Utasbiztosítás Revolut

Revolut utasbiztosítás: lekörözi a hagyományos szolgáltatókat?

Utasbiztosítás Revolut

Revolut utasbiztosítás: lekörözi a hagyományos szolgáltatókat?

Bank360 tartalom
2020-04-07 Frissítve: 2023-02-03
2020-04-07 Frissítve: 2023-02-03
8065973

Nyilvánvalóan nehéz összehasonlítani a körtét az almával, mégis érdemes – jelen esetünkben az utasbiztosítás esetében. Az egyre jobban terjeszkedő Revolut és a hazai piacon elérhető biztosítók termékei több lényeges elemben térnek el egymástól. Lássuk a részleteket!

 

A Revolut fintech startup szinte berobbant a nemzetközi térbe, 2019 májusa óta pedig már forintban is fel lehet tölteni a hagyományos banki költségek nélkül pénzt a kártyára. A szolgáltatás arra a fogyasztói igényre állt rá, hogy minél olcsóbban – pl. a szokásos banki devizaárfolyamok helyett középárfolyamon elszámolt tranzakciós költségekkel – lehessen használni külföldön a pénzünket.

 

Szakértők szerint a startup cég további fejlődésének kulcsa, hogy minél több egyéb szolgáltatást tudjon “eladni” az ügyfeleknek, ilyen pl. az utasbiztosítás.

 

A Revolut kártya egyértelmű előnye ebből a szempontból, hogy a hozzá kapcsolódó telefonos applikáció segítségével több szolgáltatását is automatizálni tudja, persze ez jelenthet némi kockázatot is.

 

Ilyen kényelmi szempont, hogy a napi egy fontért megvásárolható biztosítás akkor lép életbe, amikor kilépünk a határon, és már külföldön tartózkodunk. Persze lehet használni a szolgáltatást úgy is, hogy előre beállítjuk azt az időszakot, amikor külföldön fogunk tartózkodni. 

 

Nézzük, mit ad a Revolut?

Gyors gombnyomásokkal ki lehet egészíteni a napi 1 fontos, egy személyre szóló biztosítást további személyekre és pl. a téli sportok kockázataira. A cég egyébként a magasabb díjazású csomagjaiban ingyenesen kínálja az éves biztosítást. Aki sokat utazik, annak javasolják az egész évre szóló 30 fontos biztosítási díjat is.

 

A Revolut biztosítása a külföldi sürgősségi orvosi, fogorvosi ellátásra és költségeire, valamint poggyászbiztosításra és a nemzetközi járatok 4 óránál hosszabb késéséből fakadó káresemények kockázataira is érvényes. (De van egy kis apróbetűs rész is: járattörlésekre, a belföldi járatok késésére és bizonyos, már meglévő egészségügyi problémákkal összefüggő balesetekre nem vonatkozik a kockázatvállalás.) Ezek mellett a szabadidős tevékenységek során bekövetkező helyzetekre, balesetekre is kiterjed, mint a kerékpározás, hegymászás stb. Azonban itt fontos kitétel, hogy ez kizárólag a nem verseny jellegű sportolásra vonatkozik.

 

A biztosításba fel lehet venni további három felnőttet is, valamint tetszőleges számú, 18 év alatti gyermeket. Az csak a Használati Feltételekben elrejtett értelmezésből derülhet ki, hogy ezeknek a gyerekeknek egy családból kell-e származnia, vagy elvihetjük-e egy külföldi útra a Pitypang utcai óvoda Katica-csoportját is.

 

A Revolut az utasbiztosítási jogosultságot pontosan meghatározza. Így a szerződőknek és az útitársaknak is az Európai Gazdasági Térség (EGT) területén kell élniük és egy úticéljuk legyen. Maximum 70 éves korhatárig vállalják a biztosítást, és mindenkinek a kiinduló országban érvényes egészségbiztosítással kell rendelkezni. Az is kizáró ok, ha orvos nem javasolta számunkra az utazást. A Revolut kizárólag maximum 40 napos utazási időtartamra vállal szolgáltatást, ennél hosszabb utak esetében külön biztosítás megkötését ajánlja.

