Személyi kölcsön akció

Hol van már az 5,75 százalék? Ez kell most, ha jóárasított személyi kölcsönt vennél fel

Személyi kölcsön akció

Hol van már az 5,75 százalék? Ez kell most, ha jóárasított személyi kölcsönt vennél fel

Veres Patrik
2021-04-01 Frissítve: 2022-01-18
2021-04-01 Frissítve: 2022-01-18
13291882

2021 januárjában búcsút inthettünk a fogyasztási hitelekre kiszabott THM-plafonnak és visszatértek a piaci kamatok a személyi kölcsönöknél is. Van most olyan ajánlat, ami megközelíti ezt az olcsóságot? Mekkora jövedelemre van szükség, ha kedvező hitelkonstrukciót szeretnénk? 

 

Nagyon kedvező, soha nem látott kamatszintet jelentett a fogyasztási hitelek piacán a koronavírus-járvány miatt bevezetett THM-plafon, ami azonban csak 2020 végéig volt elérhető. Idén januártól pedig visszatértek a bankok a 2020. márciusát megelőző árazáshoz.

 

A Bank360 személyi kölcsön kalkulátorával azt vizsgáltuk meg, hogy melyek most a kedvező ajánlatok, illetve milyen akciókat és kedvezményeket vehetünk igénybe, hogy a lehető legjobb üzletet kössük a bankkal. Emellett azt is megnéztük, hogy ezért cserébe milyen feltételeket kell vállalnunk. 

 

A Magyar Nemzeti Bank legfrissebb statisztikája szerint a személyi kölcsönök átlagos hiteldíjmutatója januárban 12,86 százalék volt. Ennél a kalkulátor szerint sokkal kedvezőbb kondícióval, akár 8 százalékos THM alatt is találhatunk kedvezményes kamatozású kölcsönt.

 

A vizsgálat alapján látszik: a bankok már nem kínálnak jóváírásokat vagy éppen törlesztőrészlet-elengedést, mint korábban és szinte az összes bank kedvezményes kamatsávokat alakított ki. A banknál nyitott számlánkra érkező jövedelem nagyságának függvényében alakul a kamatkedvezmény: a megfigyelt bankoknál ezek a sávok jellemzően a 250 000 forintos és 399 999 forintos jövedelem között és a 400 000 forintos jövedelemtől húzódnak, de volt olyan pénzintézet, ahol 450 000 forint a felső sáv. 

 

A Bank360 most egy 3 millió forintos, 72 hónapos futamidőre felvett hitel esetében nézte meg, hogy milyen akciókkal, kedvezményekkel csábítanak a bankok hitelfelvételre.

 

A Budapest Bank Prémium kölcsönét akár 7,70 százalékos teljes hiteldíjmutatóval is felvehetjük. Két feltételt kell ehhez teljesítenünk: egy Budapest Banknál vezetett bankszámlára legalább 250 000 forintos jövedelem érkeztetését kell vállalnunk. 

 

A CIB Bank szintén kamatkedvezményt kínál most: legalább nettó 250 000 forintos vagy jövedelem érkeztetésével és számla nyitásával 8,17 százalékos THM-mel vehetjük fel. 

 

Kamatok tekintetében versenyképes a Cofidis ajánlata is: a Minősített Fogyasztóbarát Hitelhez ugyan nem kínálnak további kedvezményeket, de számlanyitás és jövedelemérkeztetés nélkül vehető fel és 8,90 százalék a THM. 

 

Szintén 250 000 forintnál húzza meg a jövedelmi határt az Erste Bank: ekkor 10,65 százalékos THM-mel kaphatjuk meg a kölcsönt. A bank Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitele némileg kedvezőbb a kalkulátor szerint, 10,54 százalékos THM-ű, és nem szükséges a számlanyitás és jövedelem érkeztetése.

 

Az OTP Bank bankfióki igénylés esetén 0,75 százalékos folyósítási jutalékot számít fel. Ha az ügyfél online igényli a kölcsönt, ez a díj nem kerül felszámításra. A hitelfelvételhez számlát kell nyitni, nettó 250 000 forintos jövedelem érkeztetése esetén a banknál elérhetővé válik a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel 13,40 százalékos THM-mel.

 

A Raiffeisen Banknál szintén jár a kamatkedvezmény számlanyitásért és nettó 250 000 forint érkeztetésével, de a bank további kedvezményt is ad aktív számlahasználatért, ami havi 4 tranzakciót jelent (készpénzfelvétel, kártyás vásárlás, átutalás vagy csoportos beszedés is lehet). Így a THM akár 8,64 százalékra is csökkenthető a kalkulátor alapján. Fokozható a kamatkedvezmény, ha 400 000 forint jövedelem érkezik 250 000 forint helyett. 

 

Az UniCredit Banknál aktív kedvezménnyel vehetjük fel a kölcsönt legalább 150 000 forint havi jóváírás érkeztetése esetén, így a THM 10,57 százalék. 

 

A Cetelem és a Cofidis jelenleg nem kínál kamatkedvezményt a Bank360 vizsgálata szerint. 

 

Számít a hitelösszeg

 

A fentiek alapján a lakáshitelekhez hasonló jóváírások és visszatérítések hiányoznak a személyi kölcsönök mellől. Nincsenek a korábbiakhoz hasonló ösztönzők, mint a díjmentes előtörlesztés, árgarancia vagy éppen az első törlesztőrészlet visszatérítése. Összességében viszont így is igen kedvező kamatszinten vehetünk fel személyi kölcsönt magas jövedelemmel. 

 

Ha rugalmasak vagyunk a kölcsönnel kapcsolatban, érdemes azt is megnézni, hogy nagyobb hitelösszeg esetén hogyan alakul a visszafizetendő összeg, de a futamidő hossza is hatással van arra, hogy milyen feltételekkel tud kölcsönadni a bank. 

 

Ha szeretnénk a legkönnyebben megbizonyosodni arról, hogy adott hitelösszeg milyen futamidővel és jövedelemmel a legkedvezőbb, érdemes a Bank360 személyi kölcsön kalkulátorával megvizsgálni a lehetőségeket és megismerni a bankok ajánlatait a döntés előtt.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!