Hitelkiváltással könnyíthetsz a terheiden

Hitelkiváltás kölcsönből? Jobb, mint amilyennek gondolod!

Hitelkiváltással könnyíthetsz a terheiden

Hitelkiváltás kölcsönből? Jobb, mint amilyennek gondolod!

Veres Patrik
2018-08-21 Frissítve: 2023-10-26
2018-08-21 Frissítve: 2023-10-26
1729541

A hitelkiváltó ajánlatok nagy menetelése
 

A hitelkiváltók pár évvel ezelőtt indultak fejlődésnek, amikor a kevésbé előnyös kölcsönfelvételek halmozódására ideális megoldást kezdtek jelenteni az egy számlára terelt, egy csatornássá váló adósságrendező megoldások. Ezekkel nem csupán lényegesen átláthatóbbá váltak a hitelek, de az ágas-bogas tartozások ilyen-olyan járulékos költségei is mérséklődtek.


Miután a hitelkiváltók rendet vágtak a káoszban, új életet kezdtek és immár nyugodt védőhálóként, az élet mindennapi részeként őrködnek kiadásaink racionalizálása felett és manapság 2-3 évente ugyanúgy érdemes körülnézni a piacukon, mint mondjuk a kötelező gépjármű biztosításokén.
 

Specialisták és mindenesek

 

Manapság ahány hitel, annyi altípus létezik. Találhatunk specifikus adósságokat kiváltó hiteleket, melyeket egy megszabott területen, kizárólag az adott tartozás rendezésére használhatunk fel. Ezek általában kedvezőbb THM-mel működnek, de elveszik a felhasználás szabadságát.


Velük szemben a szabad felhasználású megoldások valamivel nagyobb THM-mel hozzák el a totális szabadságot. A szabad felhasználású személyi kölcsönöket ráadásul ugyanúgy fordíthatjuk adósságrendezésre, mint a külön erre dedikált társaikat. Ha van például egymillió forint hitelünk és ennek rendezésére személyi kölcsönt veszünk fel, akkor a kiváltást intézhetjük magunk is az új hitelből a folyósítást követően, vagy megbízhatjuk ezzel a kiválasztott pénzintézetet is, a hiteligényléskor pontosan megnevezve és általában igazolva a rendezni szándékozott tartozást.


Az utóbbi esetben többnyire a bankok egymás között automatikusan intézik a kiváltást és az adott hitel(ek) zárását, ami a kényelmet tekintve nem utolsó szempont. Ami pedig bónuszként jár a komfortos folyamat mellé, hogy a hitelkiváltásra szánt összegen felül akár plusz összeget is igényelhetnünk, amit már szabadon elkölthetünk bármire.. Amennyiben az utóbbi, kényelmesebb megoldás mellett döntünk, az esetben természetesen figyelnünk kell a szerződésben megszabott határidőre. Ha az igényelt összegből határidőre nem rendezzük adósságunkat, szankcióra számíthatunk.
 

Szabadság, szeretem!
 

A személyi kölcsön hitelösszeg 10.000.000 forintra való emelése az Erste Most Személyi Kölcsön a hitelkiváltás lehetőségeit is új dimenzióba helyezi, magával hozva a személyi kölcsön olyan erős jellemzőit, mint a fix törlesztőrészlet, valamint a adóstárs kezes és ingatlanfedezet nélküli igénylési feltétel. Ráadásul mindezt igen kedvező kamattal! Reprezentatív THM: 12,8%-20,3%
 

Mire használható a személyi kölcsön?
 

A szabad felhasználásnak köszönhetően gyakorlatilag bármire, de van néhány terület, ahol igen jó szolgálatot tehetünk saját pénzügyeinknek vele.
 

Ilyen az adósságrendezés
 

Ha például elúszunk a magas kamatozású hitelkártyánkkal vagy folyószámla-hitelkeretünkkel, netán egyéb fennálló tartozásunkat rendeznénk, azt is megtehetjük, de ha ezek mellett hirtelen még készpénzre is van szükségünk, mert elromlott a hűtőszekrény, vagy lerobbant az autónk, akkor is stabilizálhatjuk anyagi helyzetünket a személyi kölcsönnel.
 

Ha nagyobb lélegzetvételű hitel felvételére készülünk, de kisebb-nagyobb tartozásaink miatt nem kaphatunk, akkor a személyi kölcsönnel ezt is megoldhatjuk.

 

A számokon túl
 

Érdemes megfigyelnünk, hogy a magas plafon, az élhető THM-ek, a kezes és az ingatlanfedezet szükségtelensége és a szabad felhasználás egy olyan kombót eredményez, ami végérvényesen a hitelkiváltók erős ajánlatai közé betonozza a személyi kölcsön műfaját.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!