Utasbiztosítás

Néhány ezer forint: mindössze ennyibe kerül, hogy biztonságban legyünk nyaralás alatt

Utasbiztosítás

Néhány ezer forint: mindössze ennyibe kerül, hogy biztonságban legyünk nyaralás alatt

Bank360 tartalom
2022-04-01 Frissítve: 2023-09-13
2022-04-01 Frissítve: 2023-09-13
20391868

Több millió forintos kártól óvhatjuk meg magunkat nyaralás alatt, ha utasbiztosítást kötünk, a díj pedig akár néhány ezer forintból is kijöhet. Ez egy átlagos nyaralás árának csak a töredéke, így nem érdemes pont ezen a tételen spórolni. Néhány kattintással azt is ellenőrizhetjük, hol a legolcsóbb ez a szolgáltatás, és meg is köthetjük a kiválasztott biztosítást, anélkül, hogy kimozdulnánk otthonról.

 

A biztosításokkal kapcsolatban él az a tévhit, hogy bonyolult pénzügyi szolgáltatások, pedig egy részük akár otthonról, online is megköthető, egy néhány perc alatt elvégezhető kalkuláció után. Ilyen többek között az utasbiztosítás is, akár a mobilunkkal a kezünkben is megköthetünk, néhány perccel az indulás előtt. A szolgáltatás könnyű igénybevétele olyan utazókat is a biztonságuk növelésére ösztönözhet, akiket eddig a bonyolultnak hitt ügyintézés elriasztott ettől. 

 

Mindegy, mikor és hová utazunk

Legyen szó egy horvátországi tengerparti nyaralásról, vagy egy távolabbi európai országról, az utasbiztosítás költségei fejenként mindössze néhány ezer forintba kerülnek, de még párban utazva sem kell tízezer forintnál többet fizetni, ha valamelyik alapcsomagot választjuk. Egy hét napos, két főre tervezett tengerparti nyaralás biztosítása akár 6-7000 forintból megoldható két főre, Spanyolországtól egészen Törökország európai részéig. A díjakat valamelyest megdobja, ha autóval utazunk és az autós asszisztenciát is igénybe vesszük, a repülős utak biztosítása valamivel kedvezőbb. 

 

Ha autóval utazunk, nem érdemes spórolni az asszisztencián, mert sok kiadástól menthet meg egy szerencsétlen helyzetben. Ha nem vettük igénybe a kiegészítő szolgáltatást, akkor egy esetleges meghibásodás, defekt vagy lemerült akkumulátor költségeit senki nem fogja állni helyettünk. Még akkor sem, ha egyébként kötöttünk egy sima utasbiztosítást.

 

Az autó asszisztencia szolgáltatással azonban a tréler, az autómentés, a javítás és az autóbérlés költségeit is téríti a biztosító. A plusz autós szolgáltatás az alapárhoz képest jelentősen drágítja a biztosítást, de még így sem kell többet fizetni az egyhetes nyaralásért két főre 9-12 ezer forintnál. 

 

Ugyanekkora összegből akár az Európán kívüli országokba utazva is bebiztosíthatjuk magunkat. A Bank360.hu utasbiztosítás kalkulátorával Thaiföldre és Kubába is találhatunk hét napra és két főre 10 ezer forint környékén biztosításokat. Ha az alapnál magasabb térítési összeget szeretnénk, akkor ezeknél drágább csomagot is választhatunk.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!