Banki ajánlóprogramok

Így csinálna ügynököt belőled a bankod

Banki ajánlóprogramok

Így csinálna ügynököt belőled a bankod

Bagyinszki Dániel
2021-05-12 Frissítve: 2022-01-18
2021-05-12 Frissítve: 2022-01-18
14254864

Időről-időre találkozhatunk a bankok azon törekvéseivel, hogy pénzjutalomért cserébe a jelenlegi ügyfeleiket próbálják meg arra rábírni: családjaikat, barátaikat, ismerőseiket csábítsák az adott bankhoz. Cikkünkben annak jártunk utána, hogy melyik banknál juthatunk a legnagyobb kedvezményhez ajánlóként.

 

A bankok sok mindent megtesznek azért, hogy új ügyfeleket szerezzenek, több pénzintézet még saját ügyfeleit is premizálja, ha azok ismerőseik körében sikeresen ajánlják a pénzintézet szolgáltatásait. Bankonként eltérő, hogy mennyire egyszerű találkozni ezekkel a lehetőségekkel. Vannak rámenősebb intézmények, de van olyan szolgáltató is, melynek promócióját csak egy eldugott almenüből lehet elérni.

 

“Az általunk vizsgált ajánlóprogramok minimum 3000 forintot fizetnek ajánlottanként, de ez lehet ennél jóval több is, főleg akkor, ha az új ügyfél valamilyen prémium szolgáltatást vagy kisvállalati számlacsomagot ajánl ki sikeresen” – közölte Bagyinszki Dániel, a Bank360 elemzője.

Ha te is bankszámlaváltáson gondolkodnál, használd a Bank360 lakossági bankszámla kalkulátorát, amellyel személyre szabva te is megtalálhatod a hozzád legjobban illő számlacsomagot.

 

Az ajánlás menete

Az ajánlás menete rendkívül egyszerű, mindössze két lépésből áll: kapunk egy ajánlókódot, és azt kell elküldeni a “meghívottunknak”. Ez több esetben még egyszerűbb is lehet, és egy online ajánlókártya kitöltésével a bank elektronikus formában vagy telefonos megkeresés útján felkeresi a potenciális új ügyfelüket a további teendőkkel. 

Banki ajánlások

Kisvállalati ajánlások

A legnagyobb elérhető kedvezményt az ajánló számára most a Raiffeisen Bank nyújtja, ahol a maximálisan elérhető kedvezmény 50 000 forint. Ennek a feltétele, hogy olyan cégnek ajánljon ki sikeresen kisvállalkozói számlacsomagot a jelenlegi ügyfél, aminek az árbevétele évi 50 millió forint felett, de 282 millió forint alatt van.

 

20 000 forint jóváírást érhet el az ajánló a Budapest Bank és a Raiffeisen Bank programjában. A Budapest Banknál ekkora összegű jóváírásnak a feltétele, hogy az ajánló ügyfél hitelkártyával rendelkezzen, erre biztosítja a bank a kedvezményt. Ennek hiányában ügyfélajánlásonként legfeljebb 5000 forint kedvezményre jogosult. 

 

A Raiffeisen Bank akkor biztosítja a 20 ezer forint kedvezményt, ha a leendő ügyfél nettó 50 millió forintot éves éves árbevételt nem elérő cégnek ajánl ki kisvállalkozói számlacsomagot.

 

A CIB Bank és az UniCredit Bank ügyfeleként 10 ezer forint jóváírást érhetünk el, ha az ajánlottunk kisvállalati ügyféllé válik. 

 

Lakossági ajánlások

A Budapest Bank ügyfelei nem csak kisvállalkozói, hanem lakossági számla, illetve személyi kölcsön és jelzáloghitel terméket is ajánlhatnak a kedvezményért. A kedvezmény mértéke ebben az esetben is 20 ezer forint hitelkártyával és 5 ezer forint anélkül.

 

10 ezer forintot érő jóváírást a Raiffeisen Banknál érhetünk el, új prémium ügyfél ajánlása esetén. Az Erste Banknál előre meghatározott számlacsomagok esetén 10, diákoknak és kiskorúaknak szóló számláknál pedig 5 ezer forint kedvezményt ér az ajánlásunk. 

 

5000 forint kedvezményben részesülhetünk a Gránit Banknál és a Raiffeisen Banknál meghatározott lakossági számlák ajánlásával. Szintén 5000 forint a jóváírás az UniCredit Banknál új lakossági ügyfél ajánlásával, ugyanez a CIB Banknál 3000 forintra jogosít.

A kedvezmények megszerzéséhez elsősorban persze arra van szükség, hogy az ajánlott éljen a lehetőséggel. Ha a kiszabott feltételek teljesülnek, az ajánlónak nem maradt más dolga, mint várni a jóváírást a számláján. 

 

A jóváírás ideje függ a pénzintézettől és több esetben az új ügyfél által igénybe vett terméktől is, de sehol sem több mint 4 hónap. A jóváírás általában egy részletben történik meg. Érdemes figyelni rá, hogy a jóváírást vissza is vehetik a bankok, amennyiben az új ügyfél számlája megszűnik egy bizonyos időtartamon belül.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!