Nem maradt akadálya az MBH Bank létrejöttének

Megvan az utolsó pecsét, májustól létrejön az új magyar szuperbank

Nem maradt akadálya az MBH Bank létrejöttének

Megvan az utolsó pecsét, májustól létrejön az új magyar szuperbank

Bank360 tartalom
2023-02-07 Frissítve: 2023-03-15
2023-02-07 Frissítve: 2023-03-15
31457714

Elhárult az utolsó akadály is, májustól egyesül az MKB Bank és a Takarékbank, és ezzel létrejön az új magyar bankóriás, az MBH Bank, amely 1,8 millió ügyfelet szolgál ki.

 

Február 6-án a Magyar Nemzeti Bank engedélyezte a Magyar Bankholding fúziós menetrendjének záró lépését. Így a bankcsoport két tagja, az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. a terveknek megfelelően, 2023. április 30-án egyesül, és MBH Bank Nyrt. néven, egységes márkanévvel és arculattal folytatja működését. 

 

Az egyesült bank közel 11 ezer milliárd forintos mérlegfőösszege alapján az ország második legnagyobb pénzintézete lesz az OTP mögött. Az egyesülést követően a korábbi MKB Bank és Takarékbank fiókok arculata fokozatosan, több lépésben megváltozik, és az ügyfelek az év során egyre több ponton az MBH Bank névvel és logóval találkozhatnak majd.

 

Az egyesülés és az átállás pontos menetrendjének bemutatására, illetve az ügyfeleket érintő legfontosabb tudnivalók megismertetésére a bankcsoport hamarosan tájékoztató kampányt indít. Az ügyfelek a számlakivonatokon, e-mailben, a tagbankok honlapjain, valamint a közösségi oldalakon is hozzájuthatnak a szükséges információkhoz.

 

A Magyar Bankholding tagbankjai számos területen jelenleg is piacvezetők, így a vállalati területen a mikro-, kis- és középvállalatok hitelezésében, az agrár- és élelmiszeriparban, valamint a lízingpiacon. Több mint másfél millió lakossági és 300 ezer vállalati ügyfelet szolgálnak ki az ország legnagyobb fiókhálózatával és csaknem 10 ezer munkavállalóval rendelkezik. 

 

A májussal záruló fúzió első lépéseként a Budapest Bank és az MKB egyesült tavaly tavasszal, de már ekkor kitűzték az új szuperbank létrejöttéhez szükséges főbb lépések időpontját, illetve a végső összeolvadás április végi időpontját.

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!