Kártyás fizetés

Revolutos vagy? Erről a változtatásról semmiképp se feledkezz meg, a fizetésed bánhatja!

Veres Patrik Bank360 pénzügyi szakértő Veres Patrik
2020.09.16.
Frissítve: 2020-09-15 Létrehozva: 2020-09-16
10219175

Szeptember 9-től minden közép- és kelet-európai Revolut-ügyfelet a Litvániában bejegyzett Revolut Payments UAB nevű vállalathoz helyezett át a fintech cég - az érintetteket erről emailben tájékoztatták. A Revolut a változást hetekkel korábban már előre jelezte.

 

Arról, hogy a Revolut litván banki licensszel működik tovább és hogy erre miért volt szükség, illetve mit jelent a felhasználóknak, ebben a cikkben írtunk részletesen

 

Mi változott a számláknál? 

 

A cég arról is beszámolt, hogy ezek az ügyfelek új SWIFT-kódot és SEPA IBAN-számot kaptak az eurós számlájukhoz. Azaz, ha valaki A Revolutos euró-számlájára kapja a fizetését vagy rendszeresen fogad pénzt ezen a számlán családtól, barátoktól, mindenképpen el kell nekik küldenie az új átutalási adatokat. 

 


Olcsó bankszámlát keresel hazai kereskedelmi banknál? A Bank360.hu Bankszámla Kalkulátora segít megtalálni a hozzádvaló konstrukciót. Csak add meg a számlahasználati szokásaidat és másodpercek alatt megismerheted az elérhető termékek költségeit. 


 

Az új számot megtalálhatjuk, ha megnyitjuk a Revolut appot, koppintunk a Profil, majd a Beállítások ikonra, kiválasztjuk a „Számla adatai” lehetőséget, majd kiválasztjuk a számlát. 

 

A könnyebb átmenet érdekében az ügyfelek további két hónapig használhatják mind a régi, mind az új IBAN-számot a nemzetközi átutalásokhoz, egészen november 8-ig. Utána a régi IBAN-ra indított kifizetések már nem érkeznek meg, a rendszer automatikusan visszairányítja az összeget a feladóhoz.

 

A biztosítások is átkerültek

 

A meglévő utazási és készülékbiztosítási termékek is átkerültek az új alvállalathoz, de az ügyfelek kötvényszámai nem változtak, ahogy a szolgáltató sem. A biztosítási limitek viszont font helyett már euróban számolhatók: ha például az ügyfél külföldi egészségbiztosítása eddig 10 000 000 fontra szólt, akkor mostantól 10 000 000 euróig lesz biztosítva.

 

Te is szeretnél a méregdrága banki árfolyamok helyett középárfolyamon váltani? Ismerd meg a Revolut szolgáltatását és igényelj nemzetközi bankkártyát most!

 

Banki kalkulátorok

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!