Síelés

Last minute síutakkal hajráznak a magyar turisták

Síelés

Last minute síutakkal hajráznak a magyar turisták

Bank360 tartalom
2023-03-17 Frissítve: 2023-03-17
2023-03-17
31957295

A síszezon a végéhez közeledik, a téli sportok kedvelői közül sokan még márciusban is igyekeznek megragadni az utolsó alkalmat a lesiklásra. A Magyar Utazási Irodák Szövetségének tapasztalatai szerint a hazai síelők idén a drágulás miatt a hozzánk közelebbi célországokat részesítették előnyben és rövidebb időt töltöttek az üdülőhelyeken, mint a megelőző években. Ezt igazolják a Bank360 oldalán kötött biztosítások adatai is. 

 

Március általában a szezon végét jelenti a hazai síelőknek. Mivel március 15. most hét közepére esett, ezen a héten a last minute utakat és akciókat választók igyekeznek kihasználni az utolsó lehetőségeket a téli sportokra. 

 

A szomszédos országok a legnépszerűbbek

 

A Magyar Utazási Irodák Szövetségének tapasztalatai szerint ebben a szezonban Ausztria vezeti a legnépszerűbb célországok listáját, nem véletlen, hogy a Bank360 oldalán utasbiztosítást kötő utazók körében is nyugati szomszédunk volt a legnépszerűbb. Mindhárom téli hónapra érvényes, hogy szinte minden második síbiztosítás Ausztriába szólt.  

 

A szövetség adatai szerint a második helyen Szlovénia, a harmadikon Franciaország, a negyediken Szlovákia áll. A Bank360-nál a második legnépszerűbb kirándulóhely a biztosítást kötő síelők között Szlovákia lett, 19 százalékkal,  mellé a dobogóra pedig még Lengyelországnak sikerült felkerülnie 10 százalékkal. Szlovénia itt a negyedik helyen végzett, nem sokkal maga mögé utasítva Franciaországot, melyet legtöbben januárban kerestek fel a síbiztosítást kötő utazók. 

 

Számít az ár

 

Az OTP közleménye szerint az üzemanyag és a szolgáltatások drágulása miatt a magyar síelők többsége idén közelebbi, illetve olcsóbb üdülőhelyeket választott, sőt akár új helyeket is kipróbált. Sokan fedezték fel maguknak Bosznia-Hercegovinát, az 1984-es szarajevói téli olimpia versenyeinek egyik helyszínéül szolgáló Jahorina régiót, valamint a szerbiai Kopaonik hegységben lévő sícentrumokat. Mellettük Románia és Olaszország tartozik még a népszerűbb országok közé a síelők körében. 

 

Egyre rövidebbek az utak

 

A szövetség elnöke egy másik változásról is beszámolt: a hazai síelők korábban jellemzően egy hétre utaztak el, ez az időszak a mostani szezonban 4-5 napra csökkent, aminek hátterében a drágulás, a költségek racionalizálása áll. Az idei síszezon menetrendjét a hét közepére eső március 15-ei ünnep mellett a szokásosnál hosszabb téli iskolai szünet is átrendezte. A korábbi években, a vakációhoz igazodva a családosok főleg a karácsony és az újév közötti időszakban mentek el síelni, ez most kitolódott az iskolakezdésig, vagyis január 7-8-ig. Ugyanezt tapasztalta a Bank360 is, a síeléshez megkötött biztosítások átlagos hossza 4,5 napra szólt. 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!