Kiadáskezelés

Villámgyorsan ér ide a fizetés - újult az azonnali fizetési rendszer

Kiadáskezelés

Villámgyorsan ér ide a fizetés - újult az azonnali fizetési rendszer

Veres Patrik
2020-09-16 Frissítve: 2023-09-01
2020-09-16 Frissítve: 2023-09-01
10219178

Szeptembertől új, legtöbbször vállalatok által használt átutalási típusok is bekerültek az azonnali fizetési rendszerbe. A fizetés is 5 másodperc alatt jön. 

 

A jegybank közlése szerint az azonnali fizetési rendszerben új szolgáltatási lehetőségek érhetőek el szeptember elejétől. Most az úgynevezett kötegelt átutalások és kötegelt vállalati fizetési kérelmek kerültek be. Előbbiek jellemzően a rendszeres és értéknapos átutalások, mint például a munkabér kifizetése egy nagyobb munkaadónál, utóbbiak pedig például a nyújtott szolgáltatások ellenértékének kérése. Szeptembertől ezek a jellemzően nagyszámú tranzakciók is néhány perc alatt feldolgozásra kerülnek. 

 

0-24 működik

 

Ahogy a magánszemélyek által indított eseti átutalások, úgy ezek az átutalások is lebonyolíthatóak az év minden napján folyamatosan, akár hétvégén vagy éjszaka is megérkezik a kedvezményezetthez a küldött összeg, ami segítség a vállalatoknak, hiszen nem kell alkalmazkodni a banki munkarendhez.

 

Másodlagos számlaazonosítóval is

 

A vállalkozók is regisztrálhatnak a céges bankszámlához másodlagos számlaazonosítókat. Ezek az alábbiak lehetnek: 

  • telefonszám, 
  • email cím, 
  • adóazonosító
  • vagy adószám.

 

Ezek előnye, hogy számlaszám ismerete nélkül is indíthatóak a vállalkozások számára átutalások, ami például megkönnyíti egy ügyfél bolti vásárlását, amelyet utalással akar rendezni, lehetőleg minél gyorsabban.  

 

A másodlagos azonosítók regisztrációját a vállalkozók esetén is a bankszámlát vezető banknál kell kezdeményezni. A Bank360.hu tapasztalatai szerint a bankok többsége erre lehetőséget ad netbankon keresztül is és néhány kattintás után már használható a másodlagos azonosító.

 

A jegybank megjegyzi: az új szolgáltatások bevezetése nem kötelező, a pénzforgalmi szolgáltatók üzleti döntésétől függ, hogy azok elérhetők lesznek-e az ügyfeleik számára.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!