Azonnali fizetési rendszer plakát

Leteszteltük az azonnali fizetési rendszert - 5 másodpercen belül megjön az utalás

Azonnali fizetési rendszer plakát

Leteszteltük az azonnali fizetési rendszert - 5 másodpercen belül megjön az utalás

Veres Patrik
2020-03-02 Frissítve: 2023-03-20
2020-03-02 Frissítve: 2023-03-20
7136680

 

Ma hajnalban élesedett az azonnali fizetési rendszer Magyarországon. A Bank360.hu szakértői több banknál is vizsgálaták, működik-e az új 5 másodperces utalás.

 

A Bank360.hu az 

 

  • Erste Bank

  • K&H Bank

  • Raiffeisen Bank

  • Budapest Bank

  • CIB Bank

  • OTP Bank

  • Sberbank

 

között küldött és fogadott pénzt. Minden banknál teljesültek az 5 másodperces határidőn belül a megbízások a beküldést követően. 

 

A Bank360.hu tapasztalata szerint az egyenlegen azonnal látszik az összeg beérkezése, de például a CIB Bank, Sberbank és a Budapest Bank esetében a számlatörténetben csak perceken belül láthattuk a tranzakció részleteit. Az OTP Bank esetében néhány percet késett az SMS-értesítés.

 

Másodlagos számlaazonosítóval, telefonszámmal is végeztünk utalásokat, ezek is sikeresen teljesültek 5 másodpercen belül. Ne feledjük, hogy az utalásoknak az azonnali fizetési rendszerben is díja van. A legolcsóbb bankszámlák felkutatásához érdemes bankszámlakalkulátort használni. 

 

Percek alatt beállítható a másodlagos azonosító

 

A teszthez regisztráltunk másodlagos azonosítókat is. A Raiffeisen Banknál és az Erste Banknál a regisztráció könnyedén ment, az opciót a számlaadatoknál találjuk. A K&H Bank is végigvezeti az ügyfelet, hogy hol regisztrálhat. Az Erste Banknál viszont nem tudtunk a mobilappon keresztül másodlagos azonosítót megadni az utaláshoz. 

 

Nem kötelező fejlesztés, de például az Erste Banknál már feltűnt a fizetési kérelem funkció, azaz amikor mi kérhetünk valakitől pénzt, akinek aztán csak jóvá kell hagynia a kérésünket, hogy átutalja nekünk a megfelelő összeget. A fejlesztés egyelőre csak az Erstés számlák között működik.

 

Az azonnali fizetésről minden információt összegyűjtöttünk ebben a cikkben.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!