Már kamatverseny is van az iskolásokért

Már a hatéveseknek is 5 százalékos kamatot adnak látra

Már kamatverseny is van az iskolásokért

Már a hatéveseknek is 5 százalékos kamatot adnak látra

Bank360 tartalom
2022-09-29 Frissítve: 2023-03-29
2022-09-29 Frissítve: 2023-03-29
29580575

Érdemes lesz a gyerekünknek nagyobb zsebpénzt adni: a Gránit Bank olyan akcióval rukkolt elő, amiben már a hatéveseknek nyitott számlán lévő lekötetlen pénzre is 5 százalékos kamatot fizet.

 

A Gránit Bank bejelentette, hogy a hazai piacon elsőként 6-18 év kor közöttiek is nyithatnak bankszámlát online, közösen a szülővel a VideóBankján keresztül. Az iOS eszközökre (Apple) már letölthető és napokon belül Androidon is elérhető Gránit Family app, a gyermeknek nyitható Junior bankszámla és a hozzá választható bankkártya díjmentes. 

 

A gyermekek az appban évi 5,0 százalékos látra szóló kamatot kapnak az év végéig a most indult akcióban. Ez igazán betyáros ajánlatnak számít ma a piacon, mert ekkora betéti kamatot a legtöbb banknál a pénzét lekötve sem kap az ember. A bankbetétben vagy megtakarítási számlán a kisebb pénzintézeteknél - a Gránit mellett például a Cetelemnél és a Magnetnél - lehet ennél magasabb, 6-9 százalékos kamatokat elérni rövidebb-hosszabb lekötés esetén.  

 

A Gránit nem sokkal az iskolakezdés utánra időzítette az új akcióját, amit megmagyaráznak a szülői szokások. - Jellemzően iskolakezdéskor megkapják első mobiljukat a gyerekek szüleiktől, miközben ettől a kortól a zsebpénz kezelése is általánossá válik, adódott tehát egy innovatív mobilapplikáció létrehozásának lehetősége a legkisebbek pénzügyi tudatosságra neveléséhez – mondta Hegedüs Éva, a Gránit elnök-vezérigazgatója. 

 

A gyermekek az appban takarékoskodhatnak saját maguk által meghatározott célra, míg a szülők a zsebpénz növeléséért cserébe különböző feladatokat is kitűzhetnek. A félretett zsebpénzre a Gránit 2022 végéig tartó akciójában évi 5 százalékos látra szóló kamatot fizet. A Family alkalmazást  a gyermekek díjmentesen használhatják, nincs számlavezetési díja a Family Junior bankszámlának, és díjmentes a hozzá tartozó bankkártya is 18 éves korig, míg a szülő választhat a bank kedvező díjazású, akár havidíjmentes számlacsomagjai közül.

 

A gyermekek a bankkártyát digitalizálhatják az applikációban az érintéses mobilfizetéshez. A biztonságot szolgálja, hogy a szülők saját mobilbanki appjukban figyelemmel kísérhetik a gyermekek költéseit, ha szükséges, zárolhatják és fel is oldhatják a gyermek kártyáját, és azonnal módosíthatják annak limitjeit is. A szülők és a gyermekek egymás közötti utalásai egy kattintással megvalósulnak, azonnaliak és díjmentesek, amennyiben az elutalt összeg nem haladja meg a 20 ezer forintot.

 

Amint a fenti példából is látszik, a bankok már iskolás kortól versenyeznek a gyerekek és a szüleik kegyeiért, ami érthető is, hiszen az első bankválasztás, az első banki élmény meghatározó lehet akár egy életre szólóan. A bankok gyerekeknek, diákoknak és fiataloknak szóló ajánlatairól itt és itt olvashatsz bővebben.

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!