 

A szolgáltatás egyik jelenlegi hátránya, hogy az ügyfelek call centert csak angol nyelven érhetnek el, magyar nyelvű ugyanis még nincs. Fontos feltétel az is, hogy minden egészségügyi káresemény bekövetkeztekor önrészt is kell vállalni, ami jelenleg 75 font, kevesebb, mint 30 ezer forint.

 

A Revolut utasbiztosítások mögött egy Írországban bejegyzett biztosító áll, azaz az összes termék, szolgáltatás ezzel a társasággal áll kapcsolatban.

 

Mit adnak a hazai biztosítók?

Az már első ránézésre kiderülhet, hogy a Bank360 utasbiztosítás kalkulátora alapján a Revoluthoz képest a hazai biztosítók sokkal részletesebb és szélesebb körű biztosítási szolgáltatásokat nyújtanak.

 

Sürgős vagy ráér?

A Revolut elsősorban a sürgősségi ellátásra tud megoldást kínálni, egyszerűbb a megkötése, köszönhetően a telefonos applikációnak, és hát lássuk be, egy ajánlatból nehéz nem elfogadni azt az egyet.

 

A hazai biztosítók ehhez képest lényegesen specializáltabb szolgáltatásokat nyújtanak. Hogy csak néhányat említsünk: asszisztencia, a klasszikus élet- és balesetbiztosítások, poggyászbiztosítás és a jogvédelem. Kétségtelen, hogy ezeket is meg lehet már kötni online, kényelmesen, azonban a legjobb ajánlatok megismerése hosszabb időt vehet igénybe, hacsak nem dönt az ügyfél egy utasbiztosítás kalkulátor mellett.

 

A hazai ajánlatok sokkal részletesebbek, így találhatunk egészen pontos megfogalmazásokat is pl.: a fedezet egészségügyi segítségnyújtás esetén a nem sportolással összefüggő balesetekre terjed ki, vagy betegségek esetén az orvosi ellátás költségére és a gyógyszer költségekre is kiterjed, stb. A poggyászbiztosítás során is érdemes jól átgondolni, hogy mit fogunk vinni a csomagban, pl. a legtöbb hazai biztosító kártérítést vállal a leggyakoribb műszaki cikkekre, mint a telefon, a fényképezőgép, vagy laptop.

 

Azt nem mondjuk, hogy mindennapos történet, de néhány országban azért jól jöhet pl. a jogvédelmi szolgáltatás, amely során a biztosító néhány ezer forint díjért az ügyvéden túl akár óvadékot is nyújt a kellemetlen helyzet megoldásáért, sőt finanszírozza az esetleges idő előtti hazautaztatást is.

 

Revolut vs. hazai biztosítók

Készítettünk egy összehasonlító táblázatot néhány kiemelt szempontról, szolgáltatásról. Bár természetesen nehéz az ajánlatokat reálisan összehasonlítani, hiszen míg a Revolut által nyújtott biztosítás inkább egy gyakrabban, rövid távra külföldre utazó személy számára ideális, különösen ha egyébként is pénzügyeit ezen a platformon kezeli, a hazai biztosítók ajánlatai a családi, baráti nyaralások szempontjainak felelnek meg jobban.

Utasbiztosítások összehasonlítása
*Európai út, repülővel, egy napra, egy főre

 

Összességében megállapíthatjuk, hogy a Revolut utasbiztosítása, bár kedvező árban és szolgáltatásban, nem tud versenyre kelni a hazai biztosító szélesebb körű ajánlataival. A Revolut egyszerű, gyorsan kezelhető, míg a hazai biztosítók szolgáltatásait sokkal részletesebben és a célokhoz jobban igazítva lehet megrendelni, valamint sokkal több extrával rendelkeznek.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!