Önkéntes nyugdíjpénztár

Te is szeretnél hosszútávú megtakarítással rendelkezni?

Önkéntes nyugdíjpénztár

Te is szeretnél hosszútávú megtakarítással rendelkezni?

MBH Gondoskodás Nyugdíjpénztár
2021-11-23 Frissítve: 2022-01-18
2021-11-23 Frissítve: 2022-01-18
17305306

Messze van ugyan a nyugdíj, ráadásul nem is tudjuk pontosan mennyire messze, hiszen a nyugdíjkorhatár szépen lassan, de folyamatosan emelkedik hazánkban is. Amit most tudunk, hogy szükségünk lesz az önerős kiegészítésre. Egyre többen lépnek is. Magyarországon jelenleg több mint 1,5 millió embernek van valamilyen nyugdíjcélú megtakarítása. Az egyéni öngondoskodás ösztönzését az állam adókedvezménnyel támogatja, legyen szó nyugdíj előtakarékossági számláról, nyugdíjbiztosításról vagy önkéntes nyugdíjpénztári megtakarításról.

 

Most nézzük az önkéntes nyugdíjpénztári konstrukciót, ahol tagdíjfizetéssel gyarapíthatod egyenleged. A havi pár ezer forintos tagdíjat rugalmasan emelheted is és akár évente egy összegben, negyedévente vagy havi rendszerességgel is fizetheted. Az egyéni és munkáltatódtól érkező befizetések után egyaránt 20% adó-visszatérítésre válsz jogosulttá befizetett személyi jövedelemadódból, évente legfeljebb 150.000 forintig.

 

Segítünk, hogyan kezdj el félrerakni időskori önmagad számára.

 

5 tipp nyugdíjcélú megtakarításhoz

 

  1. Indítsd el önkéntes nyugdíjpénztári megtakarításodat. Belépés és befizetés mellé több helyen ajándék is jár! Nézz körül a Pénztárak ajánlatai között!

Kipróbálom az önkéntes nyugdíjpénztár kalkulátort

  1. Állíts be rendszeres megtakarítási összeget. Már havi pár ezer forinttal el tudsz indulni. Kalkulálj, hogy mennyit tudsz elkülöníteni időskori anyagi biztonságod érdekében. Tervezéshez használj befizetés kalkulátort!  Plusz bevétel esetén, például év végi jutalmadból is gyarapítsd megtakarításod.
  2. Befizetéseidet online a bankkártyáddal tedd meg, mert így a fizetést nem terheli tranzakciós díj. Ráadásul kényelmes is, hiszen bárhol bármikor megteheted. Egyébként is ki szeretne postán sorban állással bajlódni?!
  3. Kövesd nyomon online a megtakarításod, így könnyedén szemmel tarthatod a pénztári számlád alakulását.
  4. Figyeld az akciókat és játssz! Befizetéseiddel különféle pénztári nyereményjátékokban is részt vehetsz. Iratkozz fel pénztárad hírlevélre, hogy időben értesülj az akciókról.

 

A nyugdíjpénztári tagság további lehetőségeket is tartogat számodra, amit ki tudsz használni a nyugdíj előtti, aktív években is. Például, ha átmeneti anyagi segítségre lenne szükséged a tagi kölcsön szolgáltatással 3 év aktív tagságot követően a megtakarításod 30%-át tudod felvenni 1 éves futamidőre. Ingatlanhitelt vennél fel? A tagi lekötés lehetőséget teremt, hogy a megtakarításod 50%-át hitelfedezetként felajánld.

 

Minél előbb, annál jobb - szokták mondani és ez mennyire igaz! Gondolj csak a félretett forintjaid és az azok után járó adó-visszatérítése és befektetési hozamokra.

Vágj bele még ma nyugdíjcélú megtakarításodba!

Kipróbálom az önkéntes nyugdíjpénztár kalkulátort

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!