Lány pénzt számol asztalnál

Lakáshitel-akciók: akár százezer forintot is átvállal a bank, csak őket válaszd a vásárláshoz

Lány pénzt számol asztalnál

Lakáshitel-akciók: akár százezer forintot is átvállal a bank, csak őket válaszd a vásárláshoz

Veres Patrik
2021-03-25 Frissítve: 2022-01-18
2021-03-25 Frissítve: 2022-01-18
13155370

Bár a legtöbbször több millió forintos önerő mellett eltörpül, lakáhitel felvétele során százezer forintot is meghaladó induló díjakkal kell számolnunk. Az értékbecslés, a közjegyzői okiratba foglalás és a hitelfolyósítás díja külön-külön is több tízezer forintba kerülhet, de a térképmásolat és tulajdoni lap lekérésének a költségei is néhány ezer forintot tesznek ki. 

 

Akik az utóbbi hónapokban vettek fel hitelt, gyakran jártak jól: a legtöbb hazai kereskedelmi bank az induló díjak egy részét vagy egészét átvállalta, ami jelentős megtakarítás. 

 

De meddig és milyen formában élhetünk most a lakáshitel-akciókkal? A Bank360 kalkulátorával ennek is utánajárhatunk, hiszen a kölcsön részleteinél mindig az aktuális akciókról szerezhetünk információt. A kalkulátorban szereplő bankok lakáshitel-kedvezményeit most egy csokorba gyűjtöttük:

 

Budapest Bank

 

Akkor téríti vissza a bank az értékbecslési díjat,

 

  • ha hitelképesnek bizonyultunk előminősítésen, de 90 napon belül benyújtott hitelkérelmünket a bank mégis elutasítja,
  • ha az elfogadott hitelkérelmünk legalább 5 millió forint és rendelkezünk Jóljáró csomagban igényelt hitelkártyával. Ha a bank elutasította a Jóljáró csomag igénylését, a Budapest Banknál nyitott bankszámlánkra térít a bank.

 

A tulajdoni lap és a térképmásolat díját minden benyújtott igénylés esetén átvállalja a bank.

 

A közjegyzői munkadíjat legfeljebb 40 000 forintig állja a Budapest Bank legalább 5 millió forintos jelzáloghitel igénylése esetén (kivétel az Otthonfelújítási kölcsön). Szintén a visszatérítés feltétele a Jóljáró csomag igénylése.

 

Az akció visszavonásig érvényes.

 

CIB Bank

 

A CIB Banknál a 2020. május 1-től befogadott, hiánytalan kölcsönigénylések esetén díjmentes a folyósítás díj, a jelzálogjog bejegyzésének díja, a földhivatali ügyintézés, a tulajdoni lap és térképmásolat lekérdezése, illetve az értékbecslés (fedezetminősítés) díját is visszatéríti a bank.

 

Az akció 2021. június 30-ig érvényes. 

 

Sőt, a bank jóváírási akció keretében egyszeri 40 000 forintot ír jóvá, ha a fenti időszakig hiánytalanul befogadásra kerül a hitelkérelem és augusztus 31-ig a folyósítás is megtörténik.

 

Erste Bank

 

Az Erste Bank legfeljebb 50 000 forintig visszatéríti a közjegyzői díjat és díjmentes az értékbecslés, a térképmásolat és tulajdoni lap lekérése, a hitelbírálat, illetve a folyósítás is.

 

Az igénybevétel feltétele, hogy a törlesztés első három évében nincs végtörlesztés és a tőketartozás nem csökken a hitelösszeg 50 százaléka alá. Ellenkező esetben a bank egy összegben beterheli a díjkedvezményeket. 

 

Gránit Bank

 

A pénzintézet online hiteligénylés esetén 10 000 forint kedvezményt ad és visszatéríti a hitel folyósításakor az értékbecslési díjat 42 000 forint értékben, illetve a közjegyzői okiratba foglalás díját 48 000 forint értékben, ha április 9-ig hiánytalanul befogadja a hitelkérelmünket. 

 

További feltétel, hogy a szerződéskötéstől számított 4 éven belül nincs végtörlesztés és a kölcsönösszeg legalább 50 százalékát nem törlesztjük elő.

 

K&H Bank

 

A bank 40 000 forintot visszatérít a közjegyzői díjból, ha K&H-s számlát nyitunk vagy már vezetünk és azt 5 évig megtartjuk. A szerződéskötés díját, az értékbecslés díját, a térképmásolat és tulajdoni lap lekérésének díját szintén elengedi vagy átvállalja a bank. 

 

Ha 2 éven belül végtörlesztünk vagy a kölcsönösszeg feléig előtörlesztünk, illetve ha nem K&H Banknál vezetett számláról törlesztünk, a kedvezményeket vissza kell fizetnünk. 

