Az online fizetési kérelem lehetőségét még alig ismerik, de áprilistól már bárkinek lehet ilyet küldeni, és ez egy gombnyomással kifizethető, ráadásul a magánszemélyek így a tranzakciós illetéket is megspórolják.
28941944
Minden harmadik bankkártyás ügyfél mobillal fizet, a kártyás vásárlások értéke pedig már a duplája a készpénzfelvételekének, és egyre többen jönnek rá, milyen praktikus szolgáltatás a teljesen ingyenes fizetési kérelem.
37993435
A fintech-cégek kényelmi szolgáltatásait a hazai bankok is nyújtják, de hiába. A számlák töredékéhez adtak hozzá másodlagos azonosítót, ezekre alig utalnak pénzt, és a fizetési kérelem is néhány különcködő ügyfél hóbortja. 
36511627
Hozzászokhattunk már több éve, hogy az utalásainkat azonnal megkapják a címzettek, ahogyan mi is a nekünk érkezőket. Szeptembertől ennek a maximuma duplájára emelkedik: tízről húszmillió forintra. Ehhez már csak az kell, hogy legyen húszmillió forint a számlánkon.
34507123
Számos fejlesztést hajtanak végre a fizetési rendszerben a következő hónapokban. Az azonnali fizetés összeghatárát kitolják, jön az ezer forintos alapszámla és az ingyenes bolti készpénzfelvétel is. 
33527489
A lakossági fogyasztás több, mint harmadát tették ki a kártyás fizetések, ezzel összefüggésben pedig a készpénzfelvételek száma is jelentősen visszaesett.
15171745
Szeptembertől új, legtöbbször vállalatok által használt átutalási típusok is bekerültek az azonnali fizetési rendszerbe. A fizetés is 5 másodperc alatt jön.
10219178
Az azonnali fizetési rendszer egyik előnye, hogy nem csak másodpercek alatt tudunk belföldi forint számlák között pénzt küldeni, hanem ezt számlaszám helyett akár másodlagos számlaazonosítók alapján is utalhatjuk.
9954866
Április 1-től a Raiffeisen Bank ügyfelei az elsők között küldhetnek és fogadhatnak fizetési kérelmeket, legyen szó akár bankon belüli, vagy bankon kívüli megbízásról, ezzel is segítve a mostani helyzetben a napi pénzügyek személyes találkozás nélküli, akár otthonról történő lebonyolítását.
8006777
Ma hajnalban élesedett az azonnali fizetési rendszer Magyarországon. A Bank360.hu szakértői több banknál is vizsgálaták, működik-e az új 5 másodperces utalás.
7136680
Most már tényleg nincs visszaút: március 2-án elindul az azonnali fizetési rendszer (AFR), amivel új időszámítás kezdődik a hazai bankrendszer számára. Utánajártunk, hogy mire számíthat a lakosság, készen állnak-e a bankok az indulásra, illetve, hogy előrukkolnak-e valamivel erre az alkalomra.
7047082
Rohamtempóban fejlődik a bankszektor, hatalmas változások jönnek a lakossági szegmensben 2020-ban. A Bank360.hu összegyűjtötte az idei évre szóló várakozásait és azokat az újdonságokat, amelyek nagy hatással lehetnek a lakossági pénzügyek világára.
6481675
Idén július elsejétől az év minden napján, 24 órában, legfeljebb 5 másodperc alatt lehetett volna átutalásokat teljesíteni úgy, hogy az átutaláshoz hosszú számlaszámok helyett telefonszámot vagy emailcímet is megadhattunk volna. A jegybank most a kockázatok miatt jövő márciusra tolta a rendszer élesítését.
3899532
Jövőre minden megváltozik Magyarországon, amit eddig az átutalásokról gondoltunk. Júliusban indul ugyanis itthon az azonnali fizetések rendszere, ami hatalmas változást hozhat abban, ahogy eddig fizettünk. Arról, hogy milyen lehetőségeket tartogat az új rendszer és, hogy milyen kihívások vannak még a pénzintézetek előtt, Sztrida Ákos, a Gránit Bank informatikai ügyvezető igazgatója osztott meg érdekes információkat a Bank360-nal.
1924571
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!