A bankok mindent bedobnak a diákok magukhoz édesgetéséért

Megéri most diáknak lenni: több bank is ajándékokkal csábítja a fiatalokat

A bankok mindent bedobnak a diákok magukhoz édesgetéséért

Megéri most diáknak lenni: több bank is ajándékokkal csábítja a fiatalokat

Vrazsovits Rita
2022-07-25 Frissítve: 2023-08-09
2022-07-25 Frissítve: 2023-08-09
28531475

A nyári szünetben a legtöbb bank a minimális költséggel járó, kedvezményes számlacsomagok mellé ajándékokat is kínál a diákoknak. Okoskütyü, füles, belépő járhat a számlanyitásért, de akár készpénz is ütheti a diákok markát. Megnéztük, hol érdemes a tanév kezdete előtt diákszámlát nyitni.

 

A bankszámlanyitásra akár 14 évesen is van lehetőség, de legkésőbb 18 éves korára a fiatalok zömének már van számlája valamelyik banknál. Ebben a életkorban a feltételek még kifejezetten kedvezőek, ami akár 25 éves korig is kitarthat, akár egyetemi hallgatói jogviszonytól függetlenül is. A kedvezmények közé tartozik többek között:

  • az ingyenes számlavezetés,
  • az ingyenes vásárlást a bankkártyával,
  • a kedvezményes tranzakciós költségek,
  • kedvező vagy akár az első évben elengedett kártyadíj,
  • ingyenes netbank és mobilapp használat. 

 

Bár a törvény garantálja, de több esetben kedvezményként tüntetik fel a bankok a havi két ingyenes készpénzfelvételt és a 20 ezer forint alatti online átutalások díjmentességét is. 

 

A CIB Bank ECO ForYou bankszámlánál ingyenes számlavezetést kínál a 18-24 év közötti diákoknak, emellett nyárra kedvezményt is hirdetett. Annak, aki július 15. és augusztus 31. között az online, szelfis számlanyitást választja, annak ajándék JBL fülest is adnak a szerződés mellé. További előny lehet a fiatalok számára, hogy a bankszámla mobilról mindössze 20 perc alatt megnyitható.

 

Ha tetszik a szolgáltatás, akár 20 ezer forint jóváírás is kiaknázható azzal, ha ismerőseiknek ajánlják a CIB bankszámláját. A szelfis számlanyitásnak van azonban egy hátránya is, mégpedig a közvetett online ügyfélátvilágítás miatt. Nem hajtható végre 

  • havonta összesen 300 ezer forintot meg nem haladó készpénzfelvétel kivételével készpénzes ügylet,
  • utalás az Európai Unió területén kívülre,
  • 10 millió forintot elérő vagy meghaladó ügylet. 

Ezek a korlátozások azonban egyszerűen feloldhatók, elég ellátogatni személyesen egy bankfiókba

 

Az Erste Bank Diák EgySzámla Díjcsomagja 14-26 éves korig vehető igénybe. Ebben az időszakban nem kell ügyfélkapcsolati díjat fizetni, de ennek feltétele az elektronikus számlakivonat igénylése. A havi két alkalmas, ingyenes készpénzfelvétel 16 éves kor felett vehető igénybe, és nyilatkozni kell hozzá (a nyilatkozat egyébként mindenhol szükséges). A George minden platformon ingyenesen elérhető. Előnyt jelenthet egy külföldi ösztöndíjprogramnál, hogy a számlacsomagon belül korlátlan számban nyitható forint és devizaszámla is. 

 

A K&H Bank 6-26 év közötti diákoknak, illetve a már nem tanuló, pályakezdő fiatal felnőtteknek kínál kedvező feltételeket, ami ingyenes számlavezetést, kedvező kártyadíjat és ingyenes e-bank és mobilbank használatot jelent. A 14-18 éves diákoknak idén nyáron, július 4. és augusztus 31. között külön nyereményjátékot is hirdetett. Aki ebben az időszakban K&H ifjúsági számlát nyit, megadja az e-mail címét és az első 600 között van, aki teljesíti a feltételeket, az jegyet kaphat az október 8-án kezdődő PlayIT Showra, ami Magyarország legnagyobb gamer rendezvénye. 

 

A diákoknak a MagNet Bank Diamond számlája is jó megoldás lehet, igaz, ez csak 18 éven felülieknek érhető el, és abban az esetben, ha legalább 100 ezer forint érkezik havonta a számlára. Már felsőoktatásban tanuló diákmunkások számára jelenthet például ez lehetőséget. A csomag havidíja becsületkasszás.

 

Az MKB Bank diák számlacsomagja 14-25 éves kor között vehető igénybe, illetve a tanulói jogviszony megléte alatt. A számlavezetés itt is ingyenes, és a havi SMS szolgálatásért sem kell fizetni, ahogy az internetbankért sem. Díjmentes továbbá a csomagbeállítás és a kártyakibocsátás. Egyedül a tranzakciókért kell fizetni. Ahogyan azt a felnőtt számlacsomagoknál is megszokhattuk, a papíralapú megbízások jóval drágábbak, mint az elektronikus utalás. Fontos, hogy ha a hallgatói jogviszony éppen szünetel, akkor már nem a diákcsomag feltételei lesznek érvényesek, hanem a Belépő számlacsomagé.

 

Az OTP Bank Junior számlája szintén 0 forintos számlavezetési díjat kínál a diákoknak, emellett nem kell fizetni 24 éves korig a betéti kártyáért és az internetbankért sem. A számlát akár már 14 alatti gyerekeknek is meg lehet kötni a szülő közreműködésével. 

 

A Raiffeisen Bank Yelloo bankszámláját szintén számlavezetési költség nélkül lehet igénybe venni, emellé pedig akár egy Huawei Band 7 okoskarkötőt is lehet kapni. Az akció július 12. és szeptember 6. között érvényes, és az alábbi feltételeknek kell megfelelni:

  • Yelloo számlanyitás online vagy személyesen valamelyik bankfiókban,
  • 18-25 év közöttinek kell lenni,
  • Mastercard betéti kártyát kell igényelni a számlához,
  • regisztrálni kell a Yelloo klubba,
  • el kell végezni legalább egy kártyás tranzakciót,
  • le kell tölteni a Yelloo klub oldaláról a kuponkódot.

A kuponkódot október 15-ig lehet beváltani, és mindössze 1 forintért lehet szert tenni egy Huawei okosórára. Emellett, a Yelloo számla ajánlásáért 5000 forintot fizet a bank az ajánlónak és az új ügyfélnek is. 

 

A Takarékbank 18-27 éves kor között kínálja Diák Számlacsomagját, díjmentes bankkártyával, kedvezményes pénzfelvételi lehetőséggel, díjmentes netbankkal és kedvezményes számlavezetéssel.

 

A fiataloknak nyújtott kedvezményes számlacsomagok széles életkort fognak át, és gyakran még olyanok is igénybe vehetik, akik már dolgozni kezdtek, van rendszeres jövedelmük is, tehát hitelképessé is váltak. Náluk már a kölcsönfelvétel is szóba kerülhet. Ennek feltételeiről itt írtunk.

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!