 

Magnet Bank

 

A Magnet Bank nem számít fel folyósítási díjat és legfeljebb 37 000 forintig visszatéríti az értékbecslés díját. Díjmentes a tulajdoni lap és a térképmásolat lekérése. 

 

Azok számára, akik legalább 6 hónapja Magnet-ügyfelek, a bank 50 000 forintos közjegyzői díjból történő jóváírást biztosít.

 

A kedvezményeket elveszítjük, ha a hitelt 3 éven belül visszafizetjük vagy a hitelösszeg legalább felét előtörlesztjük. 

 

Az akció a 2021. június 30-ig befogadott és július 31-ig szerződött ügyletekre érvényes.

 

MKB Bank

 

A visszavonásig meghirdetett akció keretében a befogadott ügyleteknél nem kell megfizetni az ügyintézési díjat, a folyósítási díjat, valamint visszakaphatjuk a közjegyzői díjat 50 000 forintig. 

 

A bank az első havi törlesztőrészletet is visszatéríti, ha azt szerződésszerűen teljesítettük és kötöttünk a banknál hitelfedezeti biztosítást.

 

OTP Bank

 

Téli akció keretén belül a március 31-ig befogadott hitelek esetén nem kell megfizetni az értékbecslés díját, ha az adósok hozzájárulnak a személyre szabott ajánlatok kidolgozása és ajánlattétel céljából történő adatkezeléshez. Nem kell megfizetni a folyósítási díjat sem, ha a hitel mellé a Groupama Biztosító biztosításaira is szerződünk, például vagyonbiztosítást kötünk. A közjegyzői költség felét akkor téríti meg a bank, ha a törlesztési biztosítást is kötünk a hitelhez, ami legalább 3 évig fennáll.

 

Elveszítjük a kedvezményeket, ha referencia kamathoz kötött hiteleknél az első három, fix kamatozású hiteleknél az első hat ügyleti évben végtörlesztünk vagy a tőketartozás a folyósított összeg 50 százaléka alá esik. 

 

Raiffeisen Bank

 

Akár 158 000 forintot is visszakaphatunk a Raiffeisen akciójával, amely a 2021. május 3-ig igényelt hitel és 2021. augusztus 31-ig kiállított hitelígérvény alapján folyósított szerződésekre érvényes.

 

A bank ugyanis 100 000 forintot jóváír, ha nincs 30 napot és 5 000 forintot meghaladó késedelmünk más hiteleknél a jóváírásig, és a lakáshitel törlesztőrészleteit is rendben fizettük.

 

A bank ezen felül átvállalja az értékbecslés díját 38 100 forintig, és elengedi a hitelbírálat, a fedezetellenőrzés, a földhivatali bejegyzés, a kifizetéskori fedezetellenőrzés és a térképmásolat díját.

 

Ha online regisztrálunk a bank oldalán igényléshez, további 30 000 forint jóváírást is kaphatunk.

 

Takarékbank

 

A pénzintézet nem számít fel folyósítási díjat, a tulajdoni lap és térképásolat lekérésének díját, illetve visszatérítik 50 000 forintig a közjegyzői okiratba foglalás díját, továbbá az értékbecslés díját. 

 

A Takarékbanknál 3 éven belül nem szabad elő- vagy végtörleszteni a kölcsönt. 

 

Az akció visszavonásig érvényes.

 

UniCredit Bank
 

 A 2021. június 30-ig befogadott jelzáloghiteleknél a bank visszatéríti az értékbecslés díját és a közjegyzői okirat díját 50 000 forintig. Nem számítja fel a tulajdoni lap és térképásolat lekérésének díját.

 

A díjkedvezményt vissza kell fizetnünk, ha 5 éven belül végtörlesztjük a kölcsönt.

 

Szinte mindenhol faraghatunk a díjakból

 

Ahogy láthatjuk, a nagyobb pénzintézetek mindegyike kínál valamilyen kedvezményt. A jelentősebb kiadások, mint az értékbecslés vagy a közjegyzői okiratba foglalás díján így könnyen faraghatunk, sőt, valahol további jóváírási akciókat foghatunk ki. 

 

Ugyanakkor fontos, hogy a döntésünk szempontjából ne a jóváírás nagysága legyen az elsődleges szempont. Hitelkalkulátor segítségével könnyedén összehasonlíthatjuk a bankok ajánlatait igényeinkhez és lehetőségeinkhez igazítva, így gyorsan kiderül, hogy melyik banknál tudjuk a legalacsonyabb kamat és egyéb költségek mellett felvenni a hitelt. Lehet, hogy az egyik banknál az induló költségeken akár százezer forintot is visszakaphatunk, ám a másik pénzintézetnek hosszú távon milliókkal kevesebbet fogunk visszafizetni.  

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!