Az esküvő is gyakori hitelcél

Könnyebben vesz fel hitelt az, akinek már volt

Az esküvő is gyakori hitelcél

Könnyebben vesz fel hitelt az, akinek már volt

Bank360 tartalom
2022-06-03 Frissítve: 2022-06-03
2022-06-03
24544690

A megkérdezettek majdnem fele tervez nagyobb kiadást a következő fél évben. Hiteltapasztalattal jobban bele mernek vágni újabb kölcsönbe ezeknek a költségeknek a fedezésére - derül ki egy friss kutatásból.

 

Az OTP Bank legfrissebb felmérésében azt vizsgálta, hogy, hogy mire és milyen helyzetben vennének fel a megkérdezettek áruvásárlásra személyi kölcsönt. Az eredmények alapján egyre jobban átgondoljuk és megfontoltabban döntünk arról, hogy milyen forrásból fedezzük kiadásainkat.

 

A felméréséből kiderül, hogy a 25-54 évesek majdnem fele tervez 500 ezer forintnál nagyobb kiadást a következő fél évben. Közülük 57 százalék nyitott arra, hogy szükség esetén személyi kölcsönt vegyen fel. A legtöbben (41 százalék) autóra költenék, de sokan vennének belőle háztartási gépet, nagyobb értékű bútort, vagy fizetnék belőle az olyan családi eseményeket, mint például az esküvőt.

 

A felmérésben a hitelcélok mellett a pénzügyi tudatosságot is vizsgálták, valamint azt, hogy milyen a hajlandóság személyi kölcsön felvételére azok körében, akik éltek már ezzel a lehetőséggel. Majdnem a fele azoknak, akik nagyobb kiadást terveznek a következő fél évben, vett már fel egyszer vagy többször személyi kölcsönt. 

 

Ők azok, akik leginkább elképzelhetőnek tartják egy újabb kölcsön felvételét, míg azok, akik még nem éltek ezzel a lehetőséggel, sokkal kevésbé nyitottak erre. A hitelt korábban már igénybe vevők között 78 százalék azoknak az aránya, akik újra vennének fel kölcsönt.

 

Az OTP-nek az a tapasztalata, hogy ha az ügyfelek eldöntötték, hogy segítséggel valósítják meg céljaikat, akkor gyors, megbízható és kényelmes megoldást keresnek. A kutatásból az is kiderült, hogy a megkérdezettek nagy része óvatosan, alaposan átgondolva venne csak fel hitelt. Ez azokra is igaz, akik amúgy nyitottak a személyi kölcsönre. 

 

Óvatosságuk az intuitív vásárlásokra igényelt hiteleknél volt a legszembetűnőbb. Mindössze kilenc százalékuk venne fel hitelt azért, mert megtetszett nekik valami, de a váratlan kiadások finanszírozására is csak 15 százalékuk nyúlna személyi kölcsönhöz. Leginkább az előre tervezett, mindenképpen szükséges kiadásokat fizetnék ilyen módon.

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!