Revolut drágulás 2020

Drágulnak a Revolut szolgáltatásai és csökkennek az ingyenes limitek

Revolut drágulás 2020

Drágulnak a Revolut szolgáltatásai és csökkennek az ingyenes limitek

Bank360 tartalom
2020-06-25 Frissítve: 2022-09-22
2020-06-25 Frissítve: 2022-09-22
9262445

A Revolut emeli a szolgáltatási díjait és csökkenti az ingyenes számlához tartozó limeteket 2020. augusztus 1-től. A legtöbb változás nem érinti az átlagos felhasználókat:

 

  1. 350 000 forintra csökken a havi díjmentes devizaváltási keret, efelett 0,5% váltási díjat számolnak fel.
  2. A hétvégi váltási díj 0,5%-ról 1%-ra nő.
  3. A belföldi és eurózónán belüli utalások továbbra is ingyenesek, de 150 forint díjat vezetnek be a külföldi bankszámlákra történő utalásokra. 
  4. 1000 forint díjat vezetnek be, ha nem az adott ország pénznemében utal az ügyfél külföldre, hanem USD-ben
  5. 1000 forint díjat vezetnek be, ha nem az adott ország pénznemében és nem USD-ben utal az ügyfél külföldre
  6. Csökken az ingyenes devizaváltási limit

 

Havi 350 000 forintra csökken az ingyenes devizaváltási limit az eddigi 6000 euróról. Ez a limit a teljes havi tranzakciók összegére vonatkozik, nem pedig az egyes devizákra vagy devizapárokra. A limit felett a Revolut 0,5% devizaváltási díjat számol fel az árfolyamon felül. Az app figyelmeztet, ha átléptük az ingyenes keretet. A Premium és Metal számlákon továbbra is havi limit nélkül lehet díjmentesen devizát váltani. 

 

Drágább lesz a hétvégi devizaváltás

Eddig a főbb devizákra 0,5% váltási díjat számolt fel hétvégén a Revolut. A nagy piaci volatilitásra hivatkozva ezt a díjat 1%-ra emeli a fintech cég a főbb devizák, így például a forint és az euro árfolyam esetében is. A kisebb devizákat továbbra is 2% extra díj fejében lehet hétvégén váltani, mint eddig. Hétközben továbbra is extra díj nélkül lehetséges devizát váltani, érdemes tehát a hétvége előtt átváltani azt az összeget, amire szükségünk lehet.

 

150 Ft utalási díj a külföldi bankszámlákra

A havi második utalástól összegfüggetlenül 150 Ft utalási díj kerül bevezetésre a külföldi bankszámlákra történő utalások esetén. A magyarországi számlákra történő utalások és a Revolut felhasználók számára történő utalások továbbra  is ingyenesek. Szintén ingyenesek maradnak az eurózónán belüli euró utalások.

 

Magas utalási díjak a nem saját devizában történő külföldi utalásokra

Utalási összegtől függetlenül 1000 forint díjat vezet be a Revolut, ha nem az adott ország saját devizájában küldünk pénzt, hanem amerikai dollárban (USD). Tehát 1000 forintot kell fizetni az utalásért, ha például dollárt küldünk egy brazil számlára. Az utalási díj 2000 forint, ha nem dollárt küldünk, hanem például angol fontot egy brazil számlára, vagy eurót egy svéd számlára. A díjat akkor számítják fel, ha nem ha egy országba nem az adott ország pénznemében indít az ügyfél átutalást. A Revolut minden esetben figyelmeztet az esetlegesen felmerűlő díjakra még az utalás előtt.

 

Az utóbbi időben sok minden történt a Revoluttal. Többek között bevezették a junior számlát és a közép-európai ügyfeleket egy, a litván nemzeti bank licensze alá tartozó entitás alá transzferálták. A Bank360 véleménye szerint várható volt, hogy előbb-utóbb díjakat vezet be illetve csökkenti az ingyenes limiteket a Revolut. A fintech cég egy nagyon agresszív növekedési fázison van túl, a következő időszak kulcsfontosságú kérdése, hogy mennyivel tudják növelni a bevételeiket és hogyan tudják nyereségessé tenni a működést.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!