Laptop vásárlás nulla százalékos hitelre - a boltosok nagy trükkje

Laptop nulla százalékos hitelre – erre figyelj, nehogy bedőlj a boltosok nagy trükkjének

Laptop vásárlás nulla százalékos hitelre - a boltosok nagy trükkje

Laptop nulla százalékos hitelre – erre figyelj, nehogy bedőlj a boltosok nagy trükkjének

Varga Zsombor
2021-08-27 Frissítve: 2022-02-09
2021-08-27 Frissítve: 2022-02-09
15659980

Hamarosan kezdődik az új tanév, a friss egyetemistáknak pedig nagy szüksége van ilyenkor egy tanulásra is jól használható notebookra. Bár sok helyen nulla százalékos áruhitel mellett kínálják eladásra a laptopokat, még akkor sem feltétlenül ez a legjobb választás, ha kölcsönből szerezné be a szülő ezt a tanulási segédeszközt.

 

Július 22-én kihirdették az egyetemi ponthatárokat, jelenleg pedig már a felvételt nyertek gólyatábora, egyetemre készülődése zajlik. A kezdeti izgalmakhoz pedig hozzátartozik az új eszközök beszerzése is. A legtöbb egyetemi képzést jelentősen megkönnyíti egy könnyen szállítható, gyors laptop is, így érdemes beszerezni egy ilyet még a kurzusok kezdete előtt.

A legtöbb áruházban, webshopban áruhitel segítségével is meg lehet vásárolni az új laptopot, amit a különleges akciók miatt gyakran nulla százalékos THM, azaz költségek nélkül kínálnak részletre. Érdemes azonban körültekintőnek lenni az elsőre jól hangzó ajánlatokkal, hiszen a valódi akciók mellett olyan ajánlat is előfordulhat, ahol az ingyenes részletfizetés csak marketingfogás, a hitel költsége pedig az áruház és a pénzügyi intézmény megállapodása miatt beépül a termék árába - azaz maga a termék lesz a többi áruházhoz képest drágább. A Bank360 elemzése megmutatja, hogyan lehet ezt ellenőrizni, és mit lehet tenni, ha máshol olcsóbban, de részletfizetés nélkül adnák ugyanazt a laptopot.

 

Nem kell nagyon magas árkategóriában gondolkozni

Az egyetemen már magasabb szintű a tananyag a közoktatáshoz képest, így gyorsan fel kell venni a fonalat az órákon. A laptop szempontjából viszont nem feltétlenül van szükség sokkal jobbra a hétköznapi használatra alkalmas termékhez képest. Persze nem árt a képzés jellegét is figyelembe venni, hogy adott esetben képes legyen a notebook grafikai munkákra vagy nem alapszintű kódok futtatására.

 

A tapasztalatok alapján azonban még az ilyen intenzívebb használat során sem kell egy céges munkalaptop vagy egy gamer gép kategóriáját elérnie, fontosabb szempont lehet az akkumulátor teljesítménye és a könnyű hordozhatóság. A 200-250 ezer forintos árkategória többnyire már elég a legtöbb egyetemhez szükséges tennivaló elvégzéséhez, és egy tartós, sokáig használható laptop beszerzéséhez.

Ha 25 ezerrel olcsóbb máshol, az ingyenhitel sem éri meg

Ha kiválasztottuk a megfelelő laptopot, már csak a vásárlást kell lebonyolítani. Ebben segítséget nyújthat a laptop eladó szaküzlet is áruhitelek segítségével, amiket sokszor akár 0 százalékos hitel mellett hirdetnek. De ahogy más akciók esetén, itt is érdemes kissé kritikusnak lenni, a termék árát összehasonlítani más boltok kínálatával. Ha ugyanis számottevően magasabb a laptop ára, akkor hiába ingyenes a hitel, rejtett költségként a törlesztők lesznek magasabbak.

 

Amennyiben egy fent leírt, körülbelül 225 ezer forintba kerülő laptopot máshol 200 ezer forintért, vagy kicsit olcsóbban megtalálunk, már jobban járunk, ha nem vesszük igénybe a 0 százalékos THM mellett sem az áruhitelt. Ebben az esetben ugyanis már van olcsóbb alternatíva a részletfizetésre: a Bank360 Személyi Kölcsön kalkulátora alapján egyéves futamidő mellett fel lehet venni 200 ezer forintot úgy, hogy a teljes visszafizetendő összeg csupán 25-27 ezer forinttal legyen több ennél.

 

 

A Provident ajánlata havonta 15 800 forintot kell fizetni (egész pontosan hetente kb. 4 ezer forintot 57 hétig, tehát 13 hónapig), a Budapest Bank ajánlata pedig havi 18 900 forintos törlesztőrészlet mellett vehető igénybe, a teljes futamidő alatt pedig összesen 1500 forintos költségeltérés van a két ajánlat között. A Bank360 a számítások során a legutóbbi medián jövedelemmel, 221 ezer forinttal számolt, de jövedelemérkeztetéssel nem, hiszen arra egy áruhitel során sincs szükség.

 

Ha pedig a hiteleknél tartunk: egy hirtelen bekövetkező haláleset vagy rokkantság esetén óriási terhet jelenthet egy kölcsön fennálló tartozása. Azt elősegítendő, hogy egy ilyen kritikus pillanatban legyen mire anyagilag támaszkodni, érdemes megfontolni egy életbiztosítás megkötését. 

 

A Bank360 ügyfelei számára elérhető lehetőség, hogy csatlakozzanak egy csoportos biztosítási szerződéshez, melynek előnye, hogy a csatlakozási folyamat 100 százalékban online, egészségügyi vizsgálatok helyett csak egy néhány kérdéses kérdőívet kell kitölteni, ráadásul az életkorral nem változik a díj sem. A részleteket a lenti táblázatban foglaltuk össze.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!