Ősszel az Olaszországba utazók kötötték a legtöbb utasbiztosítást

Ősszel új kedvence lett a magyar utazóknak

Ősszel az Olaszországba utazók kötötték a legtöbb utasbiztosítást

Ősszel új kedvence lett a magyar utazóknak

Domokos Erika
2023-12-19 Frissítve: 2024-06-12
2023-12-19 Frissítve: 2024-06-12
36365425

Nyáron Horvátország, télen Ausztria verhetetlen a magyar utazók körében, az idén ősszel azonban Olaszország szerezte meg az első helyet a Bank360.hu-n kötött utasbiztosítások alapján. Szeptember-novemberben az átlagos díj 9500 forint volt, a legolcsóbb biztosítás Ausztriába, a legdrágább az USA-ba szólt. A szerződések több mint felét már az utazás előtti napon vagy aznap kötötték.

 

A nyári kedvenc Horvátországot megelőzve Olaszország volt a legnépszerűbb őszi célpontja azoknak a Magyarországról külföldre utazóknak, akik a Bank360.hu utasbiztosítás kalkulátorával kötötték meg a szerződéseiket. A szeptember és november között létrejött biztosítások 14 százalékának Olaszország volt az úti célja, míg 8 százaléknak Horvátország és 7 százaléknak Görögország. A sorban Spanyolország és a magyarok téli kedvence, Ausztria következett 6-6 százalékos részesedéssel.

 

A legtöbb utasbiztosítást már nem tengerparti nyaralásra igényelték az utazók, mint nyáron, hanem városlátogatásra (52 százalék), bár még sokan mentek tengerpartra az utószezonban is (32 százalék). Üzleti és egyéb céllal 12 százaléknyian keltek útra, 3 százalék extrém sportolni, 1 százalék pedig fizikai munkát végezni ment külföldre. Őszre az utak többségének hossza lerövidült a nyáron jellemző 8 napról 4-5 napra, ami ugyancsak a városnéző túrák népszerűségére vezethető vissza.


 

Az ősszel is nyarat keresők körében népszerű célpont volt az Egyesült Arab Emírségek is, ahogyan sok magyar utazott Indonéziába, Thaiföldre, Srí Lankára és Maldív-szigetekre, illetve a karibi térségbe, például Dominikára vagy Aruba szigetére.

 

Pár száz forinttól 150 ezer forintig kötöttek biztosításokat

 

Az utasbiztosítások túlnyomó többségét egy vagy két főre kötötték. Az átlagos díjösszeg 9500 forint volt, az egy biztosítottra jutó napi díj pedig 820 forint. A legolcsóbb kötvény 362 forintba került, amely most is egynapos ausztriai, városnézős utazásra szólt.

 

A legmagasabb biztosítási díj ezúttal 150 ezer forint volt, ami egy utazó három hónapos útját biztosítja az Amerikai Egyesült Államokban. Három személy egy hónapos, brazíliai tengerparti nyaralásra indult mintegy 100 ezer forint díjért kötött biztosítással. Közel ennyibe került egy három hetes mexikói látogatás biztosítása is öt utazó részére.

 

A kiutazók 35 százaléka az utazás előtt egy nappal, 21 százaléka pedig az utazás napján kötötte meg mobilján vagy számítógépén az utasbiztosítását. Akadt azonban két olyan utas is, aki az utazása előtt közel egy évvel már leszerződött. A kiutazók több mint 60 százaléka repülőre szállt, közel negyede autóval utazott, a többiek busszal, vonattal vagy motorral közlekedtek.

 

Rekordot döntött a magyar turisták száma Horvátországban

 

A nyári szezonban a Bank360.hu utasbiztosítási kalkulátorával kötött szerződések harmadát Horvátországba kötötték. Többen utaztak ide, mint a második és harmadik helyezett országba összesen. 

 

A Horvát Idegenforgalmi Közösség adatai szerint az idén, október végéig 715 ezer magyar utazott Horvátországba, ahol 3,5 millió vendégéjszakát töltöttek el, és ez 13 és 9 százalékkal több, mint 2019-ben. Ezt új rekordként könyvelhették el a magyar piacra vetítve – ismertette az adatokat Ivana Herceg, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége novemberi közgyűlésén a turizmus.com tudósítása szerint. A legnépszerűbb régiók a magyar utazók körében a Kvarner öböl, ahol 1 millió éjszakát töltöttek el, ami szintén történelmi rekord, mert eddig egy régió sem érte el egyedül az 1 millió vendégéjszakát. Horvátországba érkező magyarok többsége még mindig egyéni utazó, mindössze 25 százalékuk utazik utazási irodán keresztül. 

 

A hazai utazási irodák ugyanakkor nem panaszkodhatnak, rekord bevételt várnak 2023-ra, a magyarok utazási kedve a nyár után ősszel sem lankadt – erről és az aktuális kedvenc úti célokról bővebben ebben a cikkünkben lehet olvasni.

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!