonságos időskor megteremtésébe:

 

  1. Gondold át mekkora összeget tudsz rendszeresen (havonta/negyedévente/évente) félre tenni célod eléréséhez. 
  2. Keress hosszútávú befektetési formát.  Kifejezetten nyugdíjmegtakarítási konstrukciókat nézz.
  3. Válassz állami adókedvezményekkel támogatott befektetési lehetőséget, mint például az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítás. 
  4. Nézd meg a költségeket, díjakat.  Ebben a TKM mutató nyújt segítséget. Minél alacsonyabb a TKM érték 20-30 év alatt, annál több marad neked. Az egyszerű és rugalmas önkéntes nyugdíjpénztári megoldást kínáló MBH Gondoskodás Nyugdíjpénztár esetén a 2023. éves TKM értéke például mindössze 0,39 -1,98 % között. 
  5. Lépj be a Nyugdíjpénztárba hiteles e-aláírással teljesen online , papírmentesen és indítsd el megtakarításod. Válaszd ki a kockázatvállalásodhoz leginkább passzoló befektetési portfóliót. Az MBH Gondoskodás Nyugdíjpénztárban innovatív lehetőségként két különböző portfólió között is megoszthatod vagyonod. 
  6. Kövesd nyomon online a megtakarításod. Az egyéni (és akár a munkáltatódtól is érkező) befizetések után egyaránt 20% adó-visszatérítésre válsz jogosulttá befizetett személyi jövedelemadódból, évente legfeljebb 150 000 forintig.

 

Ne várj, lépj mielőbb te is a(z ön)gondoskodás útjára! Keresd az MBH Gondoskodás Nyugdíjpénztár belépési és befizetési akcióit! Ebből nem érdemes kimaradni! 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!