Kártyás fizetés

Litván Revolut SWIFT SEPA IBAN

Kártyás fizetés

Litván Revolut SWIFT SEPA IBAN

Veres Patrik
2020-09-16 Frissítve: 2023-08-09
2020-09-16 Frissítve: 2023-08-09
10219175

Szeptember 9-től minden közép- és kelet-európai Revolut-ügyfelet a Litvániában bejegyzett Revolut Payments UAB nevű vállalathoz helyezett át a fintech cég - az érintetteket erről emailben tájékoztatták. A Revolut a változást hetekkel korábban már előre jelezte.

 

Arról, hogy a Revolut litván banki licensszel működik tovább és hogy erre miért volt szükség, illetve mit jelent a felhasználóknak, ebben a cikkben írtunk részletesen

 

Mi változott a számláknál? 

 

A cég arról is beszámolt, hogy ezek az ügyfelek új SWIFT-kódot és SEPA IBAN-számot kaptak az eurós számlájukhoz. Azaz, ha valaki A Revolutos euró-számlájára kapja a fizetését vagy rendszeresen fogad pénzt ezen a számlán családtól, barátoktól, mindenképpen el kell nekik küldenie az új átutalási adatokat. 

 


Olcsó bankszámlát keresel hazai kereskedelmi banknál? A Bank360.hu Bankszámla Kalkulátora segít megtalálni a hozzádvaló konstrukciót. Csak add meg a számlahasználati szokásaidat és másodpercek alatt megismerheted az elérhető termékek költségeit. 


 

Az új számot megtalálhatjuk, ha megnyitjuk a Revolut appot, koppintunk a Profil, majd a Beállítások ikonra, kiválasztjuk a „Számla adatai” lehetőséget, majd kiválasztjuk a számlát. 

 

A könnyebb átmenet érdekében az ügyfelek további két hónapig használhatják mind a régi, mind az új IBAN-számot a nemzetközi átutalásokhoz, egészen november 8-ig. Utána a régi IBAN-ra indított kifizetések már nem érkeznek meg, a rendszer automatikusan visszairányítja az összeget a feladóhoz.

 

A biztosítások is átkerültek

 

A meglévő utazási és készülékbiztosítási termékek is átkerültek az új alvállalathoz, de az ügyfelek kötvényszámai nem változtak, ahogy a szolgáltató sem. A biztosítási limitek viszont font helyett már euróban számolhatók: ha például az ügyfél külföldi egészségbiztosítása eddig 10 000 000 fontra szólt, akkor mostantól 10 000 000 euróig lesz biztosítva.

 

Te is szeretnél a méregdrága banki árfolyamok helyett középárfolyamon váltani? Ismerd meg a Revolut szolgáltatását és igényelj nemzetközi bankkártyát most!

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!