Látra szóló betétre is elérhető a magas kamat

Újabb bank ad magas betéti kamatot lekötés nélkül is

Látra szóló betétre is elérhető a magas kamat

Újabb bank ad magas betéti kamatot lekötés nélkül is

Bank360 tartalom
2023-03-08 Frissítve: 2023-04-04
2023-03-08 Frissítve: 2023-04-04
31847129

Nyolc százalékos látra szóló betéti kamattal rukkolt elő a Gránit Bank, amely az új Kamat Plusz számlacsomagjánál lekötés nélkül megadja ezt. Ilyen magas látra szóló kamatot jelenleg rajta kívül csak egyetlen pénzintézet kínál, a többiek szinte semmit sem adnak. 

 

Napi 8 százalékos, látra szóló kamatot fizet az ügyfeleinek a Gránit Bank, ha azok a munkabérüket vagy a nyugdíjukat a bankhoz utalják. (Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az éves 8 százalékos kamat napi időarányos részét fizeti az éppen a számlán lévő összegre.) A pénzt tehát nem kell lekötni, emellett sem a számlavezetésért, sem pedig a 20 ezer forint alatti belföldi elektronikus utalásokért nem kell fizetni. A Kamat Plusz számlacsomagot szelfivel vagy VideóBankon keresztül is meg lehet nyitni. 

 

Online megnyitható, és rendszeres jövedelem kell a magas kamathoz

 

A 8 százalékos látra szóló kamathoz rendszeres, legalább 200 ezer forint összegű jövedelem jóváírás szükséges. A kamat mértéke a mindenkori jegybanki alapkamathoz igazodik, annál 5 százalékkal kisebb. A jelenlegi 13 százalékos alapkamatot alapul véve így az elérhető kamat 8 százalék.

 

A kedvezményhez ki sem kell lépni a lakásból, hiszen akár otthonról mobilapplikációval, szelfivel megnyitható a Kamat Plusz bankszámla. A mobilapplikáció aktiválását követően ráadásul most 20 ezer forint jóváírásra is szert tehet, aki számlát nyit. 

 

Kevesen versenyeznek az ügyfelek pénzéért

 

A Gránit Bank mellett csupán egyetlen pénzintézet kínál hasonló kamatszintet lekötés nélkül. A Cetelemnél a látra szóló betét kamata jelenleg 9 százalék, ami nincs az alapkamathoz kötve. Ennél magasabb, akár 10 százalék feletti kamatot csak akkor lehet elérni, ha lekötjük a megtakarítást, ez igaz a Gránit Bankra, a Cetelemre és a szintén magasabb betéti kamatokat kínáló MagNet Bankra is. A nagyobb piaci szereplők többsége továbbra sem módosított a betéti kamatokon, zömében 1 százalék alatti kamatot kínálnak, még a lekötött betétekre is. 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!