Bankvezető öltönyben

Kivonul a Sberbank Magyarországról

Bankvezető öltönyben

Kivonul a Sberbank Magyarországról

Varga Zsombor
2021-11-04 Frissítve: 2022-02-26
2021-11-04 Frissítve: 2022-02-26
17059666

A Sberbank eladja több leányvállalatát, köztük a magyarországit is, hogy jobban tudjon összpontosítani kulcsfontosságú piacaira - áll az MTI-n megjelent közleményben.

 

Az orosz Sberbank 100 százalékos tulajdonában álló, bécsi központú Sberbank Europe az MTI-hez eljuttatott közleményében tudatta, hogy szerdán megállapodást írt alá egy szerbiai, egy szlovéniai és egy ciprusi bankkal - az AIK Banka, a Gorenjska Banka, valamint az Agri Europe pénzügyi társasággal - magyarországi, bosznia-hercegovinai, horvátországi, szerbiai és szlovéniai leánybankjainak eladásáról.

A tranzakció lezárása a nemzeti és nemzetközi szabályozó hatóságok, valamint a nemzeti versenyhatóságok jóváhagyásától függ, és várhatóan 2022-ben megtörténik.

 

A Sberbank 2020 februárja óta csökkentette üzleti tevékenységét, jelzáloghitelt ugyanis több, mint másfél éve nem folyósít már a bank. A bank magyarországi részesedését várhatóan egy szerb központtal működő, a bankszektor mellett a mezőgazdaságban és a turizmusban is aktív holding vállalkozás veheti át.

 

A Sberbank magyar leányvállalatának másnapi közleménye arról tájékoztat, hogy a november 3-án bejelentett tulajdonosváltás nincs hatással a bank tevékenységére, tovább folytatja tevékenységét a Sberbank Magyarország Zrt. a hazai piacon,  de várhatóan a tulajdonosi szerkezetében változás történik.
 

A Sberbank ügyfelei viszont nem tapasztalnak majd változást a kiszolgálás minőségében és teendőjük sincsen a bank nyilatkozata alapján. A bank a szolgáltatásait a megszokott módon nyújtja a továbbiakban is. A bank folyamatosan tájékoztatni fogja az ügyfeleit a témával kapcsolatban a honlapján, ahol az ügyfelek a leggyakrabban előforduló kérdéseikre is választ kaphatnak.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!